Elisabeth «Bettan» Andreassen:

Derfor raser de: - Unødvending

Ut mot Oslo-borgere.

- HALLO I LUKEN: Elisabeth «Bettan» Andreassen har bodd på Frogner i flere år. Her er hun fotografert utenfor leiligheten sin, før de elektriske sparkesyklene invaderte byen. Nå tar hun et oppgjør med det hun mener er dårlig oppdragelse og manglende politisk vilje. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- HALLO I LUKEN: Elisabeth «Bettan» Andreassen har bodd på Frogner i flere år. Her er hun fotografert utenfor leiligheten sin, før de elektriske sparkesyklene invaderte byen. Nå tar hun et oppgjør med det hun mener er dårlig oppdragelse og manglende politisk vilje. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal godt gjøres å gå ut på gata en morgen i Oslo sentrum uten at du ser dem. De er grønne, røde, blå og gule, og står hulter til bulter hvor enn man ferdes. Kanskje særlig i sentrumsbydeler som Grünerløkka og Frogner er de elektriske sparkesyklene overrepresenterte.

Framkomstmiddelet er relativt moderne, og gjorde sitt inntog i Oslo for noen år siden. Markedet har eksplodert, og i dag finnes det flerfoldige aktører som tilbyr utleie av syklene. Det har ikke skjedd uten protester. Flere har etterspurt et strammere regelverk, både hva gjelder bruk og parkering.

Det siste aspektet har i flere måneder irritert mange. Rullestolbrukere kommer seg ikke fram, og blinde sliter med framkommeligheten. Utenfor leiligheten til Elisabeth «Bettan» Andreassen på Frogner myldrer det over av doningene.

- Moral og oppdragelse

- Altså, hallo i luken. Alt er helt uten planlegging og regulering. Det går ikke. Hvem er det som har ansvaret, må vi spørre, sier hun til Se og Hør.

De står om hverandre, foran porten og midt i veien. Det viser et bilde som Andreassen la ut fra nabolaget på Instagram torsdag morgen. «Faen, assa», skriver hun oppgitt, før hun videre forteller om den kaotiske situasjonen hun er vitne til hver dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer