<strong>SANGTALENT:</strong> I en alder av åtte år vant Angelina Jordan «Norske talenter». Nå kan hun stikke av med seieren i nok en talentkonkurranse - denne gangen i USA. Her er hun avbildet barbeint på scenen ved to anledninger i 2014. Foto: NTB Scanpix
SANGTALENT: I en alder av åtte år vant Angelina Jordan «Norske talenter». Nå kan hun stikke av med seieren i nok en talentkonkurranse - denne gangen i USA. Her er hun avbildet barbeint på scenen ved to anledninger i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Angelina Jordan:

Derfor opptrer hun alltid barbeint

Den norske 14-åringen er storfavoritt til å vinne «America's Got Talent: The Champions».

Publisert
Sist oppdatert

Bare åtte år gammel sjarmerte Angelia Jordan seg inn i det norske folks hjerter, da hun i 2014 vant TV 2-konkurransen «Norske talenter».

Opptredenene hennes gikk viralt, og superstjerner som Gene Simmons (70) og Chris Brown (30) hyllet henne. Samme år som hun stakk av med seieren gjestet Jordan også det amerikanske talkshowet «The View».

Nå har Angelina Jordan rukket å bli 14 år gammel, og imponerer nok en gang på scenen - nå i en enda større skala, i «America's Got Talent: The Champions». Der er hun nå i finalen.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: «America´s Got Talent» Vis mer

Men privat vet vi ikke særlig mye om «den lille jenta med den store stemmen», som mange kaller henne.

Begynte tidlig

I 2014 fortalte Jordans mor, Sara Astar (36), til «God morgen Norge» at dattera begynte å synge da hun var svært ung. Så kom drømmene.

- Da hun var fem år fortalte hun meg at hun ville at jeg skulle melde henne på talentkonkurranser, sa Astar den gang, før dattera selv sa at hun ville vise fram talentet sitt.

<strong>SEIER:</strong> Angelina Jordan var bare åtte år gammel da hun vant det norske talentprogrammet. Under første de første auditionrunde var hun sju. Foto: NTB Scanpix
SEIER: Angelina Jordan var bare åtte år gammel da hun vant det norske talentprogrammet. Under første de første auditionrunde var hun sju. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er ingen hemmelighet at det ble mye trykk og oppmerksomhet rundt den unge jenta da hun vant talentkonkurransen for seks år siden, og i det samme intervjuet fortalte Astar at dattera er glad i det hun gjør.

Derfor er hele familien støttende, og gir mye kjærlighet til 14-åringen.

- Og så er vi der og passer på henne og bremser. Det er veldig viktig.

Sang for bestefaren

Da Angelina Jordan stakk av med seieren «Norske talenter» i 2014, var hun som altså bare åtte år gammel.

Overfor det amerikanske nyhetsnettstedet Gold Derby, fortalte hun nylig at det var «som en drøm».

- Det var fantastisk, som en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg har alltid hatt lyst til å synge på en scene foran alle menneskene i hele verden, og jeg vant konkurransen, sa hun.

<strong>STØTTENDE FAMILIE:</strong> Angelina Jordan med mamma og pappa etter at hun vant «Norske talenter» i 2014. Foto: NTB Scanpix
STØTTENDE FAMILIE: Angelina Jordan med mamma og pappa etter at hun vant «Norske talenter» i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samtidig kunne Jordan fortelle tanken bak låtvalget til den første runden av «America's Got Talent: The Champions», der hun sang «Bohemian Rhapsody» av Queen.

- Sangen betyr mye for meg, og den handler om å ha en frykt for å miste noen i livet ditt, men samtidig har du håp, og jeg elsker den sangen. Den minner meg om bestefaren min, som gikk bort for halvannet år siden, og jeg skulle ønske han kunne vært her og hørt meg synge, så jeg kunne klemt ham i bare ett sekund, sa hun.

Framførelsen av Queen-låta falt åpenbart i smak hos dommerpanelet, bestående av Heidi Klum (46), Simon Cowell (60), Howie Mandel (64) og Alesha Dixon (41).

Førstnevnte trykket på gullknappen, og sendte med det Jordan direkte til finaleprogrammet, der hun sang «Yellow Brick Road» av Elton John.

FINALEKLAR: Norske Angelina Jordan imponerer stort i amerikanske «The Champions». Video: Angelina Jordan / NBC. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Flere talenter

Men Jordan er ikke bare et sangtalent. Hun kan også spille gitar, piano, fløyte og fiolin, i tillegg til at hun også er glad i å male på fritida.

I løpet av sitt forholdsvis korte liv har 14-åringen bodd flere steder, blant annet i USA - der hennes svenske far har jobbet som oljeingeniør. Til VG sa Jordans mor i 2014 at dattera har gått på engelske skoler fra ung alder.

- Angelina har opplevd mange slags forskjellige folk og kulturer, og ser ofte på Supernytt på NRK. Vi prater mye om det som skjer rundt henne, fortalte Astar til avisa da.

Sammen med mora, faren og lillesøstera Juliette (8), bor Jordan i Oslo, der hun har gått på Steinerskolen. I tillegg har 14-åringen vært tilknyttet kulturskolen, der hun har fått undervisning i stemmebruk.

Det var artister som Billie Holiday og Louis Armstrong som inspirerte Jordan fra en ung alder - da de var annerledes enn alt annet hun hørte.

<strong>BARBEINT:</strong> Angelina Jordan opptrer alltid barbeint. Her i 2014. Foto: NTB Scanpix
BARBEINT: Angelina Jordan opptrer alltid barbeint. Her i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Barbeint på scenen

Kjennemerket til Jordan, i tillegg til den gammelmodige røsten, har vært at hun står barbeint på scenen. Da boka «Mellom to hjerter», som Jordan selv har skrevet, ble gitt ut for fem år siden, forklarte hun hvorfor.

Det er for øvrig Jordans bestemor, kunstner Mery Zamani (58), som sto for illustrasjonene i boka fra 2015.

Ifølge forlaget Cappelen Damm, er boka basert på en sann historie om to unge jenter som lever helt forskjellige liv. Jordan har selv også gjenfortalt hvordan hun møtte en fattig, foreldreløs jente i Midtøsten.

- Da jeg var rundt seks år gammel, så jeg ei lita jente på min alder. Jeg ga skoene mine til henne, for hun hadde arr på føttene, og det var veldig kaldt, sa hun nylig, ifølge E! News, og la til:

- Så hver gang jeg står barbeint på scenen, blir jeg minnet på alle de barna som ikke har foreldre, klær eller sko. Hun er alltid i hjertet mitt.

Vis mer

Gode sjanser

Etter den enorme internasjonale oppmerksomheten Jordan fikk etter «Norske talenter» i 2014, ble det plutselig stille - foruten bokutgivelse og enkelte opptredener her og der.

Nå er hun altså tilbake på en stor scene, kanskje bedre enn noen sinne - i finalen av det amerikanske talentprogrammet. Om hun igjen går helt til topps, får vi vite 17. februar.

Foreløpig ser det ut til at 14-åringen fra Norge har en god sjanse.

Per 10. februar har nemlig Angelina Jordan fått hele 44 prosent av stemmene i en spørreundersøkelse gjort av Gold Derby - med spørsmål om hvem seerne vil at skal vinne.

<strong>FORFATTER:</strong> Angelina Jordan ga ut bok allerede som niåring. Foto: NTB Scanpix
FORFATTER: Angelina Jordan ga ut bok allerede som niåring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Dobbelt norsk på Oscar-scenen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer