«Paradise Hotel»:

Derfor oppsøkte vi psykolog etter «Paradise Hotel»

Realitydeltakerne fikk tilbud om profesjonell hjelp av TV3, noe flere takket ja til.

VANSKELIG OPPHOLD: Alle deltakerne i «Paradise Hotel» får tilbud om møter med psykolog både før og etter innspilling. Møtene etter hjemreise er ikke obligatoriske, men flere har likevel valgt å benytte seg av dem. Foto: Rune Bendiksen / TV3
VANSKELIG OPPHOLD: Alle deltakerne i «Paradise Hotel» får tilbud om møter med psykolog både før og etter innspilling. Møtene etter hjemreise er ikke obligatoriske, men flere har likevel valgt å benytte seg av dem. Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på sin egen blogg forteller en av årets «Paradise Hotel»-deltakere Sofie Nilsen (22) at hun tilbrakte mye tid sammen med en psykolog da hun kom hjem fra innspilling i Mexico.

I likhet med de fleste realityprogrammer får deltakerne nemlig tilbud om psykologhjelp, dersom behovet skulle melde seg.

- Få samlet tankene

Sophie Vågsæter (24) er også en av deltakerne fra årets sesong som valgte å benytte seg av psykologtilbudet til TV3.

- Jeg valgte å gå til psykolog to ganger, og synes det var veldig hjelpsomt. For min egen del handlet det mest om å få samlet tankene, da man gjerne sitter igjen med mange inntrykk etter en slik innspilling.

Overfor Seoghør.no forklarer Vågsæter at hun hadde én samtale med psykolog etter endt innspilling, og ytterligere en samtale da programmet hadde begynt på tv.

- Vi snakket blant annet om hvordan jeg best mulig kunne forberede meg på eventuelle reaksjoner og lignende. I tillegg var det viktig å ikke fokusere på små, negative detaljer, men heller lære seg å løfte blikket. Jeg vil definitivt anbefale psykologhjelp, men for min egen del føler jeg ikke noe behov for å dra til psykolog igjen akkurat nå.

Saken fortsetter under bildet.

TOK TILBUDET: Sophie Vågsæter var en av deltakerne i årets sesong av «Paradise Hotel». Foto: Rune Bendiksen / TV3
TOK TILBUDET: Sophie Vågsæter var en av deltakerne i årets sesong av «Paradise Hotel». Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer

- Rådet etter all hetsen

Grunde Myhrer (21) er en av årets deltakere som benyttet seg av tilbudet om å snakke med psykolog etter realityserien.

Han forteller derimot at det ikke var noen spesiell hendelse som var utslagsgivende for besøket, men at produksjonen rådet deltakerne til dette.

- Jeg ble rådet etter all hetsingen som kom mot meg i starten, forklarer Myhrer og legger til at han tror alle og enhver kan dra nytte av en slik samtale en gang iblant.

- Det ble en slags debrif etter endt opphold. Litt som soldater som kommer hjem fra oppdrag, sier han og fortsetter:

- Man går ikke til psykolog nødvendigvis fordi man har noe negativt på hjertet, man kan også gå dit og ha en fin samtale, sier den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren.

Saken fortsetter under bildet.

BLE HETSET: Grunde Myhrer opplevde å få hatkommentarer da han var med i serien. Et besøk hos psykologen hjalp ham med å takle det bedre. Foto: Kine Falch
BLE HETSET: Grunde Myhrer opplevde å få hatkommentarer da han var med i serien. Et besøk hos psykologen hjalp ham med å takle det bedre. Foto: Kine Falch Vis mer

Myhrer forteller at han i framtiden vil kunne bruke erfaringen som et verktøy.

- Man får både tips og triks, og selv om hetsingen ikke gikk særlig inn på meg er dette noe som kan brukes som en mental coach. Det kan også føre til at man presterer bedre, forklarer han og forteller at han syns det var et fint tilbud å få.

Innom flere ganger

Flere andre deltakere Seoghør.no har snakket med forteller det samme som Myhrer, Vågsæter og Nilsen. Årets vinner Martine Lunde, som i finalen kastet kula, hadde en samtale med psykolog da hun kom hjem fra Mexico.

SOLLI: Paradise-Grunde var ikke alene om å legge 17.mai-feiringa si til Solli plass i Oslo. Reporter/foto/klipp: Anna Näumann Vis mer Vis mer

- Jeg hadde en samtale med psykolog da jeg kom hjem. Ikke fordi jeg hadde behov for det, men det var greit å ta en prat med noen. «Paradise Hotel» er ikke noe man er med på hver dag, liksom, forteller hun.

Lunde sier at hun godt kan forstå hvorfor flere andre deltakere følte et behov for å oppsøke psykologen da oppholdet var over. Hun forklarer at enkelte sleit med å komme tilbake til hverdagen.

- Alle skal ha en mening om deg og oppmerksomheten og presset er stort. Det er jo merkelig å komme hjem etter å ha vært isolert så lenge, i hele to måneder for enkelte, sier realitydeltakeren.

Kjæresten hennes, meddeltaker i programmet Aleksander Sæterstøl, forteller at han også valgte å ta en tur innom TV3-psykologen. Han har også benyttet seg av tilbudet i ettertid.

Saken fortsetter under bildet.

FLERE BESØK: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl var begge med i årets sesong, og har benyttet seg av tilbudet TV3 hadde. Sæterstøl har vært innom psykologen til TV3 flere ganger. Foto: Kine Falch
FLERE BESØK: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl var begge med i årets sesong, og har benyttet seg av tilbudet TV3 hadde. Sæterstøl har vært innom psykologen til TV3 flere ganger. Foto: Kine Falch Vis mer

- Jeg har vært der en tre-fire ganger nå. Det er ikke av noen spesiell grunn, det handler bare om at livet ditt blir totalforandret etter et slikt opphold, sier bergenseren og fortsetter:

- Det er så rart bare å få tilbake telefonen og koble seg på igjen. Oppmerksomheten er så stor og det er mange som skriver mye rart til meg, sier han.

Vanskelig tilbakekomst

«Paradise»-profilen Andrea Sveinsdottir kom langt i konkurransen, og var nære en plass i finalen. Hun var også med i juryen etterpå. Hun forteller til Seoghør.no at hun satte stor pris på psykologtilbudet de fikk i etterkant, og at det har hjulpet henne gjennom den tyngste tiden.

- Det var mye forventninger på utsiden etterpå, med blogg, sammenligning med de andre og mye press. Det var rett og slett mye på en gang, sier hun og fortsetter:

- Jeg sleit med å sove og jeg var sulten midt på natta. Alle som var på hotellet hadde en gruppechat på Facebook, og hvis man spurte om noen var våkne klokka fem på natta, fikk man som oftest svar, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

SLEIT MED SØVN: Andrea Sveinsdottir hadde flere problemer da hun kom hjem fra Mexico. Foto: Rune Bendiksen / TV3
SLEIT MED SØVN: Andrea Sveinsdottir hadde flere problemer da hun kom hjem fra Mexico. Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer

Psykologen fortalte Sveinsdottir at tingene hun opplevde har helt normalt, en beskjed hun synes det var betryggende å få.

Andreas Fammnes, presseansvarlig for «Paradise Hotel» på TV3, forteller til Seoghør.no at de oppfordrer alle som har vært med i programmet å ta en prat med en profesjonell psykolog.

- Vi oppfordrer alle deltakerne til å ta en prat - kort eller lang, alt ettersom, med psykolog etter hjemreisen. Påkjenningen av å være med på «Paradise Hotel» kan ofte være større enn det hva deltakerne så for seg da de satte seg på flyet til Mexico, og da kan det være nyttig å sparre med en erfaren ressursperson, forklarer han.

Seoghør.no har vært i kontakt med Sofie Nilsen, som så langt ikke har besvart våre henvendelser.

LES OGSÅ: Sophie Elise i flydrama

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer