GIR SEG: John Arne Riise valgte mandag å trekke seg fra det norske landslaget. Foto: Scanpix
GIR SEG: John Arne Riise valgte mandag å trekke seg fra det norske landslaget. Foto: ScanpixVis mer

Derfor omtaler han seg selv som «nordmøring»

Mange stusset da Ålesunds store sønn John Arne Riise ble omtalt som «nordmøring» i dagens pressemelding. Her er grunnen.

SEOGHØR.NO: Mandag ble det kjent at fotballspilleren John Arne Riise (32) gir seg på landslaget.

Den fargerike venstrebacken stopper dermed på 110 landskamper med flagget på brystet, noe som er rekord i norsk sammenheng.

Riise takker blant andre Nils Johan Semb, Åge Hareide og Drillo for hvordan de har hjulpet han i karrieren.

«Tiden for tilbakeblikk kommer en annen gang. Likevel vil jeg nevne noen få som alltid vil ha en ekstra stor plass i hjertet mitt: Nils Johan Semb ga meg den første sjansen. Åge Hareide var mye mer enn en landslagssjef for meg, og jeg kan aldri uttrykke nok hvor god venn han var da det stormet. Og Drillo som har hatt troen på at en «gammel» venstrebent nordmøring alltid ofrer alt for drakta. Alle dere andre vet hvem dere er. Vær trygge på at dere skal få min varmeste takk neste gang vi sees. Jeg er dere evig takknemlig!», står det i pressemeldingen.

Riise har i media alltid blitt omtalt som sunnmøring. Fotballspilleren spilte tidlig i sin karriere for fotballklubben Aalesund og har alltid hatt et nært forhold til klubben og byen. Men i pressemeldingen står det at Riise er «en gammel venstrebent nordmøring», noe flere har stusset over.

- Han er født i Molde, siden det ikke var noe sykehus på bygda, men både John Arne, Bjørn Helge, faren og jeg er nordmøringer, sier Riises mor, Berit Riise.


På spørsmål om hvorfor de fleste oppfatter sønnen som Sunnmøring, svarer hun slik:

- Sunnmøre ønsker alltid hele æren for John Arne. Men han levde sine første fem år på Nordmøre.

John Arne bodde de første årene på Sunndalsøra i Nordmøre, før han og familien så flyttet videre til Holmestrand og senere Ålesund.

I pressemeldingen skriver John Arne at avgjørelsen er tatt i samråd med sine nærmeste. Familien hyller sønnens innsats for det norske landslaget.

- Familien står bak avgjørelsen og er kjempe stolt over det John-Arne har oppnådd på landslaget.

Riise har den siste tiden vært heftig debattert i media etter at han gikk ut og kritiserte landslagsledelsen over å ikke velge han som visekaptein bak Brede Hangeland. 

LES OGSÅ:  - Jeg er lei meg for inntrykket det etterlater