FYRTE LØS: - Stemmene deres teller ikke, Norge, sa Anna Anka rett inn i Seher.nos kamera etter at hun røk ut av høstens «Skal vi danse» på TV 2. Ankas påstand stemmer ikke, ifølge TV 2s programdirektør. Foto: Stella Pictures
FYRTE LØS: - Stemmene deres teller ikke, Norge, sa Anna Anka rett inn i Seher.nos kamera etter at hun røk ut av høstens «Skal vi danse» på TV 2. Ankas påstand stemmer ikke, ifølge TV 2s programdirektør. Foto: Stella Pictures Vis mer

Derfor nekter TV 2 å avsløre stemmetallene

- Men jeg kan garantere at vi ikke jukser med tallene, sier programdirektøren.

Publisert
SEHER.NO: Anna Anka har måttet tåle massiv kritikk den siste tiden etter at hun til Seher.no hevdet at «Skal vi danse» er et avtalt spill, og at utfallet av TV 2-programmet er planlagt på forhånd.   

- Jeg visste for seks uker siden at det var i dag jeg skulle ryke ut. Det var allerede planlagt, sa Anka kontant til Seher.no etter at hun selv hadde røket ut av programmet.

Litt senere tittet hun inn i kamera, og ga følgende melding til det norske folk:
 
- Stemmene deres teller ikke, Norge...

Det hører til sjeldenhetene at norske TV-kanaler avslører hvor mange stemmer som har kommet inn, og fordelingen mellom dem. I disse dager er både «Skal vi danse» og «Idol» gode eksempler på det.

Men hvorfor er det egentlig slik?

- I utgangspunktet er det ikke mer hemmelig enn at ved å offentliggjøre stemmetallene, vil vi påvirke måten seerne stemmer på, sier programdirektør i TV 2, Nils Ketil Andresen, til Seher.no.

Andresen mener nemlig at spenningen kan ødelegges ved å røpe stemmetallene for folket.

- Det har med spenningen å gjøre, ja. Ved å avsløre stemmetallene vil man jo også røpe avstanden mellom deltagerne. Og det ønsker vi ikke, forteller han.

- Ved å holde det for dere selv, forstår dere da at enkelte kan mistenke at det blir jukset med stemmetallene?

- Jeg kan garantere at vi ikke jukser med tallene.

Presseansvarlig for «Idol», Bjarne Laastad, støtter kollegaens forklaring på hvorfor stemmetallene ikke offentliggjøres.

- Det ligger rett og slett i formatet at TV-seerne ikke får vite hvem som får flest stemmer - for å holde på spenningen, men først og fremst for at seerne ikke skal begynne å stemme «taktisk». Man skal stemme på dem man ønsker videre, ikke kompensere i forhold til hvor de forskjellige ligger på lista. Men vi viser likevel hver uke hvilke tre som har fått færrest stemmer, sier Laastad til Seher.no.

I etterkant av Anna Ankas uttalelser til Seher.no uttalte presseansvarlig for «Skal vi danse» i TV 2, Unn Grethe Berge, at kanalen synes den svenske Hollywoodfruens kritikk av TV 2 og produksjonsselskapet Monster er bare trist.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - TV 2 synes at dette bare er trist  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer