Angelina Jolie:

Derfor nekter hun å begrave stridsøksa

Angelina Jolie går til ny krig for barna.

NY PLAN: Angelina Jolie har flere ess i ermet for å sikre omsorgsretten til barna. Her er hun avbildet med to av parets barn, Shiloh og Zahara, tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
NY PLAN: Angelina Jolie har flere ess i ermet for å sikre omsorgsretten til barna. Her er hun avbildet med to av parets barn, Shiloh og Zahara, tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter snart to år med skilsmissekrangel, så det forrige uke ut til at Angelina Jolie (43) og Brad Pitt (54) omsider hadde kommet frem til en midlertidig enighet om barna.

Nå ser det imidlertid ut til at løsningen har vært svært kortvarig.

Ifølge Daily News vil Jolie fortsette å kjempe kampen om deres seks barn, Maddox (17), Pax (14), Zahara (13), Shiloh (12) og tvillingene Knox og Vivienne (10) - og har laget en helt ny slagplan.

Ny advokat

Tidligere var det Laura Wasser (50) som representerte Jolie i den langvarige rettssaken, men nå skal den 43 år gamle Hollywood-stjernen ha byttet henne ut med en kvinne ved navn Samantha Bley DeJean.

Ifølge Jolies representant har den nye advokaten mer erfaring med saker om omsorgsrett.

PÅ SHOPPING: Angelina Jolie tok med døtrene Shiloh og Zahara på shopping i Los Angeles tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
PÅ SHOPPING: Angelina Jolie tok med døtrene Shiloh og Zahara på shopping i Los Angeles tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Angelina bestemte seg for å bytte advokat til Samantha Bley DeJean fordi hun er bedre egnet til jobben, skal en av Jolies representanter ha uttalt mandag, ifølge nettstedet.

Det skal ikke ha vært dramatikk rundt advokatbyttet, og ifølge Jolies representant skal ikke skuespillerens tidligere advokat bære noe nag over 43-åringens valg.

- Angelina setter pris på Lauras samarbeid med å overlevere saken de siste ukene, skal representanten ha uttalt.

- Urimelig

Allerede i starten av denne måneden ble det kjent at Jolie kom til å bytte advokat.

Den gang hevdet TMZ at det skal ha vært Laura Wasser som trakk seg fra jobben som følge av at prosessen hadde blitt «skitten».

Kilder som er godt kjent med saken, har uttalt at 43-åringen er «ute etter blod». Ifølge en kilde nær Pitt ønsker Jolie aller helst å ødelegge alle bånd mellom eksen og deres felles barn, og det skal angivelig være Jolie selv som står bak den turbulente skilsmissen.

BYTTET UT: Angelina Jolies langvarige advokat Laura Wasser skal ikke lenger representere Jolie i skilsmissesaken mot Brad Pitt. Foto: NTB Scanpix
BYTTET UT: Angelina Jolies langvarige advokat Laura Wasser skal ikke lenger representere Jolie i skilsmissesaken mot Brad Pitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun er full av sinne og har blitt latterlig urimelig, sa kilden ifølge nettstedet den gang.

Ifølge TMZ skal dét ha vært grunnen til at advokaten ønsket å trekke seg fra jobben. Ifølge kildene skal Jolie ha vært kjent med at advokaten ikke lenger ønsket å representere henne.

Lang krangel

I september er det to år siden sjokknyheten kom om at stjerneparet skulle skilles, og senest tidligere denne måneden skapte duoen overskrifter rundt skilsmisseprosessen igjen.

Et av spørsmålene som raskt ble brakt på banen, var hva storfamilien nå skulle gjøre med fordelingen av barna.

I det siste har saken blusset opp igjen, etter at Jolie skal ha anklaget Pitt for å ikke ha betalt barnebidrag, noe han selv mener ikke stemmer.

DIREKTE: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og Angelina Jolie, spesialutsending for FNs høykommissær for flyktninger, holder felles pressekonferanse for å diskutere hva som kan gjøres for å forhindre seksualisert vold mot kvinner i konfliktområder. Video: NTB Scanpix Vis mer

I juni kom det frem at Angelina Jolie sto i fare for å miste hovedomsorgen for barna dersom hun ikke lot Brad tilbringe mer tid sammen med dem.

I rettspapirer nettstedet The Blast fikk tilgang på, ble det kjent at retten mente det er skadelig for barna å ikke ha et forhold til faren sin.

Dommeren ba blant annet Angelina om å arrangere en telefonsamtale med barna og deres leger, for at barna skulle bli forklart at «retten har bestemt at hver enkelt av dem er trygg sammen med sin far».

Det var i 2016 at Brad Pitt ble anklaget for barnemishandling, etter en hendelse om bord på et privatfly. Saken ble senere henlagt, og «Fury»-stjernen ble renvasket.

Retten laget derfor en plan over hvor mye de seks barna skulle se sin far i løpet av sommeren, og Angelina ble også nektet å overvåke tekstmeldinger som blir sendt mellom barna og Brad.

LES OGSÅ: Gjorde som sin berømte mor