Fridtjov Såheim:

Derfor nekter han «Farmen kjendis»

- Jeg ville aldri sagt ja til det, røper den profilerte skuespilleren.

KRITISK: Fridtjov Såheim avslører at han har sagt nei til «Farmen kjendis» flere ganger. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
KRITISK: Fridtjov Såheim avslører at han har sagt nei til «Farmen kjendis» flere ganger. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg er vel ikke reality-mann nummer én, akkurat. Ikke helt målgruppa.

Skuespiller Fridtjov Såheim (55) er ikke veldig bevandret i jungelen av reality på norske TV-skjermer. Fredag dukket han imidlertid opp som én av 22 deltakere i TV 2-programmet «Forræder».

- Grunnen til at jeg valgte å si ja her er at jeg synes det er veldig profesjonelt laget. At det er et spill og ikke en «komme under huden»-greie som man ser i «Farmen» og programmer som det. Det ville jeg aldri sagt ja til, sier 55-åringen kontant til Se og Hør.

NEKTET: Én av høstens «Forræder»-deltakere fikk en fysisk reaksjon på å bli utnevnt som forræder. Da ble valget enkelt. Reporter: Thale Kristensen. Video: Kine Falch / TV 2 Vis mer

- Blir fort uaktuell

Ifølge Såheim har han flere ganger blitt spurt om å medvirke i blant annet «Farmen kjendis» og «Skal vi danse», men han har blankt avvist forespørslene.

- Fordi det ikke er min greie. Som skuespiller tenker jeg den jeg er ... Det er min kapital som skuespiller på et vis. Du kan tenke deg selv, at hvis man er med i vurderingen til en eller annen filmrolle - da tror jeg fort at man blir uaktuell om man plutselig dukker opp i «Farmen kjendis». Sånn ville i hvert fall jeg tenkt som regissør.

«Forræder» stiller seg annerledes, mener han.

- Ja, fordi det ikke er så personrettet. Du er en del av en gruppe, som skal samarbeide for å løse oppgaver - der en del av spillet også er å spille en rolle. Men jeg vurderte formatet veldig nøye før jeg sa ja til dette også, bedyrer den norske skuespilleren, regissøren og manusforfatteren.

- Ingen fordel som skuespiller

- Fikk du tilbud om å delta i den siste utgaven av «Farmen kjendis» også?

- Ja, det tror jeg, men jeg holder ikke helt styr på hvilken sesong som er hvilken. Jeg har blitt spurt to-tre ganger, men det føles rett og slett bare ikke rett, forteller Såheim, som tidligere har vært å se to ganger i et annet realityprogram, nemlig «4-stjerners middag».

- Det har jeg gjort fordi jeg er matinteressert og glad i å lage mat.

TV-AKTUELLE: Bakerst, fra venstre: Viggo Venn, Petter «Katastrofe» Kristiansen, David Mokel, Desta Marie Beeder, Oskar Westerlin, Carina Olset, Karianne Amlie, Fridtjof Såheim og Kjersti Grini. Foran: Frode Grodås, Even Northug, Marlene Stavrum, Bjørg Thorhallsdottir, Morten Thoresen, Marthe Bratberg, Tamanna Agnihotri, Eva B. Ragde, Michael Andreassen, Sunniva Rose, Tom Egeland, Jon Martin Henriksen og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV 2
TV-AKTUELLE: Bakerst, fra venstre: Viggo Venn, Petter «Katastrofe» Kristiansen, David Mokel, Desta Marie Beeder, Oskar Westerlin, Carina Olset, Karianne Amlie, Fridtjof Såheim og Kjersti Grini. Foran: Frode Grodås, Even Northug, Marlene Stavrum, Bjørg Thorhallsdottir, Morten Thoresen, Marthe Bratberg, Tamanna Agnihotri, Eva B. Ragde, Michael Andreassen, Sunniva Rose, Tom Egeland, Jon Martin Henriksen og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Er det en fordel å være skuespiller i et program som «Forræder»?

- Nei, ikke i det hele tatt. Tvert imot vil jeg heller si. Jeg hadde bestemt meg for å gå høyt ut og bare ha det moro. Prøve å bli kjent med alle og å være på tilbudssiden. Men jeg er usikker på om det å stikke hodet fram var en god taktikk.

SKOLERETT: Én av deltakerne må svare på romanserykter allerede før «Farmen kjendis» 2024 er i gang. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

Han legger til:

- I et sånt spill leter alle etter signaler hele tida, man henger seg opp i de mest dustete ting. Vi skuespillere har det med å være veldig synlige, sier han med et smil til Se og Hør.

LES OGSÅ: Bekrefter ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer