Jørgine Massa Vasstrand og Morten Sundli:

Derfor nekter de å gi seg

«Funkygine» risikerer å tape en halv million som følge av skjeggkre-søksmålet. I dag startet ankesaken.

I RETTEN IGJEN: Tirsdag startet ankeforhandlingene i den mye omtalte skjeggkre-saken, som influenser Jørgine Massa Vasstrand (30) og ektemann Morten Sundli (30) er en del av. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN IGJEN: Tirsdag startet ankeforhandlingene i den mye omtalte skjeggkre-saken, som influenser Jørgine Massa Vasstrand (30) og ektemann Morten Sundli (30) er en del av. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den populære influenseren og tv-profilen Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (30) var mandag å finne i Borgarting lagmansrett, for første dag av ankeforhandlingene i den såkalte skjeggkre-saken.

Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli (30) gikk i fjor til søksmål mot den foregående eieren av ekteparets tidligere bolig på Torshov i Oslo, etter funn av nevnte insekt i leiligheten.

På bakgrunn av dette mente ekteparet at leiligheten var i vesentlig lavere stand enn de var blitt forelagt, og krevde prisavslag og erstatning på 634 000 kroner. Massa Vasstrand fikk ikke medhold, og tapte saken i tingretten. Avgjørelsen ble altså anket av ekteparet, som seinere har solgt den aktuelle boligen og flyttet til Jessheim.

Insekt til besvær

Dagbladet var på plass i sal K21 tirsdag, der partene forklarte seg på nytt. Massa Vasstrand snakket til retten i et drøyt kvarter, der hun blant annet forklarte hvorfor de fortsatt velger å kjempe for erstatning.

30-åringen forteller at hun og ektemannen ennå ikke hadde solgt Torshov-boligen da søksmålet ble plassert, og at den påfølgende medieomtalen stakk ytterligere kjepper i hjula for salget.

FORKLARTE SEG: Jørgine Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli avbildet i lagmannsretten tidligere i dag. Foto: Martine Johansen
FORKLARTE SEG: Jørgine Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli avbildet i lagmannsretten tidligere i dag. Foto: Martine Johansen Vis mer

- Vi hadde allerede kjøpt hus på Jessheim, og var helt avhengige av å få interesser på leiligheten. Med tanke på at dette allerede var veldig mye i mediene, bestemte vi oss for å legge den ut til en ganske lav prisantydning - for å prøve å dra i gang en budrunde, fortalte Massa Vasstrand i lagmannsretten.

Den aktuelle fireromsleiligheten på 90 kvadratmeter ble solgt på prisantydning, seks millioner kroner, i mars i fjor. Selv kjøpte ekteparet boligen for 5,5 millioner kroner, og brukte 350 000 på oppussing.

SINT: Det blir amper stemning i «Funkyfam» når Jørgine besøker moren sin i Ålesund. Video: TV 2 Sumo/Rød Løper Vis mer

Sølvkre eller skjeggkre?

I ankeforhandlingene tirsdag ble det gjort kjent at boligens salgsoppgave innholdt opplysninger om sølvkre, skjeggkreets mer uskyldige lillebror, da Massa Vasstrand kjøpte leiligheten.

«Funkygine» forklarer i retten at hun og ektemannen beit seg merke i dette, men at de - siden de likevel hadde planer om å pusse opp - ikke anså insektets tilstedeværelse som et problem.

Det var først noen måneder seinere de skal ha oppdaget skjeggkreet, og slo alarm.

Skjeggkre har i løpet av de siste åra blitt et av de mest omtalte og forhatte skadedyrene her til lands. De lille krypene utgjør liten fare, men kan oppleves sjenerende, og kan skape utfordringer ved videre boligsalg- eller kjøp.

SELSKAP: Da Jørgine Vasstrand ba kjente og kjære til feiring, var det ikke alle som overholdt reglene og hun fikk besøk av politiet. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Handlet om skepsis

I dette tilfellet mener Massa Vasstrand og Sundli at skjeggkre-problemet nettopp gikk utover boligsalget, og at de hadde fått «betraktelig mer» for leiligheten dersom insektet ikke dukket opp.

- Vi mener det handlet om skepsis på grunn av skjeggkre, medga Massa Vasstrand i retten.

I redsel for å sitte igjen med to boliglån, med det nylige huskjøpet på Jessheim, godtok ekteparet salget på seks millioner kroner.

Motparten i ankeforhandlingene har hele tida ment at informasjonen i salgsoppgaven var tilstrekkelig, og krever anken forkastet. I retten pekte klientens advokat, Aurora Bjørnvold Assev, blant annet på et Facebook-innlegg fra styret i borettslaget, som ble publisert mens Massa Vasstrand eide boligen.

Facebook-meldingen omhandlet nettopp informasjon om at flere beboere var plaget med sølv- og skjeggkre. Bjørnvold Assev mener derfor at influenseren hadde mulighet til å undersøke problemet på et tidligere tidspunkt, og dermed kunne ha forsøkt å reklamere på boligkjøpet.

Lei

Massa Vasstrand mener dette ikke ble gjort fordi de ikke visste eller hadde nok kunnskap til å vite at det var skjeggkre, og ikke bare sølvkre, i leiligheten.

Motparten mener at hun først ble oppmerksom på at det var skjeggkre i ekteparets leilighet på samme tidspunkt som de selv fikk vite om det. Når hun kjøpte den omtvistede boligen i 2008, var det ikke opplyst om kre. Hun har selv bodd i samme bygård siden 2001, og de fikk først påvist sølvkre i 2008.

Foran ankeforhandlingene er det blant annet blitt gjort en ny vurdivurdering av boligen, som - hvis det blir lagt vekt på - kan komme ekteparet Vasstrand/Sundli til gode. De krever i overkant av en halv million kroner i erstatning, mens motparten krever omtrent tilsvarende beløp i saksomkostninger.

Ingen av partene, heller ikke Jørgine Massa Vasstrand, ønsket å snakke med Dagbladet i lagmannsretten tirsdag. I retten la ikke 30-åringen skjul på at hun var lei av prosessen, og at hun gjerne skulle brukt tida på noe annet.

Hun beskriver det å ha skjeggkre i leiligheten som «fryktelig ubehagelig», og påpeker at hun ikke ville kjøpt boligen dersom hun visste om insektene på forhånd.

Det er satt av to dager til ankesaken, som avsluttes i morgen.

TAPTE: Jørgine Massa Vasstrand innrømmer at det var kjipt å tape finalen. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Min første frivillige dag uten mat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer