Tom Stiansen:

Derfor misliker han alkohol

«71 grader Nord»-programlederen har bare drukket seg full to ganger.

MOT STRØMMEN: Tom Stiansen (49) har aldri vært spesielt glad i alkohol. Nå forteller han hvorfor. Foto: Discovery
MOT STRØMMEN: Tom Stiansen (49) har aldri vært spesielt glad i alkohol. Nå forteller han hvorfor. Foto: Discovery Vis mer
Publisert

Tom Stiansen (49) har gjennom årene blitt godt kjent som programleder for både «71 grader Nord» og i senere tid «71 grader Nord - Norges tøffeste kjendis».

Privat vet tv-seerne langt mindre om den joviale 49-åringen. De færreste vet kanskje at tobarnsfaren bare har drukket seg ordentlig full to ganger?

Joda, den ene gangen i sitt eget utdrikningslag, i 2000 - og sist i Petter (57) og Gunhild Stordalens (41) bryllup - for 10 år siden.

Idretten foran

Årsaken til at Stiansen går mot strømmen hva gjelder den jevne nordmanns alkoholvaner, skyldes flere ting. Idrettskarrieren hans, som tidligere toppalpinist, har for eksempel vært en stor del av grunnen.

- De fleste må jo lære seg å like alkohol, og det gjør man som regel i russetiden. Jeg drev jo med idrett på den tiden, og drakk derfor ikke noe særlig, forteller tv-profilen til Se og Hør, og fortsetter:

- Nå er jeg snart 50 år, og da gidder jeg ikke begynne å lære meg å like alkohol.

Selv om «71 grader nord»-programlederen heller velger - ifølge ham selv - et glass vann eller Pepsi Max i glasset, finnes det altså et par unntak. Som i eget utdrikningslag.

MEST EDRU: Det skal godt gjøres å møte Tom Stiansen med promille. Foto: Discovery
MEST EDRU: Det skal godt gjøres å møte Tom Stiansen med promille. Foto: Discovery Vis mer

- Ja, da drakk jeg meg full på tequila, og ble kjørt hjem klokka åtte på morgenen, forteller han.

Ifølge en rapport om nordmenns alkoholvaner fra i fjor høst, drikker hver nordmann (over 15 år) i snitt 6,8 liter ren alkohol årlig. Drikkekulturen i Norge er godt etablert - noe Stiansen også får kjenne på av og til.

- Jeg har følt på drikkepresset i perioder, og synes det er rart at det er mindre sosial aksept for ikke å drikke, enn det er for å drikke alkohol.

Vis mer

Anklaget for fyllekjøring

Ironisk nok ble 49-åringen hengt ut som fyllekjører på østerriksk fjernsyn i 1998, etter å ha blitt stoppet av politiet under en tur til USA. Sannheten var riktignok en helt annen.

- Jeg var på vei til barmarkstrening, og var selvfølgelig klinkende edru. Noe jeg forresten er nesten bestandig, sa han den gang.

Det som egentlig skjedde, var at han hadde unngått å stoppe ved et stoppskilt, noe han beskrev som «en dødssynd i USA».

Tom fikk en bot, og kunne fastslå at det aldri hadde vært noen mistanke hos politiet om han hadde kjørt i påvirket tilstand.

Vil bli helikopterpilot

Stiansen og kona Hanne Eline Stiansen har sønnene Tinus (19) og Bo (16) sammen, og det er ikke bare pappaen som liker fart og spenning. Eldstesønn Tinus har nemlig et ønske om å bli helikopterpilot.

- Han går på elektro-linja nå, og skal være lærling neste år. Etter det er planen at han skal studere til å bli helikopterpilot, forteller Stiansen.

Sønnen har også vært så heldig å få jobbet med pappaen sin, da han er drone- og GoPro-ansvarlig på «71 grader nord» og «71 grader nord kjendis».

PAR I HJERTER: Tom Stiansen og Hanne Eline Stiansen har vært kjærester i snart 30 år. Foto: Stella Pictures
PAR I HJERTER: Tom Stiansen og Hanne Eline Stiansen har vært kjærester i snart 30 år. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ekteparet Stiansen har vært kjærester siden 1991, og gift siden år 2000.

- Jeg var aldri i tvil om at Hanne var den rette for meg. Det har vært 25 flotte år med mange uforglemmelige opplevelser, fortalte Stiansen til Her og Nå tilbake i 2015.

Stiansen medga videre at de to er nøye med å feire bryllupsdagen, 1. juli hvert år, og setter av tid til kos og hygge i hverdagen.

- Levende lys på bordet hører med, både til frokost og middag, sa han den gang til Her og Nå.

Til Se og Hør forteller han at ekteparet ikke gjør noe spesielt når de skal pleie forholdet, annet enn å tilbringe tid sammen med barna.

- Vi er glad i hverdagen, vi tar det med ro og har mye fredagspizza med ungene, forteller han.

LES OGSÅ: Slakter «Farmen Kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer