Drømmehytta:

Derfor mangler det en her

I årets sesong vil «Drømmehytta»-ekspertene bare bestå av to.

FRAVÆRENDE: I årets sesong av TV 2-programmet mangler en av de tidligere ekspertene. Foto: Espen Solli / TV 2
FRAVÆRENDE: I årets sesong av TV 2-programmet mangler en av de tidligere ekspertene. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjorårets sesong av «Sommerhytta» ble en stor suksess da par skulle kjempe for å virkeliggjøre sin egen drømmehytte, og i fjor var det Levi Try (23) og Øyunn Krogh (25) som stakk av med seieren.

Den forrige sesongen, som egentlig var planlagt å komme ut på våren, ble utsatt som følge av pandemien. TV2 kunne imidlertid avsløre at de likevel skulle lage en vri på det populære programmet.

I «Drømmehytta» er det kjendiser som kjemper mot hverandre i ulike konkurranser, og parvis skal de bygge interiør-gjenstander som bedømmes av ekspertene.

I fjor var det Mia Gundersen (59) og Vidar Villa (31) som hentet hjem seieren, og fikk muligheten til å donere bort 50.000 kroner.

«SOMMERHYTTA»: Øyunn Krogh og Levi Try vant «Sommerhytta» i fjor, men ikke uten å støte på problemer på veien. Video: TV 2 «Senkveld med Helene og Stian» Vis mer

Kjendisene ble bedømt av ekspert-trioen som besto av snekkeren Lars Fossum, interiørdesigner Aina Sollie Steen og hele Norges Blomster-Finn Schjøll (72).

Nå avslører imidlertid sistnevnte hvorfor han ikke er med i årets sesong av «Drømmehytta».

Smittevern

Årets sesonger av både «Sommerhytta» og «Drømmehytta» ble spilt inn for ett år siden, men som følge av corona var landet i lockdown på dette tidspunktet, noe som gjorde at smittevern satte preg på innspillingene.

Et av tiltakene var å sikre de i produksjonen som tilhører risikogruppen, noe som innebærer at Schjøll måtte utebli fra «Drømmehytta»-trioen, ifølge TV2.

SKJERMES: Programmets hageekspert, Finn Schjøll, er ikke med i årets «Drømmehytta». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKJERMES: Programmets hageekspert, Finn Schjøll, er ikke med i årets «Drømmehytta». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

En faktor som spilte inn i avgjørelsen var antall personer under innspillingen. Produksjonen tok avgjørelsen om at Schjøll bare skulle delta i innspillingen av «Sommerhytta» - som har en mindre cast enn det «Drømmehytta» hadde.

- I Drømmehytta har vi en cast på hele 20 deltakere, derfor ble vi enige om at han heller fokuserer på «Sommerhytta» nå, sier pressesjef i TV2, Jan-Petter Dahl.

PROMO: Se de første bildene fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

- Leit og kjedelig

«Drømmehytta»-eksperten er lei seg for at han ikke kunne delta i årets sesong, men han er likevel glad for at produksjonen tar grep for å forhindre smitten.

– Jeg synes det var leit og veldig kjedelig at jeg ikke kunne være med i «Drømmehytta», men i det store bildet er det jo egentlig bare en bagatell. Det er veldig viktig å holde fokus, så det var ingenting å sutre for eller protestere mot. De ville være på den sikre siden, sier Schjøll til TV 2.

Overfor Se og Hør innrømmer Schjøll at han likevel ikke tror at programmet kommer til å bli helt det samme uten ham.

- Jeg synes litt synd på dem, det var morsommere med meg, sier han med en humoristisk tone.

SA OPP JOBBEN: «Sommerhytta»-vinner Øyunn Krogh sa opp jobben. Slik er livet som arbeidsledig. Video: Øyunn Krogh / Tiktok Vis mer

Han viser også sin takknemlighet ovenfor produksjonsteamet som har gjort det han beskriver som en «mektig imponerende» innsats i det tidlige stadiet av pandemien.

- De var unødvendig forsiktige, noe som skulle vise seg å være bra. Jeg fikk en helt annen forståelse av pandemien og hvor forsiktig jeg skulle være, fortsetter Schjøll til Se og Hør.

72-åringen har tidligere snakket om utfordringer under pandemien, og har vært tydelig på hvem som han mener har klagerett i en tid som dette.

Schjøll mener nemlig at det er bare de unge som ikke får leve som normalt og at det er de gamle som ikke får besøk, som har retten til å jamre seg over pandemien.

TABBE: Av og til går det litt i krøll, det gjorde det for Dag Otto i denne ukens «Kompani Lauritzen». Da ba han TV 2 om å klippe det bort. Video: TV 2 Vis mer

- Langt å dra

Schjøll legger vekt på at han selv har vært heldig til tross for omstendighetene, og forteller at han har brukt permisjonstiden til å gjøre det han liker aller best.

- Jeg fikk begynne å lage hagen min den 1. mai, så det var litt hell i uhell om man kan si det sånn, forteller han til Se og Hør.

Han legger ikke heller skjul på at det er ting han ikke kommer til å savne med å spille inn «Drømmehytta».

- Jeg må innrømme det var ganske langt å dra, spøker han.

RØRT: I denne ukens episode av «Helt Harald» er det Jan Thomas som er gjest. Og her drar de tilbake til Jan sitt hjemsted. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Full splid: - På trynet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer