Meghan Markle og prins Harry:

Derfor må Meghan døpes

- Dronning Elizabeth er overhode for kirken, og det er naturlig at også Meghan blir en del av den.

MÅ DØPES: Meghan Markle er i full sving med å bli britisk statsborger. For å bli det, og for å få gifte seg med prins Harry, er det mange steg hun må gjennom. Foto: NTB Scanpix
MÅ DØPES: Meghan Markle er i full sving med å bli britisk statsborger. For å bli det, og for å få gifte seg med prins Harry, er det mange steg hun må gjennom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): 19. mai ringer kirkeklokkene, når prins Harry (33) endelig får sin prinsesse og gifter seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36).

Likevel er det en hel del praktiske ting som må på plass før de to turtelduene blir smidd i hymens lenker, om i underkant av tre måneder.

Når Markle etter hvert trer inn i livet som kona til prins Harry, og antakeligvis får tittel som hertuginne, er det ikke til å stikke under stol at skuespilleren - i likhet med andre kongelige medlemmer uten blått blod - vil få en helt ny hverdag.

Markle vil også bli britisk statsborger når hun gifter seg.

I dag er hun amerikansk statsborger og må derfor døpes inn i Den britiske kirke. Dåpen vil angivelig finne sted allerede denne måneden.

Det var i utgangspunktet usikkert om paret ville få gifte seg i kirken, ettersom Markle allerede har vært gift en gang tidligere. Men ifølge den britiske avisa Express inngikk Den britiske kirke en avtale i 2002, om at skilte folk skulle få lov til å gifte seg i kirken igjen, dersom de fikk prestens velsignelse.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Må ha tilhørighet

Den amerikanske skuespilleren ble født i Los Angeles i California i 1981, og tilhører Den protestantiske kirke. Som ung gikk hun på en katolsk videregående skole, og mye later til at hele 36-åringens familie er troende.

Hennes mor Doria Ragland tilhører samme kirke som sin datter, mens Markles far, Thomas Markle, er medlem av Den episkopale kirke i USA.

PAPPA: Meghan og hennes far Thomas Markle. Foto: NTB Scanpix
PAPPA: Meghan og hennes far Thomas Markle. Foto: NTB Scanpix Vis mer
GODE VENNER: Meghan Markle har tidligere vært åpen om sitt nære forhold til sin mor Doria Ragland. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Meghan Markle har tidligere vært åpen om sitt nære forhold til sin mor Doria Ragland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når «Suits»-stjernen nå skal gifte seg med prins Harry, må hun derfor døpes inn i Den britiske kirke hvor Harrys bestemor, dronning Elizabeth (91), er øverste overhode. Den 33 år gamle prinsen ble på sin side døpt i St George's Chapel på Windstor Castle da han var baby og tilhører Den anglikanske kirken.

Tidligere har prins Harry uttalt at Windsor Castle er et helt spesielt sted for ham. Der ble han blant annet døpt i 1984, og i løpet av året har også han og forloveden tilbrakt mye tid sammen i Windsor.

Det er ifølge den britiske avisa ikke noen lov som tilsier at Markle ikke kan gifte seg i en britisk kirke uten å være døpt der, men hun må imidlertid ha en tilknytning til den.

FORELSKET: Meghan og Harry ser stadig svært forelsket ut. Her ble de fotografert etter at de hadde møtt pressen for første gang etter at forlovelsen ble annonsert. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Meghan og Harry ser stadig svært forelsket ut. Her ble de fotografert etter at de hadde møtt pressen for første gang etter at forlovelsen ble annonsert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det hele blir også sett på som svært respektfullt overfor dronningen og hennes tro.

Se og Hørs hoffreporter Caroline Vagle, trekker også frem dronningens rolle når Meghan Markle skal bli en del av familien.

- Dronning Elizabeth er jo overhode for kirken, og det er naturlig at også Meghan blir en del av den, sier hun, og fortsetter:

- Det er foreløpig kommet få detaljer om hvordan seremonien skal forløpe, men jeg vil tro det blir en liten, høytidelig seanse med bare de nærmeste til stede. Britiske medier spekulerer i at Meghans foreldre kommer til å delta, men det er ikke bekreftet.

- Viser sin takknemlighet

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, forklarer at Meghan antakelig ønsker å gjøre det samme som sin kommende ektemann.

- Meghan vil etter eget ønske bli døpt og konfirmert i den anglikanske kirke før bryllupet i mai - slik prins Harry jo er, sier han til Se og Hør.

Kjell Arne forklarer videre at ifølge velinformerte kilder i London, vil begge ritualene bli utført av erkebiskopen av Canterbury ved en privat seremoni i Kensington Palace i slutten av mars måned - og det forventes at begge Meghans foreldre vil være på plass.

- Meghans valg sees på som en vakker gest til prins Harrys farmor, dronning Elizabeth, som jo er overhode for the Church of England. Samtidig viser Meghan Dronningen og kirken sin takknemlighet for at hun som fraskilt likevel får gifte seg i kirken - og det attpåtil med et medlem av kongefamilien, fortsetter han.

Meghan er imidlertid ikke den første som lar seg døpes og konfirmeres, og kongehuseksperten trekker blant annet frem hertuginne Kate, som giftet seg med Harrys bror i 2011.

- Historisk er det flere eksempler på slik dåp før et kongelig bryllup - og Kate Middleton, som allerede var døpt i denne kirken, lot seg faktisk konfirmere etter det anglikanske ritualet før bryllupet med prins William våren 2011.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Kan «bade»

Når det kommer til selve seremonien er det, som Vagle forklarer, svært få detaljer som er blitt delt. Det er ventet at det vil kunne skje slik vi er vant til her til lands, hvor presten heller vann på hodet på den som døpes.

Likevel kan «Suits»-stjernen, ifølge Hello Magazine, angivelig velge mellom to metoder. Enten kan hun bli fullstendig nedsenket i vann i et basseng, eller så kan hun velge den mer tradisjonelle måten, med å få vann helt over håret. Ifølge nettstedet vil 36-åringen antakelig velge sistnevnte.

Når paret gifter seg i mai, er det ventet enorm mediedekning på den store dagen, slik at folket skal få ta del i bryllupet. Det spekuleres derimot i om dåpen vil skje privat med bare prinsen og Markles nærmeste til stede.

Verken dato eller sted er bekreftet når det kommer til 36-åringens dåp, men det spekuleres i om den vil ta plass samme sted som prinsen ble døpt i 1984, og hvor paret vil gifte seg senere i år.

HEDRER DIANA: Prins Harry hedrer sin avdøde mor med forlovelsesringen han har gitt til Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix
HEDRER DIANA: Prins Harry hedrer sin avdøde mor med forlovelsesringen han har gitt til Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Må testes

Når Markle først setter kreftene i sving med blant annet dåp og det å endre statsborgerskap, må hun gjennom samme test som alle andre mennesker som ønsker å bli britiske statsborgere.

Ifølge Coventry Telegraph og The New York Times, kan det ta flere år før hun kan kalle seg en fullverdig brite.

«Suits»-stjernen må blant annet ha gode kunnskaper om landet, både når det kommer til kultur og historie, samt verdisyn og tradisjoner - for å nevne noe.

Testen er imidlertid ikke det eneste Markle må ta for seg i tiden framover.

VISTE SEG SAMMEN: Meghan og Harry viste seg sammen for første gang under Invictus Games tidligere i fjor. Foto: Pa Photos
VISTE SEG SAMMEN: Meghan og Harry viste seg sammen for første gang under Invictus Games tidligere i fjor. Foto: Pa Photos Vis mer

Streng sikkerhet

Ifølge Independent må nemlig 36-åringen gjennom en intens introduksjon til det kongelige liv, og er i ferd med å bli trent opp sammen med SAS, Englands «Special Air Service», slik at hun er fullt forberedt på alle nødssituasjoner som kan dukke opp.

Blant annet må den kommende kona til prins Harry gjennom hard trening for å takle eventuelle grufulle hendelser som kidnapping og tortur.

- Du kan tenke deg at hun blir satt inn i et rom og blir behandlet som om hun er et gissel. Rommet blir dermed stormet av SAS-styrker. Slik trening skal hun gjennom, kunne Alex Bomberg, en tidligere sikkerhetsansatt ved det britiske kongehuset, og nå administrerende direktør for sikkerhetsselskapet Intelligent Protection International, forklare til avisa.

Ifølge Bomberg må Markle lære seg å leve med beskyttelse til enhver tid.

- Hun vil ikke kunne gå fri som hun vanligvis ville gjort hvis hun var en normal person. Fra nå av vil alt hun gjør bli organisert. Alt fra å gå til tannlegen til frisøren. Vaktene vil kunne vite hvor alle nødutganger i bygningen er, og så videre.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Nytt liv

Også Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle, har tidligere uttalt at Meghan Markles liv vil endres drastisk.

- Å tre inn i den kongelige verden betyr store endringer i ens liv. Plutselig er du allemannseie, og du må trå varsomt på en rekke områder. For eksempel skal du ikke uttale deg politisk. Vår egen kronprinsesse Mette-Marit sa jo selv, da hun forlovet seg med kronprinsen, at stemmeretten var noe av det hun kom til savne mest. Hun sa også at det var rart ikke å skulle ha sitt eget etternavn lenger, kunne Caroline Vagle fortelle til Dagbladet i et tidligere intervju.

Hoffreporteren tror Meghan, i motsetning til kronprinsesse Mette-Marit, vil dra stor nytte av at hun allerede er en kjent person.

- Hennes rolle i tv-serien «Suits» gjør at hun er vant med å være i søkelyset, og overgangen blir derfor trolig ikke like stor, sa hun.

LES OGSÅ: Avslører kjønnet på babyen