Øyunn Krogh:

Derfor må de leie ut vinnerhytta

«Sommerhytta»-Øyunn Krogh åpner opp om livet som arbeidsledig.

SA OPP JOBBEN: «Sommerhytta»-vinner Øyunn Krogh sa opp jobben. Slik er livet som arbeidsledig. Video: Øyunn Krogh / Tiktok Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er faktisk ikke corona som har gjort at jeg er arbeidsledig, sier «Sommerhytta»-vinner Øyunn Krogh (25) til Se og Hør.

Sammen med kjæresten Levi Try (23) stakk hun av med seieren i den populære TV 2-konkurransen tidligere i høst, og har fått enorm oppmerksomhet siden. De har blant annet måttet forsvare seieren, men har også merket et enormt trykk på sine kanaler i sosiale medier.

Kroghs karrieredrøm har lenge vært å leve av sosiale medier, et mål hun hadde satt til fylte 25 år. Derfor har hun nå valgt å si opp sin andre, «vanlige», jobb.

Følger drømmen

Tidligere har hun jobbet som miljøterapeut for barn med autisme, men så ingen annen utvei enn å si opp for å følge drømmen.

- I en sånn jobb må man gi så mye av seg selv til enhver tid og da hadde jeg ikke energi til mine egne prosjekter, forteller hun.

Det ble derfor spikeren i kista for jobben, og i dag er hun arbeidsledig - og hadde ingen konkret plan å gå til.

SATSER: Øyunn sa opp jobben og satser på en helt annen karriere. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
SATSER: Øyunn sa opp jobben og satser på en helt annen karriere. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

- Jeg har flere andre prosjekter på gang, og skal begynne med YouTube også, forteller Krogh, som også har fått en stor følgeskare på den populære appen TikTok.

Der kan man legge ut korte snutter om akkurat det man måtte ønske, og på kort tid har mange fått øynene opp for 25-åringen. I skrivende stund følges hun av godt over 56 000 brukere.

- Det har gått kjempefort for meg. Det er jo ikke så mange som er 25 år på den appen - i hvert fall ikke da jeg begynte - men jeg tror folk vil ha noen de kan kjenne seg igjen i. Og så har appen vært på mitt lag og vist fram innholdet mitt, påpeker hun.

DRØMMEJOBB: Norske Rikke Gajda har muligens en jobb mange misunner henne for. Hun er nemlig en favoritt blant kjendiser når det kommer til hår. Video: Rød Løper. Vis mer

Krogh kan imidlertid fortelle at hun ikke har tjent særlig mye på den aktuelle appen foreløpig, og at hun velger eventuelle samarbeid med omhu.

- Jeg holder faktisk litt igjen når det gjelder kommersielle samarbeid. Jeg har en del unge følgere og vil derfor tenke meg nøye om før jeg takker ja til noe, påpeker hun, men legger til:

- Nå er jeg jo arbeidsledig og må betale husleie, så det kan jo være ganger jeg må si ja.

Må leie ut hytta

Når Se og Hør snakker med henne torsdag kan 25-åringen fra Ås også fortelle at hun og kjæresten har sett seg nødt til å leie ut hytta de vant på TV 2. Det handler kun om det økonomiske aspektet rundt det å holde den ved like.

- Man tenker ikke over at ting må fikses. Levi er student og jeg er arbeidsledig og det er jo utgifter vi er nødt til å dekke, strøm og andre avgifter.

Duoen har allerede flere interesserte, flest «Sommerhytta»-fans - og enkelte ønsker til og med å gi et opphold på hytta i julegave.

- Vi føler oss veldig trygge på at den blir tatt godt vare på ettersom det er fans av programmet som i stor grad har leid den.

Hun kan dog fortelle at de trolig ikke vil tjene seg søkkrike på å låne ut hytta, men at de forhåpentligvis vil gå i null.

- Har dere vurdert å selge hytta?

- Ikke i det hele tatt. Det er jo klart det er bra pant i den hvis vi skulle ha kjøpt leilighet, men nå har jo ikke jeg en fast inntekt en gang, svarer hun.

BEHOLDER PREMIEN: Levi og Øyunn har ingen planer om å selge hytta, som har en verdi på rundt tre millioner kroner. De har heller funnet en annen løsning. Foto: TV 2
BEHOLDER PREMIEN: Levi og Øyunn har ingen planer om å selge hytta, som har en verdi på rundt tre millioner kroner. De har heller funnet en annen løsning. Foto: TV 2 Vis mer

Da paret vant hytta ble det en rørende affære og tårene trillet mens konfettien regnet ned på dem.

- Det var så jevnt i finalen at utfallet var helt åpent. Derfor var det ekstra stort å gå seirende ut av konkurransen, sa paret til Se og Hør etter seieren.

Mange reaksjoner

Seieren skapte som nevnt et stort engasjement i sosiale medier, og til tross for at gratulasjonene strømmet inn, uttrykte også flere sin misnøye over at det var Krogh og Try som vant.

I kommentarfeltene til ulike norske medier har blant annet flere påpekt at paret ikke fortjente å vinne, at de var de dårligste håndverkerne og at hytta var den dårligste av alle de fire hyttene.

Krogh og Trys drømmehytte har også blitt omtalt som «Fretex-hytta».

Den gang hadde paret egentlig bestemt seg for å ikke kommentere de negative tilbakemeldingene, og forklarte at de var fornøyde med at det ble som det ble.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Vis mer

At de er veldig stolte av sitt eget snekkerarbeid, og ikke minst resultatet, var de heller ikke i tvil om.

- Vi er veldig fornøyde med sluttresultatet, og har vist hytta fram til både venner og familie, sa de.

Når Se og Hør snakker med Krogh torsdag forteller hun at de har brukt og kommer til å bruke hytta mye.

Hun kan også avsløre at hun onsdag signerte med Nordic Screens (et talentnettverk journ.anm), som hun er sikker på vil hjelpe henne på vei med karrieren innenfor tv og sosiale medier.

LES OGSÅ: Fryktet å miste huset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer