Kristen Bell:

Derfor lyver hun ikke til barna

Skuespilleren er åpen om alt fra julenissen til sex.

ÆRLIG: Skuespiller Kristen Bell svarer ærlig på barnas spørsmål. Dette er hun konsekvent på i barneoppdragelsen. Foto: NTB scanpix
ÆRLIG: Skuespiller Kristen Bell svarer ærlig på barnas spørsmål. Dette er hun konsekvent på i barneoppdragelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

De fleste foreldrene har fortalt barna sine en hvit løgn iblant. Noe mange har til felles er uskyldige løgner som at julenissen eksisterer, og at det er påskeharen som kommer med påskeegg.

Skuespiller Kristen Bell (39) og ektemannen Dax Shepard (45) har derimot ikke holdt tilbake detaljer fra sine barn.

Tidligere har hun blant annet innrømmet at hun banner foran barna sine.

Nå innrømmer skuespillerstjernen at hun også gjerne svarer ærlig uansett hva barna lurer på - om alt fra julenissen til sex.

Ærlig overfor barna

Det er i podkasten «The Motherly Podcast», at skuespilleren åpner seg opp om morsrollen, og blant annet snakker åpent om hvorfor hun har valgt å ha en fullstendig åpen relasjon til sine to døtre Lincoln (6) og Delta (5).

- Jeg ble fortalt av en mamma som jeg virkelig respekterer, «Aldri la, spesielt en datter, se på deg når de er elleve år gamle og være i stand til å tenke, hva annet har du løyet om?», sier skuespilleren, ifølge E! News.

«Frost»-stjernen tok rådet svært seriøst og dermed kom hun inn på tanken om at hun aldri ønsket å lyve til barna sine om noen ting.

FROST: Aurora Aksnes åpnet Frost-showet da hun tok førstestemme på tittelsangen. Video: ABC Vis mer

- Kanskje ødelegger jeg dem, jeg vet ikke, sier hun i podkasten.

Skuespilleren forteller så om den gangen hennes eldste datter, som på tidspunktet var tre år gammel, innså at noe ikke stemte med historien om julenissen.

- Hun sa «Du vet, noe stinker ved hele denne nisse-greia, fordi hvis en flytur til Europa tar så lang tid, hvordan rekker han å komme tilbake?». Og ektemannen min og jeg så på hverandre og tenkte med en gang «Skal jeg se på denne lille jenta og be henne stoppe instinktene i kroppen som forteller henne at noe er galt, og at hun ikke skal stille spørsmål ved det? Eller skal jeg rose henne for å klare å tenke kritisk?», forteller hun videre.

Det var likevel en følelse av frigjørelse som gikk gjennom tobarnsmorens kropp, som gjorde at hun fortalte datteren sannheten - og reaksjonen var ikke som Bell hadde ventet.

- Jeg tenkte at jeg gir henne denne fantastiske feministiske gaven, men så var hun bare «Åh, det er synd» … Jeg svarte «Vell, vet du hva? Det er et fantastisk fantasispill vi driver med. Vi kan fortsatt late som», forteller hun, og legger til at også lillesøsteren fortsatt tror på nissen, selv om hun gjentatte ganger har blitt fortalt at nissen ikke er ekte.

Bell er derimot rask til å poengtere at hun bare er ærlig når barna spør. Skuespilleren avslører med andre ord ikke ting de ikke lurer på.

- Når det kommer til sex, derimot, føler jeg ikke at det er noe galt ved å vite hvordan penisen fungerer og hvordan en vagina fungerer, forteller hun.

«Bad Moms»-skuespilleren forklarer i podkasten at hun ikke skjønner seg på den amerikanske skammen rundt sex, og føler at kunnskap hjelper mer enn det skader.

- Faktisk, så tror jeg det hjelper dem å forstå graviditet bedre. Den forståelsen de har over kroppen sin nok til å kunne si «Åh, ja. Det er slik det funker … Pappa har en penis, mamma har en vagina. Slik funker det. Og det er en del av pappas DNA og en del av mammas DNA som vokser seg til et frø», sier Bell.

- Og forresten. De kjeder seg så mye over den siste setningen, legger hun lattermildt til.

Ærlig om ekteskapet

Kristen Bell er som nevnt gift med skuespiller Dax Shepard. Bryllupet sto i 2013, samme år som paret ønsket sin første datter velkommen til verden. Selv om de begge har en tilsynelatende bra karriere, begge som suksessfulle skuespillere i Hollywood, har det ikke alltid vært solskinn i vinduskarmen.

Bell har flere ganger vært åpen om at hun har slitt med angst og depresjoner hele livet. Shepard på sin side har en lang historie med rusmisbruk, men i 2004 skaffet han seg hjelp, og er den dag i dag edru.

View this post on Instagram

🎃🎃🍊 (Jammies @happyhannas)

A post shared by kristen bell (@kristenanniebell) on

Bell har erkjent at det har vært tøffe tak, men at hun er svært stolt av ektemannen.

- Han er en fantastisk far. Han forstår verdien av ting. Han var rusavhengig i mange, mange år, men så klarte han å komme seg ut av det. Nå har han vært rusfri i rundt 12 år, fortalte hun på Sunday Morning i 2016, ifølge Us Weekly.

Ektemannen på sin side var ikke sikker på om han ønsket å være sammen med Bell, da han møtte henne i 2007. Det fortalte han i et intervju med Sam Jones i «Off Camera with Sam Jones» i 2019.

Shepard innrømmet nemlig at han alltid har vært selvsikker i forhold, og at han aldri tenkte på hvordan han skulle beholde Bell i livet sitt. Han tenkte heller motsatt.

- Jeg tenkte sånn: Vil jeg virkelig være med en kristen person som har åtte mennesker som bor i huset gratis? En som må gå ut av bilen når det er en hund der som ikke har på bånd, og ødelegge resten av dagen for å redde en hund? Det er greit, og hun er snill, men det er ikke det jeg vil gjøre, jeg er ikke så snill, fortalte han den gang.

Skuespilleren ble derimot med tiden mer og mer tiltrukket av Bell, som han i dag både er gift og deler to barn med.

LES OGSÅ: Katy Perry avslører babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer