Hollywood:

Derfor låner de bort Instagram-kontoene

- Jeg har slitt med å finne de riktige tingene å si for å få informasjon ut om dette viktige øyeblikket i vår historie.

LÅNTE UT KONTOEN: Shawn Mendes, Selena Gomez, Lady Gaga og Lizzo er blant flere internasjonale stjerner som har lånt bort Instagram-kontoen sin. Foto: NTB scanpix
LÅNTE UT KONTOEN: Shawn Mendes, Selena Gomez, Lady Gaga og Lizzo er blant flere internasjonale stjerner som har lånt bort Instagram-kontoen sin. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har vært preget av George Floyd-drapssaken, og Black Lives Matter-bevegelsen som har fulgt i kjølvannet. Demonstrasjoner har berørt bybildet, og sosiale medier er fulle av solidaritet og informasjon rundt situasjonen i USA, samt andre steder i verden.

Både internasjonale og nasjonale kjendiser har brukt plattformene sine til å støtte saken.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølevannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

Nå velger flere av verdens største stjerner å gå et skritt lenger - ved å overlate Instagram-kontoene sine med millioner av følgere til aktivister.

En av dem er artist Selena Gomez (27).

Underviser om rasisme

«Jeg har slitt med å finne de riktige tingene å si for å få informasjon ut om dette viktige øyeblikket i vår historie. Etter å ha tenkt over hvilken måte som er best å bruke mine sosiale medier på, har jeg kommet frem til at vi trenger å høre mer fra svarte stemmer», skriver hun på Instagram.

Av hennes over 1600 innlegg på plattformen er de fleste bilder av henne selv. De siste dagene har det imidlertid vært noen andre som har styrt kontoen hennes - aktivist Alicia Garza, journalist Jelani Cobb og professor Sarah Elizabeth Lewis - for å nevne noen.

«Over de neste dagene vil jeg løfte innflytelsesrike ledere og gi dem en mulighet til å ta over Instagram-kontoen min slik at de kan snakke direkte til oss alle», skriver Gomez.

Kontoen har blitt brukt flittig for å undervise hennes 179 millioner følgere om blant annet rasismens historie i USA.

Flere låner ut kontoen

27-åringen er ikke den eneste som har lånt ut plattformen sin.

Også Lady Gaga (34), eller Stefani Joanne Angelina Germanotta som hun egentlig heter, har benyttet seg av samme strategi.

LØFTER STEMMER: Lady Gaga bidrar til å få ut informasjon om rasisme og hvordan man kan bekjempe den. Foto: NTB scanpix
LØFTER STEMMER: Lady Gaga bidrar til å få ut informasjon om rasisme og hvordan man kan bekjempe den. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Fra og med i morgen gir jeg over Instagram-kontoen min til hver av organisasjonene jeg nylig har donert til, i et forsøk på å forsterke deres viktige stemmer. Etter det lover jeg å jevnlig, og i det uendelige, over alle mine sosiale media-plattformer, poste historier, innhold og på andre måter løfte stemmene til de utallige medlemmene og gruppene innenfor det svarte samfunnet», skriver hun til sine over 42 millioner følgere.

Der har blant andre organisasjonen Fair Fight bidratt til å fremme sitt arbeid.

Også den kanadiske artisten Shawn Mendes (21) og den amerikanske artisten Lizzo (32) har gitt fra seg kontrollen over kontoene sine.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

Flere konsekvenser

Black Lives Matter-bevegelsen har som nevnt også preget underholdningsbransjen, og en rekke kjendiser har tatt til gatene under demonstrasjonene som har foregått både i USA og her til lands.

Flere produksjonsselskap har også tatt et oppgjør med profiler som tidligere eller nylig har utvist rasistiske holdninger. Tirsdag ble det kjent at realityserien «Vanderpump Rules» kvitter seg med fire karakterer.

TV-serien «The Flash» sparket skuespiller Hartley Sawyer på grunn av gamle Twitter-meldinger med rasistisk og kvinnefiendtlig innhold.

LES OGSÅ: - Vennskapet henger i en tynn tråd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer