Louise Angelica Riise:

Derfor kremerte hun hundene

- Jeg tror jeg hadde et spesielt forhold til mine hunder, fordi jeg hadde så vanskeligheter med å få barn.

STERKT: For Louise Angelica Riise har hundene hennes alltid betydd mye. Derfor er det sårt at de begge nå har gått bort. Video: Steffen Pettersen / Marcus Brenden / Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Se og Hør): - Det er sånn med hunder at de blir syke, og ofte veldig syke. Elita, som jeg har hatt i tretten år, gikk det veldig fort med. Så fant vi til slutt ut at hun hadde det bedre et annet sted.

Det har vært en ekstra mørk høst for influenser og «fotballfrue» Louise Angelica Riise (30). Med bare tre måneders mellomrom mistet hun og ektemannen John Arne Riise (40) sine to firbeinte kamerater gjennom mange år, Elita og Chloe.

30-åringen er fortsatt tynget av sorg når Se og Hør møter henne i Tønsberg sentrum sammen med sønnen Colin (1).

BEKYMRET: Louise Angelica Riise blir bekymret i «Kjendismødre» når hun får blødninger flere uker etter fødselen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

- Det er selvfølgelig den verste avgjørelsen jeg noen gang har tatt. Likevel føler man at det var riktig, sier Riise med klump i halsen.

Familien merker godt fraværet av de to hundene. Et bjeff når det ringer på døren, den daglige lufteturen i nabolaget.

- Det er da sorgen kommer. Fortsatt går jeg og tenker at dersom Colin spiser noe, og det lander på gulvet, må jeg passe på at hundene ikke får det i seg. Og det er fremdeles veldig uvant at det ikke kommer hunder løpende til døren når vi kommer hjem.

Valgte å kremere

Men hundene er fortsatt med dem. I og med at familien flytter så mye som de gjør, turte ikke Louise Angelica Riise å begrave dem hjemme i Tønsberg.

Derfor landet hun på en annen løsning.

- Enn så lenge har jeg de hjemme, kremert. De står i et skap i stuen rett ved der sengene deres pleide å ligge. Men nå kan vi ikke snakke mer om det, sier Riise med skjelven stemme.

RØFF TID: - Tretten år er lenge å ha hund, så etterpå er det en tilvenningsperiode hvor man plutselig ikke har de lenger, sier Riise i et stort intervju med Se og Hør. Foto: Steffen Pettersen
RØFF TID: - Tretten år er lenge å ha hund, så etterpå er det en tilvenningsperiode hvor man plutselig ikke har de lenger, sier Riise i et stort intervju med Se og Hør. Foto: Steffen Pettersen Vis mer

Hun tørker tårene og ber om en liten pause fra intervjuet.

- Jeg tror jeg hadde et ekstra spesielt forhold til mine hunder fordi jeg hadde vanskeligheter med å få barn. De ble på mange måter en redning oppi alt det vonde, og jeg søkte mye trøst hos dem, fortsetter Riise etter å ha summet seg.

- Elita slikket ofte vekk tårene mine da jeg gråt. Det var hennes måte å trøste meg på, legger hun til.

MÅTTE AVLIVE: Begge hundene var svært syke den siste tiden, noe som gjorde at familien Riise bestemte seg for at det var best at de fikk slippe. Foto: Privat
MÅTTE AVLIVE: Begge hundene var svært syke den siste tiden, noe som gjorde at familien Riise bestemte seg for at det var best at de fikk slippe. Foto: Privat Vis mer

På fanget hennes sitter den ett år gamle sønnen Colin, som kom til verden i fjor - etter en lang og tøff kamp for å bli gravid.

Den aktive ettåringen har sørget for lys i den bekmørke sorgen.

- Jeg vil først gå gjennom denne sorgprosessen her, også er jeg sjeleglad for at jeg har et barn som opptar mye av tiden min. Men jeg har ikke lyst til å «erstatte» hundene med en ny hund. Det føles ikke riktig i mitt tilfelle, sier Riise åpenhjertig til Se og Hør.

BABYLYKKE: John Arne og Louise Angelica Riise fikk 9. august 2019 sønnen Colin. Vis mer

Drømmer om flere barn

9. august 2019 var norske medier teppelagt med nyhetssaker om at John Arne Riise hadde blitt pappa for fjerde gang. For Louise Angelica står datoen igjen som sluttpunktet på en lang og intens kamp for å sette et barn til verden.

- For meg var det veldig viktig å være offentlig om akkurat det temaet. Det er mange som sliter med det samme, og jeg synes ikke det er noe tabu i det hele tatt. For noen klaffer det ikke. Jeg er veldig glad for at jeg har vært så åpen om det. Det er fint å kunne være flere om det, sier hun.

BABYLYKKE: John Arne og Louise Angelica Riise ble foreldre til Colin i fjor. - Vi blir kjempeglade om vi kan få et barn til, sier hun. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BABYLYKKE: John Arne og Louise Angelica Riise ble foreldre til Colin i fjor. - Vi blir kjempeglade om vi kan få et barn til, sier hun. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hva var det tøffeste?

- Det var nok skuffelsen hver gang man tok en graviditetstest som ble negativ. For jeg tror til slutt at man nesten innbiller seg å være gravid uten å være det. Det er en slags skuffelse over sin egen kropp, og man begynner å tvile, fordi det ikke går.

Colin er i ferd med å bite tak i Se og Hørs mikrofon. Det lille sjarmtrollet lærte seg nylig å gå uten hjelp. Drømmen er å en dag kunne gjøre ettåringen til storebror.

- Vi har vært offentlige med at det ikke var helt enkelt for oss. Man vet jo aldri hvor lang tid det vil ta, heller. Men hvis det skjer, blir det helt fantastisk, og hvis ikke, er jeg bare veldig takknemlig for at jeg har Colin.

Den lille gutten følger oppmerksomt med på moren.

- Vi tar det bare som en kjempeglede dersom vi får det til en gang til, smiler hun.

HØYGRAVID: John Arne Riise og Louise Angelica Riise dukket opp på den røde løperen før Elle-festen - kort tid før hun fødte. Vis mer

Trakk seg tilbake

I fjor flyttet de til en luksusvilla på Nøtterøy i Tønsberg, ikke langt unna eks-fotballstjernens familie. Her lever de en stille tilværelse, langt unna TV-kameraenes linser.

- Det har vært veldig naturlig å trekke seg tilbake etter at vi fikk barn, sier 30-åringen.

I flere sesonger var Louise Angelica Riise en av profilene i TV 2-suksessen «Bloggerne». I 2019 fødte hun også Colin i beste sendetid i serien «Kjendismødre» på samme kanal.

Ektemannen filmet fødselen uten at hun visste det.

- I utgangspunktet visste jeg ikke at det ble filmet, det var det John Arne som gjorde med telefonen sin. Det skulle egentlig bare være til privat bruk, forklarer Riise.

FIKK EN SØNN: Louise Angelica Riise fødte i «Kjendismødre». Video: Viafree / Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

30-åringen, som beskriver seg selv som en privat person, var imidlertid ikke i tvil om at klippet måtte vises frem til det norske tv-publikumet.

- Jeg følte at dersom jeg ikke hadde tatt med akkurat den delen av svangerskapet, hadde det manglet noe i serien. Jeg følte at jeg ga litt ekstra av meg selv da jeg viste det, men jeg angrer ikke, sier Riise.

- Ensomt

Ålesund, London, Malta og India. Som kona til eks-fotballproffen John Arne Riise har Louise Angelica for lengst blitt vant til å flytte rundt på seg.

- Har dere slått dere til ro i Tønsberg?

- Det er vanskelig å si at man har slått seg til ro et sted. Det er jo jobben til John Arne som bestemmer hvor vi skal bo. Men vi trives veldig godt her, så jeg blir veldig glad dersom vi kan bo her litt til, men vi vet aldri hvor lenge vi blir boende et sted.

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

Noen utfordringer har det vært - for eksempel vet Louise Angelica Riise alt om hvordan det er å sitte hjemme alene mens mannen er på jobb.

- Det er litt ensomt i lengden, for man finner seg venner og gode naboer, og plutselig må vi flytte igjen. Og så må man begynne på nytt, igjen og igjen. Så det er ikke bare enkelt, men vi synes det er mer spennende enn negativt, sier hun til Se og Hør.

MER TID SAMMEN: Louise Angelica Riise er stort sett fornøyd med ektemannen, men innrømmmer at han kunne ha bidratt mer i hjemmet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MER TID SAMMEN: Louise Angelica Riise er stort sett fornøyd med ektemannen, men innrømmmer at han kunne ha bidratt mer i hjemmet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Behov for å ytre seg

«Kaotisk, men harmonisk» er ordene hun bruker for å beskrive forholdet. For hun kan godt innrømme at det ikke alltid er «bare bare» å være kona til John Arne Riise.

Til stadighet har det dukket opp saker i mediene der eks-fotballproffen overrasker med friske uttalelser.

- Vi er veldig forskjellige. Han er veldig «outspoken», og jeg er absolutt ikke det. Han har et behov for å ytre meninger, og jeg er stikk motsatt. Det er ikke alltid jeg er enig, men jeg må la ham være ham, også respekterer han at jeg ikke er sånn.

- Men det er klart, noen ganger har jeg tenkt at han burde ha holdt igjen litt, men han har blitt mye bedre, forteller Louise Angelica Riise.

DRØM: Louise Angelica Riise, John Arne Riises kone, avslører i «Bloggerne» at livet for de to endelig har begynt å falle på plass. Video: TV 2 Vis mer

Stortrives som mamma

Når Colin er lagt for kvelden, setter ekteparet av tid til hverandre, enten med en god middag, eller daffing i sofakroken. Slik holder de liv i det 30-åringen kaller «hverdagsgleden».

- Det er veldig komfortabelt. Det føles trygt. Vi er veldig hjemmekjære og koser oss veldig i hverandres selskap. Vi har alltid tilbrakt mye tid sammen, sier Riise om ekteskapet.

GODT GIFT: Louise Angelica og John Arne Riise på bryllupsdagen i mai 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB
GODT GIFT: Louise Angelica og John Arne Riise på bryllupsdagen i mai 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Hva liker du best med John Arne?

- Jeg må nok si hvordan han er som pappa for Colin. Jeg visste at han ville bli en god pappa, men han imponerer fremdeles, og han er utrolig flink. De har et helt eget bånd som er veldig fint for en mor å se.

Å få sønnen Colin er det største hun har opplevd i livet.

- Jeg stortrives i mammarollen, vi koser oss veldig om dagen, særlig nå som vi er så mye hjemme.

Colin griper tak i iPaden hun har satt frem.

- Nå går den i gulvet.

-Det er ikke første gang det skjer. Man må ha en ro som mamma, sier Riise.

-Og det har du?

-Ja, det tror jeg.

LES OGSÅ: - Dette er ekte kjærlighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer