HET ROMANSE: I «Love Actually» innleder Harry (Alan Rickman) et forhold til kollegaen Mia (Heike Makatsch) bak konas rygg. Ifølge regissør Richard Curtis kommer ikke den kommende oppfølgerfilmen til å inneholde noen hyllest til Rickman, som døde av kreft i fjor. Foto: NTB Scanpix
HET ROMANSE: I «Love Actually» innleder Harry (Alan Rickman) et forhold til kollegaen Mia (Heike Makatsch) bak konas rygg. Ifølge regissør Richard Curtis kommer ikke den kommende oppfølgerfilmen til å inneholde noen hyllest til Rickman, som døde av kreft i fjor. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Love Actually»:

Derfor kommer ikke avdøde Alan Rickman til å bli hyllet i «Love Actually»-oppfølgeren

Følger kun opp enkelte av karakterene fra den folkekjære filmen. 

14. januar i fjor kom sjokknyheten om at skuespiller Alan Rickman var død, kun 69 år gammel.

Briten var blant annet kjent for sine roller i «Harry Potter»-filmene og juleklassikeren «Love Actually».

Da det nylig ble kjent at sistnevnte får en oppfølger har flere stilt spørsmål om Rickman vil bli hyllet i filmen på noe vis.

DØDE AV KREFT: Skuespiller Alan Rickman, kjent fra filmer som «Love Actually» og «Harry Potter»-serien, døde i fjor vinter. Video: Warner Bros, NTB Reuters, Universal, 20th Century Fox Vis mer Vis mer

Kort film

I et ferskt intervju med Press Association stiller regissør Richard Curtis seg imidlertid avvisende til tanken, av flere årsaker.

Blant annet spiller tid - eller mangel på sådan - en viktig rolle, skal vi tro Curtis.

Oppfølgerfilmen blir nemlig kun ti minutter lang.

I intervjuet med Press Association utdyper regissøren at det rett og slett ikke er tid til å utforske hvordan det har gått med alle karakterene, og beskriver det som «komplisert» å gjøre grep som inkluderer Rickman i filmen på noe vis.

Dessuten kommer ikke Emma Thompson, som spilte Rickmans kone i originalen fra 2003, til å medvirke i oppfølgeren.

SPILTE MANN OG KONE: Emma Thompson og Alan Rickman spilte mann og kone i «Love Actually». Foto: NTB Scanpix
SPILTE MANN OG KONE: Emma Thompson og Alan Rickman spilte mann og kone i «Love Actually». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Har blitt voksne

Lista over skuespillere som tar opp «Love Actually»-tråden 14 år etter at de slapp, er uansett utfyllende.

I forrige uke ble det kjent at både Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth, Liam Neeson, Bill Nighy, Thomas Brodie-Sangster, Martine McCutcheon, Andrew Lincoln, Lucia Moniz, Olivia Olson, Marcus Brigstocke og Rowan Atkinson returnerer til rollene sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag kom de første bildene fra innspillinga, og viser originalens yngste skuespiller - Thomas Brodie-Sangster - som voksen.

Brodie-Sangster var kun 13 år gammel da han portretterte Sam, som nylig hadde mistet mammaen sin og var håpløst forelsket i sangtalentet Joanna (Olivia Rose Olson).

Både Brodie-Sangster og Olson er å se på de ferske bildene, sammen med Liam Neeson, som gjentar rollen som Sams stefar.

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Igjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer