Thea Sofie Loch Næss:

Derfor klippet hun seg

Thea Sofie Loch Næss' nye frisyre vekker oppsikt.

HEI SVEIS: Den norske skuespilleren Thea Sofie Loch Næss har vært kjent internasjonalt for sine lange, blonde lokker. Nå har hun derimot gått i en helt annen retning. Foto: Nicolas Peyrau
HEI SVEIS: Den norske skuespilleren Thea Sofie Loch Næss har vært kjent internasjonalt for sine lange, blonde lokker. Nå har hun derimot gått i en helt annen retning. Foto: Nicolas Peyrau Vis mer
Publisert

Den norske skuespilleren Thea Sofie Loch Næss (23) er i vinden som aldri før. De siste årene har hun vært å se i en rekke store produksjoner, og hadde nylig hovedrollen i TV 2-serien «Hjerteslag». Serien har for øvrig fått grønt lys for ny sesong.

Internasjonalt er hun kjent for rollen sin som Skade i «The Last Kingdom», blant annet. Hun har ingen planer om å forsvinne fra rampelyset med det aller første, heller. Snart blir hun å se i Viaplay-serien «Delete Me», som handler om vennskap, sjalusi, sex og hacking, blant annet.

KJENDISFEST: I sommer var «Hjerteslag»-aktuelle Thea Loch Næss på en prestisjetung Chanel-fest i New York, som fikk mye medieomtale. Overfor Rød Løper forteller hun om opplevelsen. Video: Kine Falch / Reporter: Ingebjørg Iversen Vis mer

Innspillingen har akkurat begynt, og det er ikke alle roller man kan spille like enkelt. For at 23-åringen bedre skulle passe inn i sin rolle i serien, tok hun nemlig en drastisk avgjørelse. Hun har gjennomgående hatt blondt, langt hår i seriene og filmene hun har spilt i, men det har hun bokstavelig talt sakset bort for denne rollen.

Hei, sveis!

Overfor Se og Hør forteller skuespilleren at det ikke var en vanskelig avgjørelse.

- Når man skal bygge en karakterer er det veldig effektivt å endre på utseendet. Da Marie og jeg skulle finne frem til Marit var vi begge enige om at vi ville finne en helt ny look til meg. Vi så på referanser og sånt sammen, forteller hun.

Resultatet ble altså en betydelig kortere og mørkere sveis. Hun forteller at reaksjonene har vært gode, og at hun i hovedsak bare har fått komplimenter på den nye looken. Serien spilles inn for øyeblikket, og har planlagt premiere i desember.

Mye kan skje på den tid, men akkurat nå vurderer 23-åringen om sveisen skal få bli permanent.

NY SERIE: Thea Loch Næss og Vebjørn Enger spiller hovedrollene i den nye TV2 Sumo-serien «Hjerteslag». Allerede i første episode måtte de spille inn en sexscene, noe som er relativt nytt for dem begge. Video: Kine Falch / Reporter: Ingebjørg Iversen Vis mer

- Jeg liker det skikkelig godt. Jeg syntes det er gøy med forandring. Det tar jo en tid før det vokser ut, men skal ikke se bort fra at jeg vil fortsette å holde sveisen etter innspilling. Vi får se, forklarer skuespilleren.

På Instagram følges hun av nærmere 90 000 mennesker, som hun også har delt sveisen med. Da hun først viste den frem for omtrent en uke siden, var det ikke mangel på komplimenter å finne i kommentarfeltet.

View this post on Instagram

whooo is sheeeeee 🤪

A post shared by thea sofie loch næss (@tisifi) on

Skuespillerkollega Kristine Frøseth (23) skrev «beauty overload», mens influenser Linnéa Myhre (29), «SKAM»-stjerna Carl Martin Eggesbø (25) og vokalist Marie Ulven (21), bedre kjent under artistnavnet Girl in Red, alle overlesset skuespilleren med komplimenter og emojier.

Thea Sofie Loch Næss er ikke det eneste kjente ansiktet som blir å se i den nye Viaplay-satsingen. Amalia Holm, kjent fra den amerikanske serien «Motherland: Fort Salem», skal også være med. Hun skal spille karakteren Marion.

Med seg på laget har de også fått Axel Bøyum (23), som for tiden er aktuell i TV 2-dramaet «Heksejakt». Han er derimot kanskje mest kjent for «Heimebane», en serie han vant Gullruten for.

GJENG: Amalia Holm, Thea Sofie Loch Næss og Axel Bøyum blir alle å se i den kommende Viaplay-serien. Foto: Nicolas Peyrau
GJENG: Amalia Holm, Thea Sofie Loch Næss og Axel Bøyum blir alle å se i den kommende Viaplay-serien. Foto: Nicolas Peyrau Vis mer

Hollywood-drøm

Det er først de siste årene at Norge har fått øynene opp for Næss. Selv har hun derimot båret på drømmen om en karriere som skuespiller lenge. I et tidligere intervju med KK fortalte skuespilleren at hun var på leting etter en leilighet i New York allerede som 13-åring.

- Mange har denne drømmen som barn - ideen om New York og Hollywood er så stor. Men så forsvinner den litt, fordi man blir litt mer realistisk, fortalte Næss til bladet i 2017.

DRØM I OPPFYLLELSE: Som 13-åring drømte Næss om å flytte til New York for å følge skuespillerdrømmen. Nå er den i boks. Her fotografert på Chanel-fest. Foto: NTB scanpix
DRØM I OPPFYLLELSE: Som 13-åring drømte Næss om å flytte til New York for å følge skuespillerdrømmen. Nå er den i boks. Her fotografert på Chanel-fest. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun fortalte videre at den store drømmen som skuespiller også er å ta roller som kan utgjøre en forskjell.

- Som skuespiller vil man ikke bare vise seg frem, men man vil gjerne si noe med kunsten man lager. Hvis det jeg gjør kan endre synet til bare én person, så er det fantastisk, fortsatte hun.

Siden den gang er det trygt å si at 23-åringen har gjort suksess som skuespiller. I november i 2018 kom det nemlig frem at Næss var på den prestisjetunge listen til filmdatabasen IMDb over verdens mest populære skuespillere.

- Det er helt sprøtt. Det har tatt veldig lang tid for meg å tørre å kalle meg selv en skuespiller, men nå kan jeg det, fortalte en sjokkert 23-åring til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Helomvending etter dronning-nekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer