Tom Stiansen:

Derfor klarer han ikke drikke kaffe

Programlederen letter på sløret om «71 grader nord», familielivet og hvorfor han misliker kaffe.

INGEN FAN: De fleste vet kanskje ikke at programleder Tom Stiansen misliker både alkohol og kaffe. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
INGEN FAN: De fleste vet kanskje ikke at programleder Tom Stiansen misliker både alkohol og kaffe. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke sparkes finalen av årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i gang. I spissen står programleder Tom Stiansen (50) - som har ledet TVNorge-programmet helt siden 2006, gjennom hele 27 sesonger.

Man skulle kanskje tro at enkelte hadde blitt lei av å ta seg fra Lindesnes til Nordkapp gang på gang. Men når Se og Hør slår på tråden til den smørblide programlederen kan han forsikre om at han ikke har noen planer om å gi seg i nærmeste fremtid.

- Jeg har vært 27 ganger gjennom Norge med «71 grader nord». Jeg er ikke lei, og er veldig glad i den jobben. Jeg håper at seertallene holder seg oppe slik at vi kan holde på i mange år til, forteller han.

VETERAN: Tom Stiansen har ledet TVNorge-programmet gjennom hele 27 sesonger. Foto: TVNorge
VETERAN: Tom Stiansen har ledet TVNorge-programmet gjennom hele 27 sesonger. Foto: TVNorge Vis mer

Følger i farens fotspor

På privaten har Stiansen vært gift i over 20 år, og har to sønner.

- Savner du familien når du er borte?

- Det går fint. Vi spiller inn alt på fire til fem uker, så jeg føler at jeg har fått tatt igjen veldig mye opp gjennom i og med at jeg jobber frilans. Da bestemmer jeg mye av dagene mine når jeg er hjemme. Jeg føler at jeg har fått fulgt opp bra i barneårene, svarer Stiansen.

Sønnen Tinus (19) har imidlertid fulgt i farens fotspor og fikk mulighet til å være med på innspillingen av kjendisversjonen, som en del av crewet. Overfor Se og Hør legger ikke Stiansen skjul på at det var stas.

- Det har vært veldig hyggelig. I alle fall for meg, sier han, mens han spør sønnen i bakgrunnen, som anerkjenner farens svar.

BRYTER SAMMEN: Det ble litt for mye for Adrian Sellevoll under 71 grader nord kjendis denne uken. Vis mer

På spørsmål om han synes det er vanskelig å gi slipp på sønnene nå som de trer inn i de voksnes rekker, svarer Stiansen:

- Ja, det er det. De er fortsatt barna mine, så det er veldig hyggelig. Vi putter de under armene våre og skjemmer de bort.

- Kruttsterke saker

Det er trolig flere ting seerne ikke vet om Stiansen, blant annet at han bare har drukket seg full et fåtall ganger i løpet av livet sitt. Det er imidlertid ikke bare alkohol han ikke er noen fan av, men også den tradisjonelle, folkekjære drikken kaffe.

Under fjorårets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» ble imidlertid seerne vitne til at Stiansen tok seg sin aller første kaffekopp i lag med Øystein «Pølsa» Pettersen (38).

- Fy fader, det der kommer jeg aldri til å drikke igjen. Det var kruttsterke saker, sier han lattermildt.

BRYTER SAMMEN: Astrid Jacobsen bryter sammen etter Steffen Iversen trekker seg fr «71 grader nord - kjendis» Vis mer

Forholdet til kaffe beskriver programlederen som ikke-eksisterende.

- Jeg synes ikke det lukter godt eller smaker godt. Jeg tar meg heller en kopp te i lystig lag. Jeg prøvde meg faktisk på en energidrikk, men da sov jeg ikke på tre dager. Jeg drikker heller en Pepsi Max.

Får tilgang på mobil

Under Se og Hørs intervju med Stiansen røper han også hva som skjer i kulissene under innspillingen av TVNorge-programmet.

Det er nemlig ikke bare Stiansen som holder liv i programmet, men også crewet bak, som ifølge Stiansen består av rundt 55 personer.

- Vi har med en egen lege, noe som har vært spesielt viktig denne sesongen i forhold til smittevern, som går med deltakerne i tilfelle det skjer noe. Så har vi med blant annet fjellførere, klatrere, sikkerhetspersonell, kameracrew, lydmann, regi og redaktør. Det er mange kokker, sier han.

- Hvor mange er med deltakerne på tur?

- Det er litt avhengig av type etappe, men det er fem til ti stykker med deltakerne til enhver tid. Hvis deltakerne bare er tre stykker og går hver for seg er det kanskje tre til fire med hver person. Man skal ha med lydmann, kameramann, sikkerhetsmann og en lege, svarer Stiansen.

UHELDIG: Henrik Elvestad var uheldig og fikk kokende vann over seg i «71 grader nord - kjendis». På grunn av dette fikk han en annengrads forbrenning i. Video: Discovery + Vis mer

Det er nok flere som lurer på hva som egentlig skjer så fort kameraene er skrudd av. Dette kan imidlertid Stiansen gi oss svaret på:

- Vi prøver å filme alt når deltakerne er våkne. I kjendisversjonen får de tilgang på mobiltelefon og datamaskin mellom programmene. Hvis vi har en biltur eller båttur, får de drive med dette til neste etappe.

Men hva gjør egentlig Stiansen mellom hver gang han dukker opp i episodene?

- Jeg er med og planlegger etappene, frikortkonkurransene og utslagskonkurransene, som skal både testes og planlegges. Jeg finner også beliggenheten til disse konkurransene. Jeg tester en del av det som skal skje, snakker med innholdsfolka, får rapporter om hvordan ting utvikler seg på tur, også prøver jeg å gå meg noen fjellturer innimellom.

SKUESPILLERSPIRE: Thale Myhre, kjent fra «Farmen» og «71 grader nord», dukket opp som statist i «Exit». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Deltaker brakk nakken

I årets sesong har det vært lite ulykker, foruten Steffen Iversen (44) som slo ryggen sin og Henrik Elvestads (47) brannskade. Tidligere har det derimot skjedd verre ting under innspillingene.

- Vi hadde en deltaker som brakk nakken på skitur ned fra Skårasalen. Det fikk dramatiske følger, men han ble ikke lam og klarte seg bra.

Programlederen forteller også om en hendelse med en produsentassistent som kjørte ut av veien med en lastebil i Finnmark.

OVERKJØRT: På lag Nordkapp i «71 Grader Nord - Kjendis» bestemmer Victor Sotberg seg for å ta opp noe han har sittet inne med. Video: discovery+ Vis mer

- Bilen holdt faktisk på å skli ned en elv, men det gikk bra. Vi har også hatt en scooterulykke, hvor det var en i produksjonen som veltet med scooter og fikk den over seg. Det gikk også bra, det har alltid gått bra.

- Vi sier alltid når vi starter innspillingen at det farligste vi gjør er å kjøre bil. Når man henger utenfor en fjellvegg er man sikret og har kontroll, men bilkjøring er det kritiske, legger han til.

LES OGSÅ: Venter barn etter dødsulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer