Derfor kastet Anne-Kat. klærne

- Jeg blir forbanna når folk prøver å vri den slags stunt til å være et feminist-statement.

IKKE FEMINISME: Anne-Kat. Hærland forteller at det var ren narsissisme, og ikke feminsme som var grunnen til at hun stilte opp i Mann. Foto: Anders Myhren / Seher.no
IKKE FEMINISME: Anne-Kat. Hærland forteller at det var ren narsissisme, og ikke feminsme som var grunnen til at hun stilte opp i Mann. Foto: Anders Myhren / Seher.no Vis mer

SEOGHØR.NO: I mai 2009 kastet Anne-Kat. Hærland (41) klærne for bladet Mann. Nå snakker hun ut om de lettkledde bildene.

I et intervju med Dagsavisen ble hun spurt om hun gjorde det for å inspirere andre jenter.

- Ja og nei, det var ikke feminisme, men ren narsissisme. Jeg blir forbanna når folk prøver å vri den slags stunt til å være et slags feminist-statement. Sannheten var at jeg, som hadde vært tjukkas veldig lenge, klarte å gå ned 30 kilo og var nyskilt. Og så tok egoet mitt overhånd. Men jeg skjønner at jeg ikke burde gjort det. Sorry, sier hun til avisen.

Hærland synes dagens utseendefokus er feil og dumt. Før likte hun premierefester, men nå gjør hun ikke det lenger.

- Jeg likte det på nittitallet, da var det ikke så jålete. Den gang var det bare bransjefolk som kom og de pyntet seg ikke. Nå er sånne arrangementer redusert til en kjoleparade der det kryr av realityfolk og bloggere, og nå høres det sikkert ut som om at jeg er veldig ovenfra og ned - og det er jeg. Når jeg kommer til Komiprisen for å ta imot en pris som jeg er veldig stolt av og glad for - jeg bruker tross alt to år på å skrive et manus - så får jeg altså stukket en mikrofon fra VGTV opp i ansiktet og spørsmål om hvem jeg har på meg. Det er liksom alt de lurer på. Hvorfor vil de ikke snakke med meg om humor og de andre nominerte? Det blir for dumt.