Halsey:

Derfor kan super­stjernen norsk

Amerikanske Halsey inntar Oslo i kveld - med et godt knippe norske gloser i bagasjen.

OVERRASKER: Fredag kveld inntar Halsey Oslos storstue, Oslo Spektrum, men én ting skiller henne og de andre superstjernene som har spilt der før henne. Artisten kan nemlig norsk. Foto: NTB scanpix
OVERRASKER: Fredag kveld inntar Halsey Oslos storstue, Oslo Spektrum, men én ting skiller henne og de andre superstjernene som har spilt der før henne. Artisten kan nemlig norsk. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har amerikanske Ashley Nicolette Frangipane (25) virkelig gjort det stort. Under artistnavnet Halsey har hun toppet lister verden over, hatt utsolgte turneer og har blitt en yndling hos internasjonal sladderpresse.

Her i Norge har låter som «Closer», «Him & I» og «Without me» vært på VG-lista i flere år sammenhengende, så det er kanskje ikke så rart at det er i Oslo Spektrum hun fredag kveld skal opptre for tusenvis av fans.

Mang en superstjerne har spilt der før henne, og mang en superstjerne vil innta storstua når hun er ferdig.

Én ting skiller henne derimot fra de andre. Mens artister flest drister seg til en gebrokken «tusen takk» fra scenen etter endt konsert, har denne popstjernen en særdeles mangfoldig liste av gloser med seg.

Nynorsk

På Instagram sin historie-funksjon har hun lagt ut to bilder hvor hun skryter av norskkunnskapene. Om det ikke var nok at hun faktisk kan språket, er det attpåtil nynorsk popstjernen skriver og snakker.

«Eg er sliten, men eg elskar dette landet», skriver hun på et bilde, mens hun på det påfølgende skriver:

VISER FRAM: For sine 18,5 millioner følgere på Instagram skryter artisten av norskkunnskapene. Foto: Skjermdump
VISER FRAM: For sine 18,5 millioner følgere på Instagram skryter artisten av norskkunnskapene. Foto: Skjermdump Vis mer
VISER FRAM: For sine 18,5 millioner følgere på Instagram skryter artisten av norskkunnskapene. Foto: Skjermdump
VISER FRAM: For sine 18,5 millioner følgere på Instagram skryter artisten av norskkunnskapene. Foto: Skjermdump Vis mer

«Ja! Eg brukar litt nynorsk fordi det var slik eg lærte».

Men hvordan i alle dager har det seg at ei jente som er oppvokst i New Jersey har lært seg Ivar Aasens målform?

I motsetning til den amerikanske politikeren Pete Buttigieg, som lærte seg norsk fordi han ville lese Erlend Loes «Naiv. Super» på originalspråket, har artisten faktisk førstehåndserfaring med språket.

FLERSPRÅKLIG: Pete Buttigieg ble utfordret til å snakke norsk under et intervju med CNN, og det gikk så som så. Reporter: Christian Wehus. Video: CNN. Vis mer

Hun har nemlig vært sammen med en nordmann, en nokså kjent en sådan. Fra 2014 til 2015 var hun kjæreste og samboer med Peder Losnegård (27), bedre kjent under artistnavnet Lido. Det skulle derimot ikke vare, men i løpet av forholdet plukket hun altså med seg ekskjærestens språk.

EKSER: Halsey har vært i et forhold med Peder Losnegård, alias Lido. De tok beholdt vennskapet i etterkant av bruddet. Her poserer duoen på Grammy-løperen i 2017. Foto: NTB Scanpix
EKSER: Halsey har vært i et forhold med Peder Losnegård, alias Lido. De tok beholdt vennskapet i etterkant av bruddet. Her poserer duoen på Grammy-løperen i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Norsk eks

Losnegård er fra Tysvær i Rogaland, og har derfor trolig hatt nynorsk som sitt hovedmål. Da Halsey gjestet Norge for en del år tilbake, snakket hun om forholdet og språket i et intervju med TV 2:

- Jeg elsker Norge. Dere har bedre kaffe, bedre vann, bedre fisk. (...) Aksenten min er forferdelig, men det eneste jeg har lært meg å si til folk er at «eg snakker ikkje norsk», vitset hun i intervjuet.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/AkQBtJ Vis mer

Den gang kunne hun også fortelle at tonen med den norske eksen var god.

- Vi er bestevenner. Han lagde hele albumet mitt, og vi bor fortsatt sammen. Vi elsker å lage musikk sammen, og det er derfor vi forelsket oss, fortalte hun, og refererte til «Badlands» fra 2015 og «Hopeless Fountain Kingdom» fra 2017 - som den norske produsenten har satt sitt preg på.

Hvor mye Halsey vil briljere med norskkunnskapene sine på scenen i Spektrum fredag kveld, vites ikke, men det er nok ikke umulig at hun i hvert fall drar på litt mer enn andre artister.

Etter bruddet med Losnegård, har hun primært datet amerikanske kjendiser. Hun har i flere år hatt et av-og-på-forhold med rapperen G-Eazy, men dette tok slutt for et års tid siden. To måneder senere begynte Halsey å date den 22 år gamle artisten Dominic Richard Harrison, bedre kjent som Yungblud.

Den romansen tok derimot også slutt. For tida er hun i et forhold med «American Horror Story»-stjernen Evan Peters, noe de bekreftet da de dukket opp på en halloweenfest sammen i høst. I januar, i anledning skuespillerens 33-årsdag, delte hun et saftig klinebilde på Instagram - som en slags fullverdig bekreftelse på forholdet.

LES OGSÅ: Her kollapser Katy Perry

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer