Øystein «Pølsa» Pettersen:

Derfor kalles han «Pølsa»

- Jeg kan ikke gå et eneste sted uten å bli spurt om det, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

«PØLSA»: Øystein Pettersen forteller bakgrunnen for kallenavnet og hvem som bruker det - det er nemlig ikke alle. Foto: TVNorge
«PØLSA»: Øystein Pettersen forteller bakgrunnen for kallenavnet og hvem som bruker det - det er nemlig ikke alle. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert

I disse dager gjør langrennsstjerna Øystein Pølsa Pettersen (37) det svært godt i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». I tillegg til å dele av sitt smittende humør, bærer han også ekstra tungt og hjelper laget sitt på tilsynelatende alle mulige måter.

Den tidligere OL-vinneren blir i konkurransen kalt for «Pølsa», noe han også blir i og utenfor skisporet. Men hvor kommer egentlig kallenavnet fra?

Når Se og Hør stiller han spørsmål om hvor det hele startet, kommer det tydelig fram at han har fått spørsmålet før - mange ganger.

Avslører bakgrunnen

- De som kjenner meg kaller meg ikke for «Pølsa», det er det bare de som ikke kjenner meg som gjør, forteller han, og fortsetter:

- Jeg kan ikke gå et eneste sted uten å bli spurt om det. Det er akkurat som Oddvar Brå, hvor gøy tror du det er for han å fortelle historien om igjen og om igjen.

Det hele startet som langrennsløper, forteller Øystein, som legger til at kallenavnet dukket opp fordi han var mer «klumpete» enn andre skiløpere.

KALLENAVN: Øystein Pettersen fikk kallenavnet sitt på grunn av beina, forteller han. Her under NM på Lygna i fjor. Foto: NTB Scanpix
KALLENAVN: Øystein Pettersen fikk kallenavnet sitt på grunn av beina, forteller han. Her under NM på Lygna i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg fikk det (kallenavnet journ.anm.) fordi jeg var mer klumpete i beina. Jeg vet ikke hvorfor, men det er altså ikke det som mange andre tror, sier han lattermildt.

- Skulle du ønske du ble kvitt det?

GULLGUTTER: Pettersen tok gull sammen med Petter Northug under lagsprinten i OL i 2010. Foto: NTB Scanpix
GULLGUTTER: Pettersen tok gull sammen med Petter Northug under lagsprinten i OL i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg lever godt med «Pølsa» altså, og har ingen dårlige erfaringer med det, konstaterer han.

For ti år siden høstet skistjernen mye latter for forklaringen bak navnet.

- Dere blir skuffet om dere tror det spiller på det som er mellom beina mine. Noen synes jeg ser ut som en pølse når jeg har på meg kondomdressen. Og når jeg ser på ansiktene deres her, virker det ikke som dere er uenige i det, sa han til pressen.

DOBBEL-EXIT: To deltakere måtte forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» under torsdagens episode. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Nært vennskap

I disse dager konkurrerer som nevnt Øystein om å bli «Norges tøffeste kjendis». Se og Hør kan naturligvis ikke avsløre hvordan det går med ham i konkurransen, men 37-åringen forteller at han har fått enormt positive tilbakemeldinger etter deltakelsen.

- Den opplevelsen har gitt meg et bredt perspektiv og jeg lærte enormt mye om meg selv. I tillegg fikk jeg være på tur med veldig bra og hyggelige mennesker, sier han.

En av dem Øystein kom godt overens med, var Pål «OnklP» Tøien (35), som måtte takke for seg forrige uke.

Overfor Se og Hør kunne Pål fortelle at han fortsatt har et godt forhold til de andre, særlig kameraten Øystein «Pølsa» Pettersen.

- Vi snakker sammen ganske mye. Øystein er en alle tiders fyr som jeg er glad for at jeg ble kjent med. Det kan hende vi finner på noe show-greier sammen framover, sa han, uten å utdype hva de to kameratene eventuelt har planlagt.

LES OGSÅ: Avslører kreftsjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer