«Farmen kjendis»:

Derfor jukset Aylar i «Farmen kjendis»

Tar bladet fra munnen om mobiltelefonen hun smuglet med seg inn på reality-gården.

SNAKKER UT: Tdligere modell og pokerspiller Aylar Lie (32) forholdt seg taus etter denne ukas Farmen-bråk. Nå forklarer hun seg. Foto: Alex Iversen / TV 2
SNAKKER UT: Tdligere modell og pokerspiller Aylar Lie (32) forholdt seg taus etter denne ukas Farmen-bråk. Nå forklarer hun seg. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En begivenhetsrik uke i «Farmen kjendis»-verdenen nærmer seg slutten.

I mandagens episode overrasket friluftsblogger Tonje Blomseth (22) og pokerspiller Aylar Lie (32) ved å trekke seg fra TV 2s realityprogram. Dette skjedde like etter at Lie slo meddeltaker Kari Jaquesson (54) i en nervepirrende tvekamp.

Etter Jaquessons exit fra «Farmen kjendis» publiserte Lie et Facebook-innlegg der hun gikk til angrep på Jaquesson, som hun også røk i tottene på inne på tv-gården.

Omtrent samtidig røpet VG at Aylar Lie var blant deltakerne som smuglet inn ting som ikke hørte hjemme i reality-oppholdet. For Lies vedkommende: En mobiltelefon.

Lie, som forlot «Farmen kjendis» etter et dødsfall i familien, har forholdt seg taus om tv-jukset og -bråket de siste dagene. Lørdag tok hun imidlertid bladet fra munnen i et intervju med «God kveld Norge».

- Krisemaksimerer bestandig

I intervjuet med TV 2-programmet, som er gjort med Lie fra Kypros, forteller 32-åringen blant annet om hvorfor hun valgte å jukse i «Farmen kjendis».

- Selvfølgelig tar jeg med en mobil! Og en lommelykt, når jeg skal på en øde øy, i tilfelle det er en nødssituasjon! Tenk hvis det kommer en tsunami, sier hun med glimt i øyet.

- Og jeg er en type som krisemaksimerer alltid, og som er føre var. Du vet aldri når det kan skje noe, og regler er dessuten til for å brytes, legger Lie til med et smil i «God kveld Norge»-intervjuet.

At hun skjulte en mobiltelefon fra produksjonen i flere dager, var også en del av grunnen til at det gikk en kule varmt mellom henne og Jaquesson inne på gården. Sistnevnte sier i TV 2-programmet at hun konfronterte Lie om telefonen da hun fikk vite om den:

- Jeg sa at 'dette er brudd på den kontrakten vi har med seerne. Seerne tror at vi er her uten kontakt med omverdenen, og da skal vi jo gjøre det på den måten'.

- Dette er direkte løgn

Aylar Lie besvarte Dagbladets henvendelser i en e-post søndag kveld.

Der skriver 32-åringen at det ikke stemmer at hun og Jaquesson hadde en diskusjon om den innsmuglede mobiltelefonen:

«Det er direkte løgn at vi kranglet om mobilen på Farmen. Dette var kun et tema mellom produksjonen og meg. Jeg fikk nesten hjerteinfarkt da jeg hørte henne bruke dette som en forklaring i intervjuet på «God kveld Norge». Det er helt tydelig at dette er et forsøk på å sette publikum opp mot meg. Så enkelt er det».

Kari Jaquesson skrev først i en tekstmelding til Dagbladet at hun er ferdig med saken. Når hun får gjengitt uttalelsen fra Lie, har hun likevel følgende kommentar:

- Helt feil, og responsen hennes var i tråd med svaret hun ga i intervjuet med «God kveld Norge» - at regler er til for å brytes. Nå er det virkelig på tide å runde av denne saken, sier Jaquesson i en ny tekstmelding.

SKAPTE STORM: Krangelen mellom Aylar Lie og treningsguru Kari Jaquesson har fått mye oppmerksomhet de siste dagene. Foto: Alex Iversen / TV 2
SKAPTE STORM: Krangelen mellom Aylar Lie og treningsguru Kari Jaquesson har fått mye oppmerksomhet de siste dagene. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Sjokkert over reaksjonene

Søndag formiddag valgte Aylar Lie uansett å delvis komme «Farmen kjendis»-rivalen til unnsetning i et nytt, offentlig innlegg på sin private Facebook-profil.

Der forklarer Lie først bakgrunnen for hvorfor hun tordnet mot Jaquesson i Facebook-innlegget hun publiserte onsdag 11. januar.

Videre skriver hun at hun reagerer kraftig på hvordan saken eskalerte på sosiale medier etter at hun publiserte det første Facebook-innlegget:

«Mange ga støtte, mens andre benyttet muligheten til å være stygge på sosiale medier. Jeg er sjokkert over hvordan voksne mennesker kan være så slemme med hverandre. En ting er å komme med konstruktiv kritikk, men drittsnakk og hetsing synes jeg vi voksne bør spare oss for.»

Aylar Lie presiserer dessuten at hun aldri ønsket at Kari Jaquesson skulle få tyn i sosiale medier i kjølvannet av innlegget hun publiserte tidligere denne uka.

«Snarere ønsket jeg å få frem at mobbing er uakseptabelt uansett om det er på TV eller i skolegården, og at man bør alltid si ifra når man føler at nok er nok», skriver hun.

Torsdag omtalte Jaquesson reaksjonene i sosiale medier på sin egen Facebook-profil. Der skrev hun at «i kveld ble summen av pes på sosiale medier litt mye selv for denne 'harde nøtten'», og at hun satte stor pris på støttemeldinger fra kjente og ukjente.

LES OGSÅ: «Farmen»-utfordrer Linni Meister turte ikke spise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer