Vendela Kirsebom:

Derfor hylles hun av Khloé Kardashian

Realitystjerna henter inspirasjon fra supermodell Vendela Kirsebom.

1993: Vendela Kirsebom dukket opp på forsiden av Sports Illustrated på 90-tallet. Nå henter Khloé Kardashian inspirasjon hos modellen. Foto: HO/Reuters/NTB
1993: Vendela Kirsebom dukket opp på forsiden av Sports Illustrated på 90-tallet. Nå henter Khloé Kardashian inspirasjon hos modellen. Foto: HO/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Khloé Kardashian (36) er kanskje en av verdens mest omtalte mennesker. Som en del av den velkjente Kardashian-familien har hun nemlig de siste 15 åra vært å se i familiens realityserie «Keeping up with the Kardashians».

På Instagram kan hun skryte av elleville 134 millioner følgere, og det er derfor trygt å si at store deler av verdens befolkning, i det minste de kjendisinteresserte, får med seg det meste hun foretar seg - også utenom den populære serien.

Som følge av berømmelsen har hun i seinere tid også lagt ut på nye, egne, businesseventyr. I 2016 startet hun klesmerket Good American, og ifølge Forbes tjente de inn hele 1 million dollar allerede første dag. Det tilsvarer 8,4 millioner kroner.

TIDLIGERE SUPERMODELL: Vendela Kirsebom. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TIDLIGERE SUPERMODELL: Vendela Kirsebom. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Suksessen har dermed ikke latt vente på seg, og i disse dager lanserer hun en ny kolleksjon for merket i form av badetøy.

I den anledning har hun hentet inspirasjon fra en som ligger våre norske hjerter nær.

UVANLIG SMINKEVIDEO: Kylie Jenner og Khloé Kardashian filmer mens de sminker seg. Det er bare én detalj som gjør det hele litt spesielt. Video: Rød Løper / Youtube.com/Kylie Jenner Vis mer

Inspireres av Vendela

På Instagrams historiefunksjon, som en del av promoteringen, delte nemlig realitystjerna to bilder av et «mood board». Det er en type visuell presentasjon som består av bilder, tekst eller andre eksempler på inspirasjon.

I innleggene er flere kjente supermodeller og artister avbildet, deriblant Mariah Carey, Cindy Crawford og Stacey Williams.

«Humør. Tar alt vi vet om kroppen og lagde drømmekolleksjonen deres», skriver hun til bildene.

Foto: Instagram / Khloé Kardashian
Foto: Instagram / Khloé Kardashian Vis mer

Midt blant de andre kjente fjesene, dukket det imidlertid opp det som trolig er et av de mest kjente fjesene i vårt langstrakte land. I et av de to innleggene kan man nemlig se en av Norges aller mest suksessfulle modeller, nemlig Vendela Kirsebom (54).

Bildet er fra hennes glansdager som modell, da hun stilte opp som forsidepike for magasinet Sports Illustrated i 1993.

New York, 16.2.1993. Norwegian model Vendela Kirsebom appears on the cover of the Sports Illustrated swinmsuit issue. It is her second appearance in the swimsuit issue and her first on the cover. 
Photo: HO/Reuters/SCANPIX
New York, 16.2.1993. Norwegian model Vendela Kirsebom appears on the cover of the Sports Illustrated swinmsuit issue. It is her second appearance in the swimsuit issue and her first on the cover. Photo: HO/Reuters/SCANPIX Vis mer

«What!»

Til VG forteller Vendela at det var datteren hennes som som gjorde henne oppmerksom på bildet.

- Jeg tenkte bare: «What! Er det mulig?». For meg var dette en skikkelig opptur, sier 54-åringen til avisen, og fortsetter:

- I disse dager, hvor det er så mye som er litt kjedelig, er det gøy å vite at jeg kan inspirere en så stor influencer. Og så er det jo artig med denne badedrakten, da. Kanskje den kommer på moten igjen.

Hun innrømmer også at forsiden plasserte henne på kartet når det gjelder modellkarrieren, og at det åpnet videre dører.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Vendela Kirsebom, foreløpig uten svar.

LES OGSÅ: - Jeg løy om faren min og fant på historier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer