GJØR TV-COMEBACK: Otto Jespersen er i kveld tilbake på tv-skjermen etter nesten fem år, med det nye TV 2-programmet «Otto har fått nok». Foto: NTB Scanpix
GJØR TV-COMEBACK: Otto Jespersen er i kveld tilbake på tv-skjermen etter nesten fem år, med det nye TV 2-programmet «Otto har fått nok». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Otto Jespersen:

Derfor holdt Otto Jespersen seg unna tv i fem år

Onsdag gjør den rappkjefta 63-åringen tv-comeback.

(Seoghør.no): Onsdag er Otto Jespersen (63) tilbake på tv med programmet «Otto har fått nok», sammen med makker Emilie Skolmen.

KOMIKER: Otto har vunnet flere komipriser og har høstet stor suksess med sine standupshow og sine karakterer blant annet kjent fra programmet «Trotto Libre». Foto: NTB Scanpix.
KOMIKER: Otto har vunnet flere komipriser og har høstet stor suksess med sine standupshow og sine karakterer blant annet kjent fra programmet «Trotto Libre». Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Det er omtrent et tiår siden den rappkjefta komikeren og skuespilleren fra «Rikets Røst» brente det amerikanske flagget i sin 17-mai tale i «torsdagsklubben», og ble felt for jødehets av PFU etter en monolog i det samme tv-programmet.

Siden den gang har han gjort suksess i flere norske filmer, som «Trolljegeren» (2010), og «Børning»-filmene med blant annet Jenny Skavlan (31) og Anders Baasmo Christiansen (41). Men den omstridte komikeren har holdt seg helt unna tv-skjermene de siste fem årene.

TV-produksjon i endring

Da Dagbladet på TV 2s årlige høstlansering snakket med Jespersen om grunnen til at han hadde tatt en tv-pause, var svaret tv-kanalenes egen engstelse og deres omstendelige prosesser.

- Det å lage tv i dag er veldig forskjellig fra å lage tv for ti år siden. Før var ting gjerne litt «kjappere på», men nå er det en veldig omstendelig prosess fra idé til ferdig produkt. Det skyldes at kanalene er engstelige for å tråkke feil med tanke på at man kan miste seere og alt det der. Det er mange som skal ha et ord med i laget, forklarte Jespersen til avisen.

Saken fortsetter nedenfor.

HUMORPROGRAM: Otto Jespsersen og komiker-kollega Zahid Ali hadde flere sesonger av aktualitetsprogrammet Rikets Røst på TV2 fra 2005-2007. Foto: NTB Scanpix.
HUMORPROGRAM: Otto Jespsersen og komiker-kollega Zahid Ali hadde flere sesonger av aktualitetsprogrammet Rikets Røst på TV2 fra 2005-2007. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Skal til bunns i det som irriterer han

I «Otto har fått nok», skal han ifølge TV 2 prøve å forstå, forklare og komme til bunns i det som irriterer ham i samfunnet, sammen med makker Emilie Skolmen.

Ifølge TV2s humorsjef Alice Sommer er «Otto har fått nok» er et subjektivt forbruker- og samfunnsmagasin med kort lunte. På vegne av seg selv og ikke minst seerne skal ta Otto Jespersen for seg ting i samfunnet som går oss på nervene eller kan behøve en Ottosk pekefinger.

Ifølge Sommer tilbyr Otto seg å være seernes ventil ut mot samfunnet.

- Her er ingenting for lite eller for stort, enten det dreier seg om oppdrettsnæringen, klimaskeptikere, folk som sniker i kø eller gjenstander som er umulige å få ut av emballasjen, forklarte Sommer.

I en egen pressemelding i vår hadde Otto følgende å si om sitt nye program:

- Jeg irriterer meg over mange ting, og da er det veldig tilfredsstillende å få et eget program der jeg kan la raseriet ramme de ansvarlige. Om vi ikke løser sakene, så er det i alle fall god egenterapi for en sinna mann i 60-årene.

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆRT PROGRAM: Programmet Torsdagklubben var svært populært program på begynnelsen av 2000-tallet. Her er Otto Jespersen med de to andre programlederne Thomas Giertsen og Silje Stang etter siste sending av programmet. Foto: NTB Scanpix.
POPULÆRT PROGRAM: Programmet Torsdagklubben var svært populært program på begynnelsen av 2000-tallet. Her er Otto Jespersen med de to andre programlederne Thomas Giertsen og Silje Stang etter siste sending av programmet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

På høstlanseringen la han også til at programmet er en Jespersen-vennlig utgave av forbruker-tv:

- Jeg har alltid vært veldig fan av forbruker-tv. Men det der med journalistisk etterrettelighet og balanse, det er ikke helt min greie, så da lager jeg et program som er litt annerledes, sa Jespersen til Dagbladet.

«Otto har fått nok» kan du se på TV 2 i kveld klokken 22.40.

LES OGSÅ: Synnøve Skarbø lager TV av depresjonskuren