Johannes Høsflot Klæbo:

Derfor holder langrennsstjernen seg unna alkohol

Stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo (20) har tatt et valg helt utenkelig for mange andre på hans alder.

TATT VALGET: Johannes Høsflot Klæbo dropper alkoholen mens han er aktiv i idretten. Foto: NTB Scanpix
TATT VALGET: Johannes Høsflot Klæbo dropper alkoholen mens han er aktiv i idretten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo (20) er Norges OL-håp i langrenn i Pyeongchang i 2018.

Veien dit har gjort at 20-åringens liv ikke har vært helt som andres på hans alder.

VIL INSPIRERE: Klæbo håper andre unge tar egne valg i fremtiden. Foto: NTB Scanpix
VIL INSPIRERE: Klæbo håper andre unge tar egne valg i fremtiden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med Dagbladet denne uken forteller Klæbo at han har valgt å holde seg unna alkohol både i og utenfor sesongen, selv om mange andre i hans situasjon har valgt annerledes.

- Det er veldig individuelt hva man foretrekker og profitterer på. Det er vanskelig å si hvilken effekt det har å være avholds, men for min del tror jeg det er smart, sier Klæbo til avisen.

Kan fremdeles bli med ut

Johannes Høsflot Klæbo slo gjennom ved å vinne sprinten på Beitostølen forrige sesong, før han tok bronse på VM-sprinten i Lahti, ifølge NRK.

SKISTJERNER: Johannes Høsflot Klæbo sammen med Petter Northug jr. før World Cup på Lillehammer i 2016. Foto: NTB Scanpix
SKISTJERNER: Johannes Høsflot Klæbo sammen med Petter Northug jr. før World Cup på Lillehammer i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Derfor handler avholdsvalget om idretten og ingenting annet. Han har imidlertidig ikke noe imot å være med en tur ut, men passer på å ikke «putte alt mulig inn.»

I det lange løp håper han at valget kan spille positivt inn på karrieren.

Saken fortsetter under bildet.

TOK BRONSE: Johannes Høsflot Klæbo under Ski-VM Lahti i Finland. Foto: NTB Scanpix
TOK BRONSE: Johannes Høsflot Klæbo under Ski-VM Lahti i Finland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kan ha blitt inspirert

Dagbladet skriver at Klæbo blant annet holder i en egen personlig videoblogg på YouTube på fritiden. Dermed er han også med på å inspirere unge til å ta egne valg.

- Folk blir påvirket av dem rundt seg. Sånn er det. Men jeg synes det er viktig å prøve å være smart og tenke mest mulig på seg selv, ikke gjøre det som andre ønsker, sier han til avisen.

Valget kan likevel ha blitt inspirert av en som har tatt en lignende avgjørelse tidligere, nemlig Ole Einar Bjørndalen (43). Skikongen tok valget allerede som 12-åring, skriver Dagbladet.

SKUFFET: Johannes Høsflot Klæbo er skuffet over at laget mistet gullmedaljen på oppløpet, men tror han hadde gjort akkurat det samme som Iversen. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Tidligere har Bjørndalen fortalt til NTB at han lovet seg selv å ikke drikke alkohol mens han var aktiv i idretten, og det løftet har han holdt ved. Mens alle andre var på fest, ville han heller trene.

Ifølge Dagbladet utelukker ikke Ole Einar at han muligens kan ta et glass til maten når karrieren er over om han fant noe som fristet.

Bjørndalen er tidenes mestvinnende skisportutøver med 94 enkeltseire i verdenscupen i skiskyting og 58 medaljer fra OL og VM, ifølge NRK.

Dermed kan det være at Klæbos valg om alkoholavhold slettes ikke er så dumt.

LES OGSÅ: Se ski-stjernenes private bilder