Lindsay Lohan:

Derfor holder hun seg unna rampelyset

Lindsay Lohan er lei av fyllestempelet.

LUTA LEI: Skuespiller og tidligere barnestjerne Lindsay Lohan (31) har levd i offentlighetens søkelys siden hun var liten. Det har resultert i eksepsjonelle mengder presseoppslag om henne, spesielt i perioder der livet ikke har vært så enkelt. Nå ønsker hun å bli sett for den hun er nå, ikke den hun var. Foto: NTB Scanpix
LUTA LEI: Skuespiller og tidligere barnestjerne Lindsay Lohan (31) har levd i offentlighetens søkelys siden hun var liten. Det har resultert i eksepsjonelle mengder presseoppslag om henne, spesielt i perioder der livet ikke har vært så enkelt. Nå ønsker hun å bli sett for den hun er nå, ikke den hun var. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hva er det første du tenker på når du hører om den amerikanske skuespilleren Lindsay Lohan (31)? Skal vi tro Hollywood-stjerna selv har offentligheten gitt henne et evigvarende stempel som uansvarlig, utsvevende og noe ubalansert.

Og hun har trolig helt rett. Ellers hadde vi jo aldri skrevet denne saken.

Det er i et stort intervju med New York Times at Lohan nå gir uttrykk for at hun føler seg hjemsøkt av en trøblete fortid.

Og hun er faktisk luta lei.

REHAB: Da Lindsay Lohan gjestet David Lettermans talkshow ble det mye fokus på hennes rehab-opphold. Men det virket ikke skuespilleren veldig interessert i å snakke om. Video: Reuters / Worldwide Pants. Vis mer Vis mer

Skandaleoppslag

- Jeg håper folk snart innser at jeg er en normal, hyggelig person. En bra person som ikke har noen onde intensjoner. Fortida må få bli fortida, sier hun til avisa.

Lohan slo gjennom som barneskuespiller i Hollywood på 90-tallet, og gjorde seinere stor suksess i filmer som «Foreldrefellen», «Freaky Friday» og «Mean Girls». På midten av 2000-tallet fikk karrieren derimot en brå knekk.

Saken fortsetter under bildet.

LEI: Skuespiller Lindsay Lohan forteller i et nytt intervju at hun er lei fyllestempelet. Hun er dessuten også lei USA generelt, og søker derfor ro andre steder. Her er hun fotografert på Mykonos, der hun for tida oppholder seg, tidligere i juni. Foto: NTB Scanpix
LEI: Skuespiller Lindsay Lohan forteller i et nytt intervju at hun er lei fyllestempelet. Hun er dessuten også lei USA generelt, og søker derfor ro andre steder. Her er hun fotografert på Mykonos, der hun for tida oppholder seg, tidligere i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Plutselig skapte Lohan flere overskrifter om vill festing og narkotikamisbruk, enn hun gjorde for skuespillerkarrieren. 31-åringen fikk tabloidblekket til å sprute ytterligere da hun ble dømt for promillekjøring og besittelse av kokain i 2007, og skandaleoppslagene fortsatte i åra som fulgte.

I 2013 erkjente Lohan for første gang, i et intervju med Oprah Winfrey, at hun tok sin første overdose som 18-åring. Hollywood-stjerna var samtidig åpen om at livet hadde gått i feil retning, og at hun var klar for å ta grep.

Flykter

Etter å ha gjennomført en samfunnsstraff i 2015, for uaktsom kjøring tre år tidligere, har skandaleoverskriftene etter hvert minket i antall.

De siste åra har Lohan brukt tid på helt andre ting enn skuespill, og flyktet fra USA. I dag driver hun blant annet en strandbar i Hellas, ifølge New York Times.

Saken fortsetter nedenfor.

Likevel:

- Folk henger seg fortsatt opp i fortida mi, og det må de slutte med. Den er borte. Død, sier hun til avisa, og legger til:

- Jeg svarer med å holde meg unna offentligheten, og holde munn. Da jeg bestemte meg for å endre livet mitt, var det første jeg tenkte: «Hvor kan jeg finne det ene stedet der alt er stille?»

Alle andre steder enn USA, åpenbart, slik den tidligere filmstjerna selv påpeker i intervjuet.

Rastløs

Når moderlandet ikke er sentrum av fred og ro for stjerna, har hun i stedet opphold seg i blant annet Tyrkia og i Dubai den siste tida.

- Tiden jeg har satt mest pris på de siste åra, var da jeg bare dro fra alle i livet mitt, og reiste til Tyrkia. Jeg kastet meg inn i det for å forstå hva som foregikk, har hun tidligere fortalt til W Magazine.

- Ingen visste at jeg hadde dratt før jeg allerede var borte, som var det beste med det hele. Det var noe jeg bare gjorde, og kan beskrives som en velsignelse. Det forandrer en, spesielt om man drar alene, sa hun.

Etter å ha bodd på USAs vestkyst, i fødebyen New York og i London, hadde hun rett og slett fått nok. I Tyrkia skapte hun for øvrig overskrifter etter å ha møtt president Recep Tayyip Erdogan (64).

Hun var angivelig hjemme hos den kontroversielle presidenten, og besøket sørget for kritikk fra flere hold.

Saken fortsetter under bildet.

MYSTISK: Skuespilleren møtte president Erdogan og hans familie i Tyrkia, uten at noen helt forsto hvorfor. Det var bare en av tingene hun skapte overskrifter med under oppholdet i landet. Foto: NTB Scanpix
MYSTISK: Skuespilleren møtte president Erdogan og hans familie i Tyrkia, uten at noen helt forsto hvorfor. Det var bare en av tingene hun skapte overskrifter med under oppholdet i landet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Heftig diskutert

På Instagram valgte Lohan blant annet å berømme den tyrkiske presidenten for å «ha tatt imot syriske flyktninger med åpne armer». I desember 2016 anslo Erdogan at landet hans har tatt imot om lag tre millioner flyktninger. Han truet imidlertid med å «sende flere oppover i Europa» grunnet konflikter med EU.

Det var ikke bare politiske grunner til at Lohans tyrkiaopphold ble heftig diskutert i sosiale medier og på talkshows.

Det ble også spekulert på om stjerna hadde konvertert til islam under oppholdet i landet.

Hun er nemlig blitt fotografert med sjal på hodet, vært åpen om at hun lærer arabisk og at hun leser koranen regelmessig. Hun mener at religion er noe som er sentralt i livet hennes, og at hun har utforsket flere trosretninger.

- Jeg vil ikke fortelle noe om ting jeg ikke har bestemt meg for ennå. Det mater sjelen min å lære om forskjellige kulturer og livssyn, og den islamske kulturen er veldig som en familie for meg, fortalte hun i fjor om rykteflommen.

LES OGSÅ: Lohan skryter av Trump

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer