Tone Damli:

Derfor holder hun datteren hjemme

- Et helt bevisst valg.

HJEMMETID: Tone Damli (32) og samboeren Markus Foss (37) holder datteren Billie (5) hjemme fra barnehagen. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HJEMMETID: Tone Damli (32) og samboeren Markus Foss (37) holder datteren Billie (5) hjemme fra barnehagen. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mange trolig er lettet over å kunne sende barna i barnehagen igjen, har ikke alle vært ikke like skråsikre på om myndighetenes anbefaling er det beste alternativet.

Flere kjendisforeldrene har diskutert tematikken flittig, der eksempelvis Linni Meister (34) vil holde sønnen hjemme, mens Einar Tørnquist (37) sender datteren i barnehagen. Nå forteller Tone Damli (32) at hun er blant dem som holder barn hjemme.

I et innlegg på Instagram, publisert før helga, skriver ettbarnsmoren følgende:

«KaranTone - og sånn går no dagane. Stort sett i treningstights, uten sminke og høg solfaktor. Vi er ute på øya, som i mine auger er verdens beste plass å vere. Her er det ingen bilar, null stress og fritt for korona. Vi har valgt å ikkje sende Billie i barnehagen enda, og det er rett og slett fordi vi har mulighet til å vente. Stay safe»

View this post on Instagram

Hjertet mitt❤️

A post shared by 𝐓𝐎𝐍𝐄 𝐃𝐀𝐌𝐋𝐈 (@iamtonedamli) on

- Handler ikke om meg

Overfor Se og Hør begrunner Damli valget om å holde 5-åringen sin hjemme:

- Det er et helt bevisst valg at vi ikke har sendt Billie i barnehagen. For det første har vi tatt alt rundt corona på stort alvor, forteller hun.

I Damli-familien er ingen smittet av viruset, men 32-åringen forklarer at de likevel har valgt å isolere seg fra omverden.

- Det handler ikke om meg, det handler om de som ikke tåler coronaviruset. Så selv om sjansen for at Billie, og deretter vi, skulle få coronasmitte er liten, har vi valgt å utsette barnehage-starten, sier hun videre.

Den andre grunnen til at 32-åringen holder Billie hjemme, er fordi det gir anledning til mye kos og tid sammen med samboeren Markus Foss og datteren deres, forteller hun.

- Ingen vekkerklokke, sen frokost og rikelig med tid til å ha gode samtaler. Det er deilig å ikke være hun stressede moren og kjæresten. Nå er jeg hun som prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, og prøver etter beste evne å gjøre hverdagen finest mulig, påpeker hun.

Foruten å handle mat og noen småting, holder familien på tre seg stort sett hjemme.

- Vi er heldige som har god plass til å boltre oss på, utenfor huset. Og så spiller vi spill, som Uno, Alias og stigespill. Vi pusler og perler, tegner og ser film. Jeg har fått ryddet i mange skap og skuffer som jeg ellers brekker av meg, fortsetter hun.

Måtte endre planer

Selv om alt tilsynelatende går på skinner for Tone og samboeren når det gjelder å få hverdagen til å gå rundt, har coronaviruset også satt kjepper i hjulene for dem.

INNRØMMER: Tone Damli innrømmer at det er et psykisk press i jobben som artist. Vis mer

- Markus og jeg skulle egentlig på kjærestetur til Paris førstkommende torsdag, men vi får heller prøve å lage litt «amour» her hjemme. Men søren heller, det er jo det vi må, lage en romantisk kveld her hjemme, late som vi sitter på en fortausrestaurant i Paris og nyter hverandre, sier hun, og legger til:

- Sistnevnte blir det i hvert fall rikelig med tid til fremover.

Det er snart seks år siden Damli og samboeren ble foreldre, da lille Billie kom til verden. Siden den gang har artisten flere ganger vært ærlig om at hun og samboeren ønsker seg flere barn.

- Billie selv er veldig klar på det. Hun vil ha en lillebror eller lillesøster. Selv har ikke Markus og jeg noe tidsperspektiv på det, men jeg kan godt si at jeg ønsker meg flere barn, har 32-åringen tidligere uttalt til Se og Hør.

Hyllet datteren

Damli har tidligere også åpnet seg om hvordan mammalivet har forandret henne.

- Nå har jeg vært mamma i fem og et halvt år, så jeg er vant med alt det innebærer. Men det er klart at det er en overgang kontra det livet man levde tidligere, fortalte hun i et intervju med Her og Nå, og fortsatte:

- Samtidig går du gravid i ni måneder, og jeg tror det er måneder der du har tid til å forberede deg og legge vekk det gamle livet du har hatt. Det å bli mamma har vært en reise til det bedre.

At Damli er svært stolt av parets felles datter har hun aldri lagt skjul på, og i et tidligere intervju med Se og Hør hadde hun kun lovord å si om Billie.

- Jeg skulle gjerne fryst den alderen hun er inne i nå. Livet med henne er så moro. Hun blir klokere og klokere for hver dag som går. Hun øver på alfabetet, har oppdaget engelsken og er beint fram nysgjerrig på det meste, fortalte artisten, og la til:

- Hun er ei veldig varm og god jente som kan komme med setninger som: «Blir du veldig varm i hjertet, mamma, når jeg sier at jeg er glad i deg?». Fireårsalderen er fin den, altså!

KJENTE HVERANDRE LENGE: Tone Damli er aktuell som programleder for «Love Island», og i den anledning forteller hun om hvordan hun falt for kjæresten Markus Foss. De to kjente hverandre i mange år før de ble sammen. Video: Marie Røssland Vis mer

LES OGSÅ: Dobbel babylykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer