Daniel Radcliffe:

Derfor holder «Harry Potter»-stjernen seg unna sosiale medier

- Jeg ville vært elendig på det.

HOLDER SEG UNNA: Det er nok flere fans som har lagt merke til at Daniel Radcliffe (29) ikke er å finne på noen av de sosiale mediene. Nå forteller skuespillerstjernen hvorfor. Foto: NTB Scanpix
HOLDER SEG UNNA: Det er nok flere fans som har lagt merke til at Daniel Radcliffe (29) ikke er å finne på noen av de sosiale mediene. Nå forteller skuespillerstjernen hvorfor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2001 ble den britiske barneskuespilleren Daniel Radcliffe (29) stjerne over natten, da han spilte hovedrollen i den første «Harry Potter»-filmen.

I ti år spilte han den unge trollmannen Harry Potter, og var en del av et magiunivers som tok verden med storm. Radcliffe har derfor sett seg nødt til å vokse opp i rampelyset, da alles øyne var rettet mot den unge skuespilleren i mange år.

Men er det noe fans har bitt seg merke i, så er det at den unge stjernen aldri har vært å finne på sosiale medier, og søker du ham opp på Twitter, Facebook eller Instagram, vil du kun finne falske kontoer.

Fortalte hvorfor

Nylig åpnet den kjente skuespilleren opp på TV-programmet Busy Tonight, gjengitt av Contact Music, om hva han føler for sosiale medier, og hvorfor han ikke er å finne der.

- Det er ikke det at jeg ikke liker det, men jeg ville vært elendig på det. Jeg hadde bare kranglet, sier han i programmet, før han legger til:

- Jeg har ikke den mentale styrken som kreves på Internett. Jeg er redd jeg ikke hadde vært streng nok til å klare det selv. Så da hadde det blitt noen andres ansvar, og da hadde all autensitet vært borte. Jeg har aldri følt meg komfortabel med det.

29-åringen virker å være på et bedre sted i livet nå enn det han har vært tidligere, og han har akseptert seg selv for den han er.

VERDENSKJENTE: Etter at den første Harry Potter-filmen ble vist på skjermen, ble Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe stjerner over natten. Her er stjernetrioen fotografert sammen i 2005. Foto: NTB scanpix
VERDENSKJENTE: Etter at den første Harry Potter-filmen ble vist på skjermen, ble Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe stjerner over natten. Her er stjernetrioen fotografert sammen i 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg føler jeg har funnet meg mer til rette mentalt, og jeg er mye mer komfortabel med hva som gjør meg lykkelig. Jeg er mer komfortabel med det faktum at jeg er en person som bare liker å henge med vennene mine. Eller å se på quizprogrammer. Jeg er komfortabel med alle de tingene ved meg der jeg tidligere tenkte «er jeg kjedelig? burde jeg gå ut og drikke meg full hele tiden?», forteller han.

Det er en kjent sak at mennesker har et inntrykk av at barnestjerner ikke alltid vet å oppføre seg. Lindsay Lohan (32), Macalay Culkin (38) og Britney Spears (37) er bare noen av stjernene som har skapt store skandaler gjennom årene.

REDD FOR TRANGE STEDER: Da J.K. Rowling skrev den første boka om Harry Potter var hun ikke klar over hvorfor hun plasserte ham i et kott under en trapp. I ettertid skjønner hun hvorfor. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Dette har heller ikke gått Radcliffe hus forbi, og han forteller at folk tror han skal oppføre seg dårlig når han møter dem.

- Når jeg var med i min første film som ikke var Harry Potter, «December Boys» i 2007, ble jeg god venn med en av teamene på sminke og hår. Etter noen uker sa jeg «ærlig, hva forventet dere når dere fikk meg?», og de svarte «vi trodde du skulle være en drittsekk». Det er det inntrykket folk har av barnestjerner. Folk forventer at jeg er en drittsekk, og når jeg ikke er det spiller det i min favør, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

Holder seg borte fra alkohol

Det er derimot ikke bare sosiale medier Radcliffe holder seg unna. Han har tidligere vært svært åpen om sine alkoholproblemer, og at han velger å holde seg unna på grunn av kjæresten, Erin Darke (34).

UFYSELIG: Angivelig skal «Harry Potter»-stjerna bli ekkel og ufyselig når han er full, og velger derfor å holde seg unna alkoholen for kjæresten Erin Darke sin skyld. Foto: NTB Scanpix
UFYSELIG: Angivelig skal «Harry Potter»-stjerna bli ekkel og ufyselig når han er full, og velger derfor å holde seg unna alkoholen for kjæresten Erin Darke sin skyld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Journalisten Randy Jernigan, som ga ut boken «The Life and Career of Daniel Radcliffe» om skuespillerens skandaleliv, snakket med 19 av Radcliffes nærmeste venner, og avslørte detaljer om alkoholforbruket hans, som startet allerede før han flyttet hjemmefra.

- Han snek med seg alkohol da han bodde med foreldrene. Men det var først da han flyttet hjemmefra som 17-åring at han ble avhengig. Han prøvde å skjule alle problemene ved hjelp av flaska, sa en kilde til Jernigan.

29-åringen innså etter hvert at noe var galt, og vennene hans stemplet han som en ensom fyllik.

- Han foretrakk å gå til sengs med flaska fremfor å tilbringe tid med vennene sine. Han forstod at han var i ferd med å bli alkoholiker.

Holdt seg edru

I 2011 avslørte den verdensberømte skuespilleren at alkoholproblemene gikk hardt utover livet hans, men de siste årene har han klart å holde seg edru.

I et intervju med ukebladet Star fortalte en kilde at Radcliffe kan takke kjæresten Erin Darke for at han klarer å holde seg på matta.

- Daniel blir en annen person når han er full. Han blir ekkel og ufyselig, sa kilden til Star den gang, ifølge svenske Aftonbladet.

Paret bor sammen i New York, men Erin drikker kun alkohol når hun er sammen med vennene sine.

- Erin har aldri sett Daniel når han er som verst, og han har bestemt seg for at hun skal få slippe det. Hun drikker aldri rundt ham, og i så fall bestiller hun alkoholfrie drinker, sa kilden.

LES OGSÅ: - Se den rørende «Harry Potter»-gjenforeningen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer