«Exit» sesong 2:

Derfor heter serien «Exit»

Sesong to av suksesserien kommer neste fredag.

NY SESONG: NRK har sluppet traileren til den nye sesongen av serien Exit. Video: Rød Løper/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 satte «Exit» finansmiljøet og resten av Norge på hodet, og «alle» ville ha en bit av galskapen til NRK-suksessen.

Det var ingen overraskelse at det ble en sesong to, og allerede neste fredag får vi gjensyn med de fire, hensynsløse finansmennene og deres forsmådde koner.

Like opplagt som at det skulle bli flere sesonger, er imidlertid ikke navnet på serien. Exit er som kjent det engelske ordet for utvei, men som tittel på serien er det kanskje ikke selvforklarende.

En flytur fra London

Produsent i Fremantle, Petter Testmann-Koch, forklarer til Se og Hør hvordan serien ble døpt.

- Det har en litt morsom opprinnelse. Jeg og en kollega satt på flytur fra London, og bestemte oss for at vi i løpet av turen skulle finne tittel på serien. På flyet er det en del exit-skilt, forteller han.

EXIT: I «Kåss til kvelds» forteller Jon Øigarden om da Tobias Santelmann hadde på seg en liksom tiss i «Exit» Vis mer

Dermed var tankeprosessen i gang.

- Grunnen til at vi landet på det, er at gutta leter etter en utvei, en exit, fra det konforme A4-livet som de mener er kjedelig, fortsetter han.

I innledningen til sesong én hører man Adam, som spilles av svenske Simon J. Berger, forklare at han sliter med å finne spenning i hverdagen.

PROVOSERT: Agnes Kittelsen er gjest i denne ukens «Lindmo», og der snakker hun om da hun fikk se opptak av guttene «Exit» er inspirert av. Video: NRK Vis mer

«Fra jeg var 25 har jeg startet og solgt tre ulike firmaer. Men etter at jeg hadde mine første hundre millioner innen jeg var 30, har det vært vanskeligere og vanskeligere å finne utfordringer som gir en det kicket da», forklarer han.

Og de fleste har vel fått med seg hva de fire finansguttene tyr til for å sprite opp en ellers vanlig hverdag med kone og barn.

- De leter etter en exit fra hverdagslivet. Det gjør de med rusmisbruk og damer. De søker hele tida etter en utvei fra de synes er et kjedelig A4-liv med familie og forpliktelser, som de fleste av oss har, forteller Testmann-Koch.

RETURNERER: Seerne får iet gjensyn med Pål Sverre Hagen, Simon J. Berger, Tobias Santelmann og Jon Øigarden i rollene som de ufordragelige herrene William, Adam, Henrik og Jeppe. Foto: Vidar Ruud / NTB
RETURNERER: Seerne får iet gjensyn med Pål Sverre Hagen, Simon J. Berger, Tobias Santelmann og Jon Øigarden i rollene som de ufordragelige herrene William, Adam, Henrik og Jeppe. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Finansfruenes hevn

Alle episodene slippes altså neste fredag, og det er nærliggende å tro at mange nok vil benke seg foran skjermen store deler av helga.

Vi vet allerede at den andre sesongen av «Exit» vil gi større plass til finansfruene, som er ute på hevntokt.

Produsenten har tidligere fortalt til Dagbladet at de etter den første sesongen fikk en rekke telefoner fra finanskoner som ville fortelle sine historier.

- Noen av kvinnene fortalte historier det knapt er mulig å tro og forestille seg - om fester og hvordan de er blitt behandlet av sine menn. Enkelte ting var så rå og ville at vi ikke kunne bruke dem i serien, fortalte han i januar.

I traileren ser vi blant andre Maria Bonnevie gå iskaldt fra en brennende bil, og vi vet at også at den svenske «Broen»-stjerna Sofia Helin er blant de nye skuespillerne.

FASADEFORHOLD: Hermine, spilt av Agnes Kittelsen, forlot ektemannen Adam i siste sesong. I sesong to er hun imidlertid ute etter hevn. Foto: Fremantle/NRK
FASADEFORHOLD: Hermine, spilt av Agnes Kittelsen, forlot ektemannen Adam i siste sesong. I sesong to er hun imidlertid ute etter hevn. Foto: Fremantle/NRK Vis mer

Serien skulle også ha sine innspillingsdager i henholdsvis Afrika og New York, men grunnet coronapandemien har produksjonsselskapet i stedet måttet fra fram greensceen og CGI.

Serieskaperne har også lovet at det blir en enda drøyere sesong enn den første.

- Den er fortsatt basert på virkelige historier, men vi har gått til de historiene som er enda mer ekstreme. Vi viser hvitvasking, innsidehandel og ulikhet for loven, har regissør Øystein Karlsen uttalt til NRK.

LES OGSÅ: - Jeg vil beklage

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer