Jon Almaas og Erik Follestad:

Derfor henger de ikke sammen

«71 grader nord»-duoen er dynamiske på skjermen, men bruker ikke tid på hverandre privat.

GODE VENNER: Erik Follestad og Jon Almaas møtte hverandre under innspilling, og ble gode venner. De har derimot ikke tid til hverandre i hverdagen. Foto: Matti Bernitz, Discovery
GODE VENNER: Erik Follestad og Jon Almaas møtte hverandre under innspilling, og ble gode venner. De har derimot ikke tid til hverandre i hverdagen. Foto: Matti Bernitz, Discovery Vis mer
Publisert

Denne sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» har bydd på mang en utfordring og krangel, men det har også oppstått unike og muligens merkelige vennskap på tvers av gjengen. Rapper Pål «OnklP» Tøien (35) ble bestevenn med tidligere langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen (37), og realityprofil Melina Johnsen (24) fant en slags ekstramamma i TV-kokk Lise Finckenhagen (43).

Selv om tre av de ovennevnte deltakerne har måttet forlate konkurransen, og dermed også overlate vennskapet sitt til perioden etter innspilling, foregår det fortsatt flere hyggelige relasjoner på skjermen.

En av dem er mellom programleder Jon Almaas (52) og hockey-profil Erik Follestad (28). Tross en aldersforskjell på 22 år har de to klart å finne tonen, noe som kommer tydelig frem i programmet. Det kan gå en kule varmt i ny og ne, men ellers er de to bestevenner på turen.

TUNGEKYSS: I «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» får Jon Almaas et litt annerledes møte med ulv. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

Hobby-venner

- Vennskapet oppsto allerede i bilen, da vi kjørte fra Skøyen og ned til Sørlandet før innspilling. Da satt vi seks timer i bil ved siden av hverandre og pratet. Jeg fant ut at vi hadde veldig mange felles interesser, sier Almaas til Se og Hør, hvorpå Follestad skyter inn:

- Den første halvannen timen snakket vi om hockey. Jon har jo ikke spilt på mange år, og da han begynte på samme historie for andre gang, byttet vi tema, flirer han.

Det ble altså starten på et gryende vennskap mellom de to, der hockey, golf og tømring var blant temaene de to likte å diskutere. På turene var det derimot naturlig å snakke om andre ting, som vei, mat og prosessen. Det hendte at det endte i høylytte diskusjoner.

- Vi krangler, men det er ikke så ille som det fremstår. Det går en kule varmt når man diskuterer høyt, og Jon kan være sykt irriterende, men det er ikke på en kjip måte, sier Follestad.

URETTFERDIG: Jon Almaas røper at han føler seg feil fremstilt i «71 grader nord kjendis» når han gjester «Senkveld» sammen med realitykollegaer Melina Johnsen og Erik Follestad. Vis mer

Almaas nikker bekreftende, og tilføyer:

- Jeg fortjener å bli satt på plass noen ganger, og han hadde helt rett de gangene han fløy i tottene på meg. Å få litt kurskorreksjon er sunt noen ganger. Men det er ikke rart det smeller fra meg når han klager over at han ikke har spist på 13 timer, når jeg ba ham pakke med mat på forhånd, sier Almaas, og fortsetter:

- Problemet ditt, Erik, er at du er et surrehode. Du er litt som sønnen min, som tror det går fint å ikke smøre med matpakke på tur, sier han.

Henger ikke

Begge er fortsatt med i sesongen, og Se og Hør kan naturligvis ikke avsløre hvordan ferden ender for deres del. Innspillingen er i hvert fall over for lengst, og de to kameratene har bevart vennskapet. De gidder derimot ikke å henge noe særlig med hverandre på fritiden. Det forteller de to vitsemakerne at det er en grunn til.

AMPERT: Jon Almaas, Melina Johnsen og Erik Follestad har markert seg som en kranglete trio i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Video: Rød Løper/Dplay. Reporter: Henriette Eilertsen/Jonas Hammer Vis mer

- Vi henger ikke sammen, men vi møtes en gang iblant. Vi snakket faktisk sammen om det på turen. Vi ble gode venner der, men vi kommer ikke til å renne ned dørene til hverandre, sier Follestad.

- I hverdagslivet har jeg en krevende kone, to slitsomme barn og en hundevalp, så jeg har ikke tid til en sur hockeyspiller oppå det hele, vitser 52-åringen, før han får tilbake med samme mynt:

- Og jeg har en sur kjæreste som mer enn gjerne forteller meg hva jeg skal gjøre, så jeg trenger ikke en som gjør det samme i tillegg. Så nei, vi henger ikke. Men det skal sies at jeg ikke driver å henger med så innmari mye folk, heller, forteller han.

Men fra spøk til alvor - de to legger ikke skjul på at de trives i hverandres selskap, og ser ikke bort fra at en av deres store felles hobbyer forener dem sammen i sommer.

- Når golfen begynner, da kan det hende at vi må møtes en del, sier de.

LES OGSÅ: Avslører inngrep etter over ti år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer