«Hela Sverige bakar»:

Derfor har tv-profilen to kjærester

Paret forelsket seg i den svenske tv-profilen. Nå er de kjærester, alle tre.

TV-FJES: Bradley Peter kom helt til finalen i fjorårets sesong av bakeprogrammet «Hela Sverige bakar». Foto: Linus Hallsenius/TV4
TV-FJES: Bradley Peter kom helt til finalen i fjorårets sesong av bakeprogrammet «Hela Sverige bakar». Foto: Linus Hallsenius/TV4 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Bradley Peter (27) kjempet seg nesten helt til topps i bakeprogrammet «Hela Sverige bakar» i fjor vinter, men det er ikke bare baketalentet hans som har vekket oppsikt i hjemlandet.

27-åringen har nemlig to kjærester, og i et intervju med svenske Expressen forteller de tre mennene om det utradisjonelle forholdet.

Kjærlighetshistorien startet for to år siden, da han møtte kjæresteparet Mathias og Thomas på en pub. De to hadde vært sammen i fire år på det tidspunktet.

Peter kom i snakk med paret, og de fant raskt tonen. Det resulterte i at duoen inviterte Peter på middag, og etter å ha vært venner en liten stund, utviklet det seg etter hvert romantiske følelser mellom de tre mennene.

- Jeg og Mathias var på samme bølgelengde og vi satte oss ned for å prate. Vi begge følte at Bradley var mer enn en venn, og da var det bare to ting å gjøre: kutte ham ut, eller å ta en sjanse og invitere ham inn i forholdet vårt, sier Thomas til avisen.

- Dobbelt med kjærlighet

De valgte å gå for det siste alternativet, og i mars i år flyttet de tre sammen inn i en leilighet i Göteborg - som kjærester.

Selv om trioen ikke legger skjul på at de opplever mye skepsis fra folk flest, mener de selv at det finnes flere fordeler med å være tre personer i et forhold.

- Vi har svært lave kostnader siden vi er tre, og ting som rengjøring og matlaging går mye raskere. Presset på hver person reduseres også. Om man for eksempel er sliten etter en dag på jobb, kan du trekke deg tilbake, mens de to andre fortsatt kan snakke eller se på tv, sier Mathias.

POLYAMORØSE FORHOLD: I denne ukas episode av «Insider FEM» utforskes det på polyamorøse forhold - mennesker som ikke tror på «den eneste ene». Video: Insider FEM Vis mer

Bradley Peter har også snakket om kjærlighetshistorien til nettstedet QX, der han forteller at han er svært tilfreds med samlivet.

- Det virker litt tabu, men det er egentlig veldig enkelt: Vi er lykkelige og man får dobbelt med kjærlighet, sier han.

- Prøvde å treffe andre

Selv om «Hele Sverige bakar»-profilen i dag er komfortabel med å ha to kjærester, har det ikke alltid vært slik.

- Jeg hadde aldri tenkt tanken før. Det hørtes ut som en kul greie, men det var jo Mathias og Thomas som var sammen. Jeg hadde følelser for begge, men å være sammen med dem, var ikke et alternativ. Jeg prøvde derfor å treffe andre, sier han til QX.

Overfor nettstedet forklarer trioen at de ikke har noen problemer med å definere seg som polyamorøse.

Polyamori betegner kjærlige og eller intime forhold mellom flere enn to personer. Polygami betyr at en person er gift med to eller flere individer samtidig, eller at flere personer er gift med hverandre.

Her til lands finnes blant annet organisasjonen PolyNorge, som ble startet i 2016 - en foreningen for mennesker som betegner seg som poly.

- Jeg har aldri ansett meg selv som poly, men jeg er jo ikke monogam, så det er vel det vi er, erkjenner Thomas.

LES OGSÅ: Slik slår de tilbake mot foreldre-kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer