Macaulay Culkin:

Derfor har stjernen byttet navn

Macaulay Culkin lot fansen velge hans nye mellomnavn.

BYTTER NAVN: Macaulay Culkin har latt fansen bestemme hans nye mellomnavn. Foto: NTB Scanpix
BYTTER NAVN: Macaulay Culkin har latt fansen bestemme hans nye mellomnavn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er høytid for «Alene Hjemme» og den amerikanske skuespilleren Macaulay Culkin (38). Filmen gjorde den den gang unge skuespilleren til stjerne over natten, og helt siden 1990 har ivrige fans stått ved stjernens side.

Det er ingen hemmelighet at 38-åringen har fått en solid fanbase siden filmsuksessen kom på kinolerretet, og tidligere denne måneden ønsket stjernen å gi noe tilbake til følgerne sine.

Uvanlig navn

På hjemmesiden sin Bunny Ears tullet nemlig Culkin om mellomnavnet sitt, noe han omtaler som en «gåte», ifølge News.

- Mellomnavnet mitt er noe tullete. Jeg klarer ærlig talt ikke huske det engang, skriver stjernen og fortsetter:

- Derfor spurte jeg om dere kunne sende inn bedre forslag.

Videre skriver Culkin at han har fått hundrevis av forslag, men etter å ha gått gjennom alle de innsendte, valgte han seg ut en topp fem-liste. På listen fant man navn som Macaulay Culkin, Shark Week, Kieran, TheMCRiblsBack og Publicity stunt.

POPULÆR JULEFILM: «Alene hjemme» er en populær julefilm fra 1990, med Macaulay Culkin i hovedrollen som «Kevin McCallister», en åtte år gammel gutt som ved en feil blir forlatt hjemme da familien drar på juleferie. Video: 20th Century Fox Vis mer

Stjernens egentlig mellomnavn har frem til nå vært Carson, etter Kit Carson, en amerikansk folkehelt, ifølge nettstedet.

Det var mulig å stemme på en favoritt frem til julaften, og over 100 000 stemmer skal ha blitt avgitt. Nå, bare et par dager senere, er resultatet klart, og det ble ingen ringere enn Macaulay Culkin.

Det betyr med andre ord at barnestjernen nå heter Macaulay Macaulay Culkin Culkin.

Forfølges av julefilmen

Overfor fansen har han i ettertid avslørt at han synes sitt nye, rimelig spesielle, navn har en fin klang i seg og at han kan ha det morsomt med folk som kommer opp til han og spør «Er det du som er Macaulay Culkin?»

For at han får mye oppmerksomhet er nok ingen hemmelighet. Hver desember er filmene om den lille gutten - som blir gjenglemt av familien - en klassiker, og i et intervju med Jimmy Fallon nylig, fortalte Culkin selv hvordan presset øker rundt ham hvert år når jula nærmer seg.

SJARMØR: Macaulay Culking sjarmerte mange jenter som barn. Her i 1994. Foto: NTB scanpix
SJARMØR: Macaulay Culking sjarmerte mange jenter som barn. Her i 1994. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg blir absolutt gjenkjent mer på denne tiden av året, innrømmet han til programlederen.

Det var imidlertid 38-åringens uttalelser om kjæresten som fikk Fallon til å sperre opp øynene.

Det siste året har Culkin datet skuespiller Brenda Song (30), og i intervjuet kunne han avsløre at de har sett den mye omtalte filmen sammen - etter at julefilmen tilfeldigvis rullet over skjermen da de byttet kanal.

- Hver gang jeg har en ny kjæreste, så vil de se den. Jeg skal innrømme å ha sett den med kjærester, men for det meste så sitter jeg bare og mumler alle replikkene mine - som «Keep the change, you filthy animal», sa han lattermildt.

- Så lenge det «får motoren hennes i gang», så …, fortsatte han, før Fallon brøt ut i latter.

SKAPTE OVERSKRIFTER: Gjennom sin lange karriere har 38-åringen blitt en svært ettertraktet stjerne. Her gjestet han Ellen DeGeneres tidligere i år.
SKAPTE OVERSKRIFTER: Gjennom sin lange karriere har 38-åringen blitt en svært ettertraktet stjerne. Her gjestet han Ellen DeGeneres tidligere i år. Vis mer

Skapte overskrifter

Etter suksessen med «Alene hjemme» spilte barnestjernen i en rekke filmer i løpet av den første halvdelen av 1990-tallet. Han hadde hovedroller i blant annet «My Girl» og «Richie Rich», og selvsagt i oppfølgeren «Alene hjemme 2 - forlatt i New York».

Deretter fulgte nesten ett tiår, fra 1994 til 2003, uten flere filmer fra Macaulay Culkin, ifølge IMDb.com.

På samme tid som Culkin «pensjonerte» seg fra filmbransjen, ble han juridisk frigjort fra foreldrene sine, bare 14 år gammel. Begge hadde nemlig forsøkt å få kontroll over formuen hans på 17 millioner dollar da de skilte seg.

At stjernen har hatt nok å stri med er ingen hemmelighet. I 2012 måtte Culkin blant annet tåle overskrifter i tabloidpressen om at han var rusmisbruker og avhengig av heroin, men i et intervju med The Guardian i 2016 sa han at folk ikke «nødvendigvis» hadde hatt noe å bekymre seg for.

LES OGSÅ: Derfor forsvant hun fra rampelyset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer