Sophie Elise Isachsen:

Derfor har Sophie Elise null kroner i inntekt

- Hadde penger på bok.

FORKLARER: Sophie Elise Isachsens far, Jan Olav, styrer bloggerens økonomi. Nå forklarer han hvorfor dattera står oppført med null kroner i inntekt for 2016Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FORKLARER: Sophie Elise Isachsens far, Jan Olav, styrer bloggerens økonomi. Nå forklarer han hvorfor dattera står oppført med null kroner i inntekt for 2016Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Blogger Sophie Elise Isachsen (22) gikk fra om lag 2,5 millioner kroner i inntekt i 2015, til null i fjor.

Det viser tall fra skattelistene for 2016, som ble offentliggjort fredag morgen.

Isachsen, som er en av Norges desidert største bloggere, har imidlertid gjort et byks hva gjelder likningsformue, som er på 2 013 828, i motsetning til tallene fra 2015, der hun sto oppført med 69 333 kroner.

I 2015 bidro Isachsen godt til felleskassa med over en million kroner i skatt, i motsetning til 2016 hvor hun betalte 5218 kroner i skatt.

TOPPBLOGGER: Blogger Sophie Elise fikk prisen for Årets Blogger under Vixen Blog Awards tidligere i år.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TOPPBLOGGER: Blogger Sophie Elise fikk prisen for Årets Blogger under Vixen Blog Awards tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Tok ikke ut lønn

Det er Jan Olav Isachsen - Sophie Elises far - som styrer bloggerens økonomi. Overfor Se og Hør forklarer han bakgrunnen for tallene.

- Årsaken til dette er at Sophie Elise hadde enkeltmannsforetak i 2015. I 2016 startet hun imidlertid et AS. I fjor tok hun ikke ut lønn, men et utbytte, som først vil komme fram i likningen for 2017.

- Grunnen til at hun ikke tok ut lønn, var for å være forsiktig med kostnadene i firmaets første år. Og det var mulig å gjøre det sånn, fordi hun hadde penger på bok, privat, fortsetter han.

Selv om bloggeren har til salt i grøten, kan det tilsynelatende virke som om hun er opptatt av gode, økonomiske valg.

- Normal inntekt

I et innlegg på sin egen blogg tidligere denne uken, forklarte 22-åringen at det settes av månedlige beløp som hun får inn på konto.

- Pappa overfører til meg en gang i måneden fra min egen konto, et valg jeg har tatt selv slik at jeg skal leve med en normal inntekt og føle på hvordan det er å ikke ha penger, selv om jeg tjener en del egentlig (...).

Under følger en oversikt på inntekt, skatt og formue for de noen av de resterende, største bloggerne i landet. Flere av disse har valgt en annen selskapsstruktur, noe som blant annet gir utslag i hvor mye de betaler i skatt.

Ny kjæreste

I tillegg til solid økonom, har Sophie Elise også mye å glede seg over i privatlivet for tiden.

I september røpet hun navnet på hennes nye kjæreste. I et blogginnlegg skrev Sophie Elise at skulle på ferie med «Kasper».

«Vi snakkes fra Spania! Nå gleder jeg meg bare masse til å komme frem og møte Kasper på flyplassen. Ja, det er det kjæresten min heter forresten, jeg tror ikke jeg har nevnt det her før», skrev hun blant annet.

«Det er forresten veldig rart å skrive kjæreste. Mest fordi det ikke var planlagt i det hele tatt, om jeg hadde sett livet mitt nå for ett år siden hadde jeg fått totalt sjokk».

LES OGSÅ: «Idol»-Linnea har blitt mamma for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer