- Derfor har jeg aldri smakt alkohol

«Mesternes mester»-aktuelle Andreas Håtveit er personlig kristen, men det er ikke derfor han er avholdsmann.

VILLE BLI BEST: Eks-jibber Andreas Håtveit har tatt flere edle medaljer i X Games. I et intervju med VG forteller den tidligere twintip-kjøreren at han har holdt seg unna alkohol for idrettens skyld. Foto: NTB scanpix
VILLE BLI BEST: Eks-jibber Andreas Håtveit har tatt flere edle medaljer i X Games. I et intervju med VG forteller den tidligere twintip-kjøreren at han har holdt seg unna alkohol for idrettens skyld. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: De siste ukene har den pensjonerte twintip-kjøreren Andreas Håtveit (29) sjarmert TV-seerne i «Mesternes mester» på NRK1.

X Games-vinneren la opp som «jibber» i 2014, etter at han kom på fjerdeplass i slopestyle i Sotsji-OL. De siste to årene har han prioritert familielivet sammen med kona Elise og sønnene Syver (3) og Torbjørn (13 mnd.).

Selv om han har gjort stor suksess innenfor det mange vil omtale som ekstremsport, bedyrer 29-åringen selv at han er ganske kjedelig.

- Jeg har aldri smakt alkohol, forteller han i et intervju med VG.

Saken fortsetter under bildet.

OL-DELTAKER: Andreas Håtveit gratuleres av kronprins Haakon (t.v) og Bjørn Dæhlie (t.h) etter at han tok fjerdeplassen i slopestyle-finalen under Sotsji-OL. Mikkel Berg, freestylesjef i Norges Skiforbund ( i blå jakke), følger med.  Foto: NTB scanpix
OL-DELTAKER: Andreas Håtveit gratuleres av kronprins Haakon (t.v) og Bjørn Dæhlie (t.h) etter at han tok fjerdeplassen i slopestyle-finalen under Sotsji-OL. Mikkel Berg, freestylesjef i Norges Skiforbund ( i blå jakke), følger med. Foto: NTB scanpix Vis mer

Droppet festingen

Selv om Andreas Håtveit er personlig kristen, understreker han at det ikke er grunnen til at han har vært avholdsmann hele livet. Imidlertid ville han bli best i idretten sin.

- Når jeg ikke gjorde som mange andre, gikk på sene fester og drakk alkohol, var jeg alltid klar for trening tidlig neste morgen. Det ga meg en fordel. Men jeg har også sett baksiden av rusmisbruk. Mine foreldre har hjulpet mange med rusproblemer, sier Håtveit til VG.

Se Andreas Håtveits «Mesternes mester»-motstandere vise frem huset de bodde i under innspillingen:

At det er en fordel å holde seg unna alkohol når man er proff twintip-kjører, er ikke så vanskelig å forstå. Før han «pensjonerte» seg, la Håtveit nemlig ned utallige treningstimer for å bli best mulig.

- Du må trene fryktelig mye for å bli så god. Jeg står på ski over 300 døgn i året. Du må hele tiden være blant de beste, fortalte han i et intervju med Frelsesarmeen før vinter-OL i 2014.

Saken fortsetter under bildet.

HØYDEPUNKTET: Under Winter X Games ved Aspen, Colorado i januar 2008, kapret Andreas Håtveit gullet i slopestyle-finalen. Siden den gang har han tatt flere medaljer i konkurransen.  Foto: AP
HØYDEPUNKTET: Under Winter X Games ved Aspen, Colorado i januar 2008, kapret Andreas Håtveit gullet i slopestyle-finalen. Siden den gang har han tatt flere medaljer i konkurransen. Foto: AP Vis mer

Sympatisk TV-profil

I tillegg til å være aktuell med «Mesternes mester», har Andreas Håtveit også tidligere gjort seg bemerket i TV-konkurranser. I 2015 kom han på annenplass i TVNorge-programmet «71° nord - Norges tøffeste kjendis», bak tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren (34).

Den gang var Romøren nesten sikker på at den svært spreke jibberen kom til å slå ham:

- Det var litt overraskende at jeg vant, for jeg følte meg som en underdog. Jeg var så sikker på at jeg ikke hadde sjans mot Andreas, så det hele var litt uvirkelig, sa Romøren til Seoghør.no etter seieren.

Se en svært begeistret Andreas Håtveit gratulere Bjørn Einar Romøren med seieren nedenfor:

«Mesternes mester» sendes på NRK1 lørdag kveld klokken 19.55.

LES OGSÅ: Mona Grudt har flyttet sammen med kjæresten