<strong>VERDENSBERØMT:</strong> Jessica Simpson (37) var en lovende popstjerne på slutten av 90-tallet, men så forsvant hun brått fra hitlistene. I dag har hun tjent seg styrtrik på egen merkevare. Her fra 2005. Reuters / NTB Scanpix
VERDENSBERØMT: Jessica Simpson (37) var en lovende popstjerne på slutten av 90-tallet, men så forsvant hun brått fra hitlistene. I dag har hun tjent seg styrtrik på egen merkevare. Her fra 2005. Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Jessica Simpson:

Derfor har ikke Jessica Simpson gitt ut musikk på åtte år

Hun var en verdens største popstjerner. Hva gjør Jessica Simpson i dag?

Publisert

(Se og Hør): På begynnelsen av 2000-tallet var Jessica Simpson (37) et ettertraktet navn i amerikansk popkultur.

Hakk i hæl bak jevnaldrende musikksensasjoner som Britney Spears (36) og Christina Aguilera (37) levde Texas-jenta ut en verdensomspennende karrieredrøm, med låter som «I Wanna Love You Forever», «With You», «I Think I'm In Love With You» og «Take My Breath Away» på toppen av histlistene.

<strong>POPULÆR:</strong> Jessica Simpsons musikk solgte som hakka møkk på begynnelsen av 2000-tallet. Så sa det stopp. Foto: AP / NTB Scanpix
POPULÆR: Jessica Simpsons musikk solgte som hakka møkk på begynnelsen av 2000-tallet. Så sa det stopp. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Midt i karrieren ble sangeren om ikke enda mer populær - riktignok i en litt annen del av underholdningsverdenen.

Drastisk imageendring

2003 var nemlig året da Simpson, den gang 23 år gammel, dukket opp i MTV-serien «Newlyweds: Nick and Jessica», som fulgte det ferske ekteskapet mellom Simpson og boyband-musikeren Nick Lachey. Simpson sto på dette tidspunktet i enorm gjeld til sitt eget plateselskap, og så trolig sitt snitt til å tjene ekstra penger.

<strong>RADARPAR:</strong> Ekteparet Jessica Simpson og Nick Lachey var et tidlig realityfenomen, og et voldsomt populært ektepar. Foto: NTB Scanpix
RADARPAR: Ekteparet Jessica Simpson og Nick Lachey var et tidlig realityfenomen, og et voldsomt populært ektepar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og i en tid der reality- og trash-tv-sjangeren fortsatt var relativt ny og uprøvd, ble tv-programmet raskt en seerfavoritt. Oppmerksomheten og overskriftene fulgte deretter, og ekteparet Simpson/Lachey levde godt på den enorme interessen.

Bra for lommeboka til tross - det er riktignok ikke til å stikke under stol at tv-serien til en viss grad sørget for at offentligheten endret sin oppfatning av den unge popstjernen. I rekordfart gikk hun fra å ha et usyldig og sukkersøtt image, til å vise en frekkere, men også mer «enkel» side.

- Hun ble nok, mer enn noe annet i det programmet, kjent for å si dumme ting, forteller popkulturekspert Per Sundens til Se og Hør.

Tunfisk eller kylling?

Han møtte selv Simpson sommeren 2000, under innspillingen av «Sommeråpent» ved Aker brygge i Oslo, og beskriver henne som søt og hyggelig.

Hun sto alltid i skyggen av Britney Spears, og ga nok opp karrieren Per Sundnes (51), popkulturekspert

Det var likevel Simpsons væremåte i tv-ruta som skulle sørge for den store image- og karriere-endringen, tror Sundnes. Eller som Dagbladet skrev i 2004:

«Etter at hun har vist en overbevisende tolkning i rollen som «dum og deilig», er hun nå USAs mest populære realityfigur».

En av de mest berømte scenene fra «Newlyweds: Nick and Jessica», omhandler for øvrig en boks med tunfisk, som Simpson er usikker på om egentlig er kylling, da tunfiskmerket heter «Chicken of the sea». Selv har Simpson, i ettertid, flere ganger gjort narr av øyeblikket - som fikk massiv omtale.

Verre var det derimot med trykket rundt Simpsons artistkarriere. Etter å ha fått kritikerslakt for sitt femte album i 2006, der sangeren hadde begynt å bevege seg over i country-landskapet, forsvant hun gradvis fra hitlistene.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>ELSKET OG HATET:</strong> «Newlyweds: Nick and Jessica» ble en enormt populær realityserie, men fikk også kritikk for å framstille hovedpersonene som i overkant uopplyste. Foto: NTB Scanpix
ELSKET OG HATET: «Newlyweds: Nick and Jessica» ble en enormt populær realityserie, men fikk også kritikk for å framstille hovedpersonene som i overkant uopplyste. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Byttet bransje

- Selv om Jessica Simpson hadde noen musikalske oppturer innimellom, sto hun for alltid i skyggen av Britney Spears. Hun ga vel opp på et tidspunkt, sier Sundnes, og legger til:

- Men, vi må huske på at hun er en pre-Kardashian-reality-milliardær!

<strong>BLE FORRETNINGSKVINNE:</strong> Jessica Simpson, her avbildet på catwalken i 2010, har tjent fett på sitt eget klesmerke. Foto: NTB Scanpix
BLE FORRETNINGSKVINNE: Jessica Simpson, her avbildet på catwalken i 2010, har tjent fett på sitt eget klesmerke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For selv om Simpson kanskje ble stemplet som «ei dum blondine», er hun på ingen måte så uklok som enkelte skulle ha det til. Mens realityserien ennå holdt henne varm i mediene, etablerte nemlig Simpson sitt eget klesmerke, The Jessica Simpson Collection.

Det ble, og er fortsatt en kommersiell suksess.

- Klesmerket er per dags dato et av de største kjendismerkene i USA, og har gjort Simpson til en styrtrik kvinne. Det interessante er at hun var en av de første i verden som skjønte at man kunne håve inn på en realityserie, sier Sundnes.

Ifølge New York Magazine omsatte Simpsons selskap, som selger alt fra klesplagg og sko til vesker, smykker og parfyme, for svimlende 4,5 milliarder kroner i 2010.

Saken fortsetter under videoen.

Flopp etter flopp

Som popkultureksperten selv nevner, har Kardashian-familien senere bygget opp et likende milliardimperium - alt takket være realityprogrammet «Keeping up with the Kardashians», som dukket opp på tv først fire år etter «Newlyweds».

For Jessica Simpson og Nick Lachey endte både realityeventyret og ekteskapet i 2005. Etter flere labre musikkutgivelser de påfølgende årene, og en skuespillerkarriere som heller ikke ble møtt med spesielt mye entusiasme, har 37-åringen, i senere tid, valgt å fokusere fullt på sin egen merkevare.

Dette i tillegg diverse, jevnlige tv-opptredener, som inkluderer amerikanske «Skal vi danse», gjesteopptredener i talentprogram, og diverse reality-tv.

Morsrollen har også blitt en viktig del av Jessica Simpsons liv de siste årene, påpeker Per Sundnes.

- På mange måter tror jeg hun ofret store deler av kjendiskarrieren for å bli mor, sier han.

- Bryr seg ikke om omtale

Det var i 2012 at Simpson ble mamma for første gang, da datteren Maxwell Drew Johnson (5) kom til verden. Året etterpå ble hun og idrettsutøver-ektemannen Eric Johnson (38) foreldre til sitt andre barn, sønnen Ace Knute Johnson (4).

Saken fortsetter under.

Happy Easter from my family to yours! 🐣🐰 🌺 #yeswematch #twinning

Et innlegg delt av Jessica Simpson (@jessicasimpson)

Simpson og Johnson har vært gift siden 2014, og deler stadig nye øyeblikk fra familielivet, noen mindre beskjedne enn andre, med fansen på Instagram.

I et nylig intervju med Entertaiment Tonight erkjente for øvrig Simpson at hun og ektemannen er i tenkeboksen hva gjelder nok en familieforøkelse.

- Jada, vi øver alltid på det, men nå har jeg spiral (prevensjonsmiddel, journ.anm.), så det ville i så fall vært et under om jeg ble gravid, spøkte hun.

Per Sundnes peker på at Simpson har gått fra å være en ung, og noe strebete, usikker popstjerne, til å bli en suksessfull forretningskvinne og småbarnsmor som ikke lenger tenker så mye på hva andre mener.

- Selv om vi ikke hører like ofte fra henne som tidligere, tror jeg verken hun trenger, eller bryr seg om omtale, sier Sundnes.

Skandaleintervju

Simpson sørget likevel for å skape store overskrifter etter en opptreden hos talkshow-dronningen Ellen DeGeneres (60) i mai i fjor. Intervjuet fikk nemlig fansen til å spekulere på hvorvidt 37-åringen egentlig var ved sine fulle fem, da Simpson snakket både usammenhengende og glemte hvor lenge hun og ektemannen hadde vært gift.

<strong>BEKYMREDE FANS:</strong> Etter intervjuet hos Ellen DeGeneres i fjor, ble Jessica Simpson sammenliknet med den avdøde skandalekjendisen Anna Nicole Smith. Foto: NTB Scanpix
BEKYMREDE FANS: Etter intervjuet hos Ellen DeGeneres i fjor, ble Jessica Simpson sammenliknet med den avdøde skandalekjendisen Anna Nicole Smith. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun fikk mye pes for det, og mange mente hun var rusa. Antakelig var hun kanskje ikke helt trygg på seg selv, sier Sundnes.

Simpson har for øvrig også måttet tåle mye unødvendig kroppskritikk hos den kulørte delen av pressen de siste årene, etter å ha gått mye opp og ned i vekt.

Og selv om 37-åringen til tider også har fått hard medfart i musikkbransjen, planlegger hun faktisk, åtte år etter sin siste musikkutgivelse, å gi ut et nytt album mot slutten av året.

Per Sundnes har, til en viss grad, troen:

- Dama kan jo synge, så problemet ligger ikke der. Alt handler om hvem hun jobber med, og hvorvidt hun finner de rette låtene, som passer for henne i 2018, sier han.

LES OGSÅ: Jessica Simpson feiret bursdag med toppløsbilde

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer