Prinsesse Sofia:

Derfor har hun gått under jorda

Prinsesse Sofia har trukket seg kraftig tilbake i flere uker.

LAV PROFIL: Prinsesse Sofia deler vanligvis stadig bilder med fansen. Foto: Splash News/NTB
LAV PROFIL: Prinsesse Sofia deler vanligvis stadig bilder med fansen. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av september fikk hertuginne Kate enorm oppmerksomhet etter at hun ikke hadde vist seg offentlig på flere måneder.

Den gang ble det heftig spekulert på hva som var grunnen til at hertuginnen hadde «gått under jorda», men samtidig kom det fram at hun vanligvis tar ferie i juli og august, og at ferien kanskje rett og slett hadde strukket seg lenger enn vanlig.

Derfor er Sofia borte

Nå har imidlertid svenske prinsesse Sofia (36) fulgt i Kates fotspor. Førstnevnte deler vanligvis titt og ofte bilder med fansen på Instagram, hvor hun og ektemannen prins Carl Philip (42) går under «Prinseparet».

Sist Sofia medvirket, eller la ut et innlegg på bildedelingstjenesten, var 15. august, i forbindelse med prins Julians dåp.

Den rojale fansen har derfor begynt å klø seg i hodet, og undrer seg over hvor prinsessen har blitt av i sosiale medier. Ifølge Svensk Damtidning er det en enkel forklaring til hvorfor Sofia har trukket seg helt tilbake.

Den svenske avisa hevder at 36-åringen er hjemme med parets tre sønner, Alexander (5), Gabriel (4) og Julian (seks måneder), og at hun rett og slett er i mammapermisjon etter at sistnevnte sønn kom til verden tidligere i år.

- Slipper å overlate ansvaret

- Prinsesse Sofia har vist seg langt sjeldnere enn hun pleier, men det finner jeg ikke så rart nå som hun har mammapermisjon, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

- Med to små viltre karer og en baby i hus, har nok hun og prins Carl Philip som alle andre småbarnsforeldre evig nok å henge fingrene i.

Vagle sier at ting har endret seg for de kongelige gjennom åra.

- I dag er det heldigvis en selvfølge at også de kongelige får foreldrepermisjon, og ikke som før måtte overlate ansvaret til andre for å kunne utføre kongelige oppdrag, sier hun.

Hvor lenge prinsesse Sofia blir «borte», gjenstår å se.

LES OGSÅ: Hvor har hun blitt av?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer