Derfor har hun et hjerte rundt øyet

Samsaya om oppveksten og det mystiske hjertet rundt øyet.

SEOGHØR.NO: Lørdag er det Samsaya (33) som ble hedret blant de syv artistene i TV2-serien «Hver gang vi møtes».

Han blir hyllet av Alexander Rybak, Anneli Drecker, Simone Eriksrud, Lars Lillo-Stenberg, Sigvart Dagland og Øivind «Elg» Elgenes.

Oslo 2014-02-28
Pressetreff Hver Gang Vi Møtes
PRED: Annelineli Drecker, Lars Lillo-Stenberg, Sigvart Dagsland, Alexander Rybak, Øivind Elg Elgenes, Anneli Drecker, Simone Larsen Eriksrud og Samsaya
Photo: Ma Gus Gulliksrud/ Stella Pictures
COPYRIGHT FAME FLYNET NORWAY Foto: FameFlynet Norway
Oslo 2014-02-28 Pressetreff Hver Gang Vi Møtes PRED: Annelineli Drecker, Lars Lillo-Stenberg, Sigvart Dagsland, Alexander Rybak, Øivind Elg Elgenes, Anneli Drecker, Simone Larsen Eriksrud og Samsaya Photo: Ma Gus Gulliksrud/ Stella Pictures COPYRIGHT FAME FLYNET NORWAY Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Den norsk-indiske artisten som blant annet har hatt den ene låten sin brukt i Oscar-nominerte «The Wrestler» kom til Norge fra India bare 11 måneder gammel.

I oppveksten følte skjønnheten at hun ikke helt passet inn.

- Jeg skjønte ikke hvorfor jeg skulle være her. Det var ikke jeg som valgte å flytte til Norge, og jeg gikk lenge med følelsen at jeg ikke passet inn. Hjemme var jeg ikke indisk nok, og ute var jeg ikke norsk nok. Det var småting som eskalerte i 13-14-årsalderen og det var veldig tøft.

Trøsten fant Samsaya i musikken.

- Jeg kunne jeg ta all magma-lavaen jeg følte inni meg og brukte det til å lage låter. Og da fikk jeg det ut! Med årene har jeg skjønt at jeg fant mye støtte i musikken, nesten som en god venn.

I videoen øverst i saken avslører hun også hvorfor hun maler et hjerte rundt øyet når hun opptrer.

- Først og fremst er det en påminnelse til meg selv om hvorfor jeg driver med musikk. Og jeg bruker det som et rituale hver gang jeg spiller live. Så når jeg har konserter så bruker jeg 15 minutter på å lage dette hjertet, sier Samsaya.

I julen 2011 bar hun også hjertet rundt øyet da hun opptrådte på slottet i regi av «Kronprinsparets Fond». Haakon (38) og Mette-Marit (38) hadde valgt ut et knippe av sine norske favorittartister, som fikk opptre på den stemningsfulle konserten.

- Det røde hjertet rundt øyet symboliserer hvordan jeg vil se verden og menneskene rundt meg med hjertet mitt. For meg handler det om å se det man har på innsiden, sa hun da til VG Helg.

På spørsmål fra avisen om hun fikk noen kommentarer fra dronning Sonja svarer hun at det ikke var noe tema hos henne.

- Jeg tror hun er vant til ulike kunstneriske uttrykk, og jeg følte meg veldig sett og akseptert for den jeg er. Hvordan vi ser ut eller hva vi velger å gå med er ikke ene og alene hvem vi er. Mine tanker og følelser er mye viktigere, sier hun til avisen.

LES OGSÅ: Samsaya kom med protest-tatovering