Christian Paasche:

Derfor har han ikke fridd til samboeren

TV 2-profilen Christian Paasche har ingen planer om å gå ned på kne med det første.

TRIVES SOM SAMBOERE: Christian Paasche og samboeren Jorunn Berdal har vært sammen i flere år, men Christian sier til VG at noe giftemål vil mest sannsynlig aldri skje. Foto: Espen Solli
TRIVES SOM SAMBOERE: Christian Paasche og samboeren Jorunn Berdal har vært sammen i flere år, men Christian sier til VG at noe giftemål vil mest sannsynlig aldri skje. Foto: Espen Solli Vis mer

(Seoghør.no): Christian Petter Paasche (48) er i sommer sykkel-kommentator under sykkelrittet Tour de France for TV 2 for fjortende gang.

Og med jobbing på sommeren blir de lite tid til familie.

Christian innrømmer overfor VG at familie er viktig for han, men at han ikke har noen planer om å fri til samboeren Jorunn Berdal (48) med det første.

- Nei, jeg har ikke det. Jeg tror det toget har gått. Det der har også vært et tema under Tour the France. Både Johan og og Dag Otto Lauritzen har forsøkt å arrangere bryllup på luften. Men Jorunn og jeg har det fint som vi har det. Hun er helt unik og har en spesiell evne til å tenke positivt og ordne opp.

Saken fortsetter under bildet.

GODE ARBEIDSKAMERATER: Johan Kaggestad, Christian Paasche og Dag Otto Lauritzen sammen under TV 2-sportens lansering av sine sports-programmer i 2009. Foto: NTB scanpix
GODE ARBEIDSKAMERATER: Johan Kaggestad, Christian Paasche og Dag Otto Lauritzen sammen under TV 2-sportens lansering av sine sports-programmer i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

Slet med hjemlengsel

I fjor var Paasche Gullruten-nominert som beste mannlige programleder. Men slikt kommer sjeldent uten å ofre noe.

Til Seoghør.no innrømmet Christian at savnet etter barna er utrolig vanskelig.

- Det er ikke alltid jeg takler det like greit. Det er vanskelig når jeg for eksempel lander i Paris, også ringer ungene og spør når du kommer hjem. Og når jeg da vet at du skal være borte i seks uker til, så svir det veldig, sier han.

- Ser på Christian at det er krevende

Kollega og venn, Johan Kaggestad, sa også til Seoghør.no at det er lett å se på Paasche at han til tider har det vanskelig.

- Det er Christian som har små barn, så han føler nok mer på det. Jeg ser det på Christian, at det er krevende. Vi sitter og humper rundt i Frankrike, også er det ikke noe luksus vi har. Så har man jo dårlig samvittighet hele tiden, bekreftet han.

48-åringen fortalte at han stadig prøver stadig å holde kontakt med familien hjemme, men at det av og til kan gjøre det vanskeligere.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR: Christian Paasche har vært et populært ansikt gjennom sin kommentar-jobb i Tour the France de siste årene. Foto: NTB scanpix
POPULÆR: Christian Paasche har vært et populært ansikt gjennom sin kommentar-jobb i Tour the France de siste årene. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er vanskelig å snakke med de på Skype og sånn fordi da får jeg ekstra hjemlengsel. Særlig hvis de ringer og ikke har det bra. Du er egentlig gira på å ha en positiv samtale, også hører du at det er dårlig stemning hjemme. Det er ikke så lett for min samboer med to jenter som kanskje krangler eller lignende. Da er det ofte sånn at man skulle ønske man ikke hadde ringt,

- Orker ikke tanken engang

I fjor sommer kommenterte Christian og Johan landeveissykling under OL i Rio, i tillegg til sin velkjente Tour de France-jobb.

Duoen har hatt mye moro sammen både utenfor og i live-studio, og Paasche innrømmet at han ser med gru på den dagen Kaggestad velger å gi seg i kommentatorjobben.

- Nei, nei, nei... Se hvor sprek han er, da! Han kommer til å holde på i mange år til! sa han med ettertrykk til Seoghør.no.

- Vi vet ikke noe om dette er siste gang jeg kommenterer Tour de France ennå. Men jeg har tenkt å holde på i ett år til, hvis helsa holder. For jeg har lyst til å være med til Bergen i 2017, skjøt Kaggestad inn.

Saken fortsetter under bildet.

PENSJONERER SEG: Om ikke lenge pensjonerer Johan Kaggestad seg. Det synes Christian er trist. Foto: NTB scanpix
PENSJONERER SEG: Om ikke lenge pensjonerer Johan Kaggestad seg. Det synes Christian er trist. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sykkel-VM arrangeres i Bergen mellom 17. og 24. september neste år, etter at 2017-utgaven av Tour de France er overstått.

- Men hvordan blir det den dagen dere ikke er sammen på jobb lenger?

- Det er derfor jeg sier «nei, nei, nei!». Det der orker jeg ikke tanken på engang, understreket Christian Paasche.

- Jeg har det jævlig gøy i TV 2, det er en fantastisk gjeng å jobbe med. Det er jo ikke bare oss to, det er bortimot 20 til som er i Frankrike. Det er en helt utrolig gjeng. Jeg er så revitalisert når jeg kommer derfra, sa Johan Kaggestad med et smil.

LES OGSÅ: - Det er kjedelig at det er blitt slik det er nå