Jan Thomas:

Derfor har han fått treningsforbud

- Jeg visste at konsekvensen av å gjøre dette her, var at jeg ikke fikk trene.

MÅ HOLDE SEG I RO: Jan Thomas deler på Instagram at han har treningsforbud og skal jobbe mindre. Foto: Andreas Fadum/Se og hør
MÅ HOLDE SEG I RO: Jan Thomas deler på Instagram at han har treningsforbud og skal jobbe mindre. Foto: Andreas Fadum/Se og hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag delte kjendisstylist og TV-profil Jan Thomas (55) at han hadde treningsforbud. Det skrev han på sin egen Instagram-profil under et bilde av seg selv som tar seg en strekk på stranden.

«Takknemlig. Jeg har treningsforbud i tre uker, og skal heller ikke jobbe så mye. Det gjør at jeg finner øyeblikk hvor jeg reflekterer over alt det fine jeg har i livet mitt. Jeg kjenner virkelig på en helt ufattelig takknemlighet», skriver stylisten.

Arvet etter mor

Når Se og Hør slår på tråden, forklarer den ellers aktive mannen om årsaken til treningsforbudet.

- Det er i forbindelse med at jeg valgte å ta en ny runde med å fylle på litt mer hår på hodet mitt. Jeg sier alltid at jeg har arvet så mye fint av min mor. Hun hadde så fine øyne og kinnben som jeg er stolt av, men mamma hadde veldig høye viker, forteller han til Se og Hør.

FYLLER PÅ I VIKENE: Her utføres hårtransplantasjonen. Foto: Privat
FYLLER PÅ I VIKENE: Her utføres hårtransplantasjonen. Foto: Privat Vis mer

Frisøren understreker at hårtap ikke nødvendigvis er aldersbetinget, og at han selv har hatt høye viker hele livet.

- Det kunne jeg sikkert levd lykkelig med resten av livet mitt, men når jeg vet at det finnes en mulighet for å tette de til, så var det noe jeg hadde lyst til å gjøre.

Må ta hensyn

Under en hårtransplantasjon blir én og én hårsekk plukket ut og kontrollert under et mikroskop. Det kan være opp til sju hårstrå i en hårsekk, forklarer Sten Thure Eriksen, daglig leder på Masterklinikken.

- Etter å ha kontrollert hårsekkene, setter man inn et og et hår fra hårsekken på mottakerområdet, i for eksempel vikene, forklarer han.

I FORM: Jan Thomas holder seg i form ved å trene minst én time hver dag. Foto: Privat
I FORM: Jan Thomas holder seg i form ved å trene minst én time hver dag. Foto: Privat Vis mer

Eriksen forteller at det ikke er noen spesiell risiko med å ta en hårtransplantasjon, men det er noen hensyn som må tas. Blant annet å holde seg i ro den første tida.

- Det er ting du skal ta hensyn til etter en behandling. Du skal være forsiktig, fordi hårsekkene fester seg ikke før det har gått rundt 72 timer. Da begynner hårsekkene å feste seg til huden, forklarer han til Se og Hør.

Derfor skal man la være å trene den første uken. Ifølge Eriksen fester hårsekkene seg 100 prosent to-tre uker etter behandlingen.

Jan Thomas har fått samme beskjed fra klinikken han har vært på. For stylisten, som ellers trener minst én time om dagen, har det vært uvant.

- Jeg er jo en veldig aktiv mann, jeg jobber jo døgnet rundt og bruker en time eller to hver dag på trening, så det er veldig rart for meg. Men jeg var innstilt på det, jeg visste at konsekvensen av å gjøre dette her, var at jeg ikke fikk trene, forteller kjendisfrisøren.

HÅRTRANSPLANTASON: I serien «Lisa &Henrik» får vi bli med når Henrik Borg skal ta hårtransplantasjon. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

- Vær ærlig på det

55-åringen har tatt hårtransplantasjon én gang tidligere, noe han også har vært åpen om.

- Jeg er jo frisør. Så jeg vet jo hvor fantastisk flinke folk har blitt på hårtransplantasjoner og hvor naturlig det kan se ut.

VIL VÆRE ÆRLIG: For stylisten er åpenhet viktig. Foto: Privat
VIL VÆRE ÆRLIG: For stylisten er åpenhet viktig. Foto: Privat Vis mer

For stylisten har åpenhet og ærlighet rundt inngrepet vært viktig. Han er stolt av å være ambassadør for muligheten til å rette opp noe som kan skape usikkerhet, forteller han.

- Jeg jobber med menneskers selvtillit og selvbilde hver eneste dag. Jeg er utdannet frisør. Og er det én ting jeg vet med sikkerhet, i de over 30 årene jeg har holdt på, så er det at hår er en del av vår identitet, om du er mann eller kvinne. Mye av dette her med hår hos menn handler mye om selvtillit, forklarer frisøren.

OPERASJON: Richard Liedholm fra «Ex on the Beach» fikk gjennomført hårtransplantasjon. Video: Dplay / Rød Løper Vis mer

Han forteller at det hadde vært lett å forsvinne for en periode, for så å dukke opp med perfekt hår etter en stund og latt som ingenting.

Slik vil folk rundt ham tro at det er helt naturlig å ha en voluminøs hårmanke i en alder av 55, forklarer han. Slik vil han ikke gjøre det.

- Det jeg ikke liker, er når noen kommer med Kim Kardashians rumpe og sier «squats». Eller at leppene er så store at de holder på å eksplodere og så sier man at «dette er naturlig». Jeg har ikke noe i mot noe, men stå for det du gjør. Og vær ærlig på det. Når jeg er den personen jeg er, og folk følger med, så har jeg lyst til å fortelle hvorfor jeg valgte å gjøre det, og være ærlig på det.

DRØMMEBOLIGEN: I Youtube-serien «Klarna stikker innom» viser Jan Thomas og kjæresten Harlem fram den nye leiligheten sin. Vis mer

Jan Thomas understreker at han ikke har tatt hårtransplantasjon som resultat av dårlig selvtillit.

- Til sommeren har det tettet seg til litt, og når høsten kommer med store, nye tv-muligheter og man skal på skjermen, så har det blitt enda tettere. Og neste år, på denne tiden, så er hårlinjen perfekt. Så det ligger gulrøtter framover. Vi skal få lov til å være litt unorske og litt forfengelige.

Jan Thomas forteller at hårtransplantasjonen ikke er et resultat av dårlig selvtillit.

- For meg så handlet det om en irritasjon. De som fikset meg til «Maskorama», de vet.

TAR TIL TÅRENE: Jan Thomas gjestet «Senkveld» og tok til tårene da han snakket om kjæresten, Harlem. Vis mer

LES OGSÅ: Avslører historien bak «hemmelig» tatovering

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer