Nico & Vinz:

Derfor har det vært stille fra Nico & Vinz

- De siste åra har vi brukt til å rydde opp både i bandet og privatlivet.

MUSIKK OG FOTBALL: Vincent Dery og Nicolay Sereba, bedre kjent som Nico & Vinz, spilte på kjendislaget under Norway Cup. Men musikken er ikke lagt på hylla. Foto: Andreas Fadum
MUSIKK OG FOTBALL: Vincent Dery og Nicolay Sereba, bedre kjent som Nico & Vinz, spilte på kjendislaget under Norway Cup. Men musikken er ikke lagt på hylla. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Den norske rapduoen Nico & Vinz var de eneste ikke-amerikanske artistene som opptrådte under den årlige julegrantenninga utenfor Det hvite hus i 2014. Det betyr at de spilte for president Barack Obama.

I fjor ga duoen ut singelen «Intrigued», men etter det har det vært stille fra «Am I Wrong»-artistene, før de nå dukket opp som fotballspillere på Norway Cup.

De spilte begge på kjendiskampen på Ekeberg, hvor Nico scoret da det bare var tre minutter igjen av kampen.

- For begges del, så har vi vel aldri vært på et bedre sted i livet, sier en sliten, men blid Vinz, etter kampen.

Men det er ikke bare på grunn av et flott mål av Nico at livet er på topp.

Tenker kvalitet

Det har vært stille fra Nicolay Sereba (28) og Vincent Dery (28) det siste året. Nå forklarer de til Se og Hør hvorfor fansen ikke har hørt noe fra dem den siste tiden.

- Vi kommer ikke til å slippe noe før vi føler vi har noe skikkelig bra, sier Dery.

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆRE: Nico & Ninz har gjort stor suksess, både her til lands og i utlandet. Her er de på scenen under fjorårets åpning av Norway Cup. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: Nico & Ninz har gjort stor suksess, både her til lands og i utlandet. Her er de på scenen under fjorårets åpning av Norway Cup. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han forklarer at de overhodet ikke har tatt ferie, og fremdeles jobber aktivt med musikken. De har ikke satt noe dato på når neste låt kommer ut.

- Det er en stund siden vi har sluppet noe nå, så når det først skjer, vil vi at det skal være veldig bra. Det skal være fantastisk, forklarer duoen.

Gutta bruker også mye tid på å rydde opp i livene sine.

- Når vi fikk suksess var det mye rot, så de siste åra har vi brukt til å rydde opp både i bandet og privatlivet, forklarer Dery og tilføyer:

- Ting skjedde så fort. Plutselig skulle vi til utlandet, så skulle vi plutselig et annet sted. Det var mye som skjedde på kort tid.

De ønsker å få litt perspektiv på ting igjen, og legger til at de trenger å få landet skikkelig, før de kan starte ny kurs.

Vil ha barn

SVINGTE SEG: Den norske rapduoen Nico & Vinz fikk danse med både Michelle og Barack Obama torsdag kveld. De var de eneste ikke-amerikanske artistene som som opptrådte under den årlige julegrantenninga utenfor Det hvite hus. Video: White House Vis mer Vis mer

På hjemmebane er det også store forandringer. Nicolay Serebas lillebror fikk nylig barn, og artisten stortrives i rollen som onkel.

- Det er fantastisk fint med en nevø. Han er blitt solstrålen i familien. Det å være onkel gir meg faktisk smaken på å få egne barn, men det skjer ikke helt ennå, sier Sereba.

Begge har kjærester, men akkurat nå prioriteres musikkproduksjonen framfor det å produsere barn.

Dery lillebror har også bestemt seg for å satse på musikk, så da er det godt å ha en bror med erfaring i bransjen.

- Vi koser oss masse om dagen, vi nyter livet og ser at det reflekterer seg i musikken, sier Dery om arbeidet de holder på med om dagen.

Rapduoen fra Oslo kalte seg tidligere for Envy. De startet opp i 2009, men deres store gjennombrudd kom i 2011 med låta «One song». Musikkvideoen til låta sørget for en Spellemannspris samme år. Under Spellemannprisen i 2014 ble de også kåret til «Årets spellemann».

DEBUT: Her debuterer Nico & Vinz på amerikansk tv foran millioner av seere. Video: ABC/ Jimmy Kimmel LiveVis merVis merVis mer Vis mer Vis mer

Sommerens høydepunkt

Begge gutta storkoste seg under kjendiskampen på Ekeberg, og Dery har mange minner fra da var med på Norway Cup som ung oslogutt.

- Det er spesielt en kamp jeg husker veldig godt. Det endte i straffekonk, og jeg var en av straffetakerne, og jeg scoret. Vi tapte kampen da, men det var en herlig følelse å treffe mål på straffen.

Han forteller også at det ble dårlig med flørting, men at det ble mange andre bra Norway Cup-minner. Følelsen av å spille på Norway Cup nå, var ikke helt som den var.

- Det var gledesrus å være her som tenåring. For mange barn er nok dette høydepunktet om sommeren, sier artisten.

Nå håper Nico & Vinz at de skal nå et eget høydepunkt innen musikkarrieren.

- Som sagt så kommer vi ikke til å slippe noe før vi føler vi har noe skikkelig bra. Det har vi egentlig nå, så vi må bare jobbe videre med det før vi slipper det, avslutter Sereba.

LES OGSÅ: Kjendisene hyllet Vibeke Skofterud på Ekebergsletta

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer