Derfor har de radmagre armer

- Huden ser nesten dehydrert ut...

MANGEL PÅ SALT: Ifølge ernæringsekspert Sharon Richter er saltmangel en av årsakene til at kjendisene får radmagre armer hvor sener og blodårer buler ut. Her er Angelina Jolie (fra venstre), Madonna og Sarah Jessica Parkers armer.  Foto: All Over Press/Stella Pictures
MANGEL PÅ SALT: Ifølge ernæringsekspert Sharon Richter er saltmangel en av årsakene til at kjendisene får radmagre armer hvor sener og blodårer buler ut. Her er Angelina Jolie (fra venstre), Madonna og Sarah Jessica Parkers armer. Foto: All Over Press/Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Superstjerner som Angelina Jolie (35), Sarah Jessica Parker (45) og ikke minst Madonna (52), har fått mye tyn for sine radmagre armer opp gjennom årene.

Og det har lenge blitt spekulert på om livsfarlige slankekurer og overdreven trening kan være årsak til at stjernenes blodårer og sener buler frem under huden
 
Ifølge kosthold- og ernæringsekspert Sharon Richter, som jobber i New York, er det imidlertid ikke sulting som er den vanligste årsaken til arm-«fenomenet», slik mange har trodd.

Til E!Online forteller Richter at det som regel er matvanene til kjendisene som gjør at blodårene synes så godt.

- Ofte følger disse stjernene en veldig «ren» diett, med veldig få behandlede matvarer. De spiser i stedet mat som ofte har et veldig, veldig lite innhold av salt, og saltmangel gjør at kroppen ikke klarer å holde på væsken man trenger for å opprettholde hudens fleksibilitet og styrke. Det er derfor huden nesten ser dehydrert ut, sier hun.

Richter innrømmer imidlertid at drastisk slanking også kan føre til at senene og blodårene synes ekstra godt.

- Sulting kan også være en av grunnene. Noen ganger, før et fotoshoot, pleier kjendiser å gjennomgå Epsomsalt-bad, noe som faktisk drar saltet og avfallsstoffer ut av kroppen. Eller så kutter de ned på maten noen dager i forveien. Helst spiser de så lite som mulig, mindre enn 800 kalorier, for å holde en bestemt vekt, forteller hun.

Ifølge ernæringseksperten er imidlertid dette svært farlig, og absolutt ikke å anbefale, noe også andre leger tidligere har uttalt. 

Popstjernen Madonna er blant dem som har fått mest oppmerksomhet for armene sine de siste årene, og i vinter gikk det så langt at helseeksperter slo full alarm.

- Hennes tynne armer er enten et resultat av anoreksi, kreft eller en infeksjonssykdom. Mest sannsynlig handler det dog om anoreksi, sa Karl-Otto Aly, tidligere sjefsoverlege ved det svenske helsehjemmet Tallmogården, til Aftonbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hva har skjedd med Madonna?