Birgit Lovise Røkkum Skarstein:

Derfor har de ikke giftet seg ennå

«Ingen Grenser»-Birgit åpner seg om forlovelsen.

FORLOVET: Paralympics-roeren Birgit Lovise Skarstein er forlovet, men bryllupsdatoen er ennå ikke satt. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Paralympics-roeren Birgit Lovise Skarstein er forlovet, men bryllupsdatoen er ennå ikke satt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paralympics-roeren Birgit Lovise Røkkum Skarstein (29) er travel med å forberede seg til VM i Bulgaria i september. Men også på hjemmebane er det ting som skjer.

For halvannet år siden forlovet toppidrettsutøveren, kjent fra programmet «Ingen Grenser», seg med Martin Sletten (30). Tidligere denne uka åpnet de seg om forlovelsen i TV2-programmet «God Sommer Norge».

Det var i desember 2016 at 30-åringen gikk ned på kne, og han hadde forberedt det hele godt. Mens paret satt og spiste middag, satte Sletten på en rekke filmsnutter.

FORLOVET: Birgit Skarstein og Martin Sletten er forlovet, men har ikke rukket å bli rette ektefolk ennå. Her fotografert på Idrettsgallaen i januar. Foto: Andreas Fadum
FORLOVET: Birgit Skarstein og Martin Sletten er forlovet, men har ikke rukket å bli rette ektefolk ennå. Her fotografert på Idrettsgallaen i januar. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Hektisk

- Hun er alltid så god på å skryte og bygge opp andre. Så jeg fikk masse venner og nære familiemedlemmer til å filme seg selv og fortelle hva de syntes om Birgit, også satte jeg det sammen til en video, forteller han i TV2-programmet.

Skarstein hadde ikke sett for seg overraskelsen.

- Jeg var ikke helt forberedt, men jeg skjønte jo plutselig hva som var i ferd med å skje. Det var veldig hyggelig.

Etter at filmen var spilt av, spurte han om Skarstein ville dele resten av livet med ham. Hun svarte ja, men noe drømmebryllup har hun ikke sett for seg.

- Jeg har ikke så mange tanker om hva som er mitt drømmebryllup, det har jeg egentlig ikke tenkt så mye på. Men det er jo mange muligheter, sier hun til Se og Hør.

Men kjolen har hun derimot klare tanker om.

- Jeg har arvet bestemors brudekjole, som hun sydde selv da hun giftet seg etter krigen. Den har jeg veldig lyst til å sy om og bruke, det hadde vært så hyggelig.

De har nå vært forlovet en stund, men noe dato for bryllupet er ikke satt ennå.

- Det er hektisk med store mesterskap som VM og Paralympics hvert år, og med det treningsarbeidet det krever, er jeg ikke så veldig fleksibel. Vi må bare se hva som passer.

Møttes på nettside

Paret har nå vært sammen i to og et halvt år. De ble faktisk samboere før de ble sammen. Grunnen til det er at Martin var på utkikk etter et sted å bo i hovedstaden.

- Det var ganske snedig. Jeg hadde fått jobb i Oslo og måtte flytte dit ganske raskt. Jeg la ut en annonse på hybel.no, og da ringte Birgit og tilbød rom, sier han i programmet.

Sletten forteller at han var klar og tydelig om at han helst ville bo alene, og heldigvis tok jenta fra Levanger hintet. Det hele gikk fint, siden hun aldri var hjemme selv.

Paralympics-roeren var overbevist om at jeg ikke hadde tid til kjæreste.

SUPERHELTENE: Vi har møtt noen av de virkelige superheltene. De som deltar i paralympics i PyeongChang. Loyd Remi Solberg er kaptein på kjelkehockeylandslaget. Birgit Skarstein er på landslaget i langrennspigging. Lena Schrøder er eneste kvinne på kjelkehockeylandslaget. Kristian Moen kjører snowboard. Kissinger Deng, keeper på kjelkehockeylandslaget. Video/redigering: Siv Johanne Seglem Vis mer

- Men han er jo med på veldig mye. Og flink til å engasjere seg. Måten du har stilt opp på er forbilledlig, sier hun.

Skarstein sjarmerte mange nordmenn da hun deltok i den andre sesongen av det populære Lars Monsen-programmet «Ingen grenser» våren 2012.

Hun ble med i TV-serien tre år etter at livet hennes ble snudd på hodet som følge av en badeulykke på ferie i Malaysia. Hun ble lam fra livet og ned etter en sykehustabbe, og endte opp i rullestol.

Men den viljesterke jenta nekter å la seg begrense av sin funksjonshemning.

Da hun fikk epiduralbedøvelse, våknet hun opp uten følelser i beina.

- Sånt skjer kanskje én av en million. Jeg var maks uheldig, har Skarstein tidligere uttalt.

Vil bli minister

Men hun er verken bitter eller tafatt. Hun kjemper daglig for å leve mest mulig normalt.

- Du vet, jeg skal bli minister. Og da trenger man ikke bein.

I NRK-serien «Ingen grenser» deltok hun som nevnt i andre sesong. Konseptet gikk ut på at Lars Monsen tar med en gruppe funksjonshemmede ut i villmarka.

«Ingen grenser»-ekspedisjon startet på svenskegrensa i Femundsmarka og målet var toppen av Snøhetta.

Selv om Skarstein ble lam, har hun ikke hatt et kjedelig liv. «Ingen grenser» ble inspirasjon til flere fysiske prestasjoner, blant annet innen roing.

STØTTESPILLER: Olaf Tufte er en av Birgits mange støttespillere. Her er de på visningen av kleskolleksjonen for den norske OL- og paralympicstroppen til Rio 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STØTTESPILLER: Olaf Tufte er en av Birgits mange støttespillere. Her er de på visningen av kleskolleksjonen for den norske OL- og paralympicstroppen til Rio 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Jeg trener 30 timer i uka, har hun tidligere uttalt til Se og Hør.

En av hennes mange støttespillere er roer-kongen Olaf Tufte (42).

LES OGSÅ: - Vi er gravide. Alle sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer