Derfor gjorde ikke Ida Maria intervjuer på fem år

- Jeg visste at jeg ikke var i stand til å ta vare på meg selv.

- STOR GAVE: Artist Ida Maria har lenge vært åpen om at hun slet med alkoholproblemer. I dag har hun vært rusfri i fire år, og har en sønn på snart ett år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
- STOR GAVE: Artist Ida Maria har lenge vært åpen om at hun slet med alkoholproblemer. I dag har hun vært rusfri i fire år, og har en sønn på snart ett år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

I februar i fjor fødte artisten Ida Maria (32) sitt første barn, sønnen Magnus (11 mnd).

32-åringen, som i disse dager er aktuell i «Hver gang vi møtes», forklarer imidlertid overfor «God kveld Norge» at det aldri var noen selvfølge at hun skulle bli mor.

- Jeg var livredd for å bli gravid da jeg drakk som mest. Jeg var på en merkelig måte klar over hvor destruktivt jeg levde. Jeg visste at jeg ikke var i stand til å ta vare på meg selv, sier hun til TV 2-programmet.

FYLLA TOK OVERHÅND: Hos Skavlan forteller Ida Maria Børli Sivertsen åpent om artistkarrieren som kom i veien for drikkinga. - Det var slitsomt å måtte gå på scenen hver kveld. Måtte avbryte min drikkerutine, forteller hun. Foto/Video: NRK Vis mer

- Så ingen løsning

Ida Maria har tidligere forklart at hun gikk på en smell under en USA-turné for noen år siden, og i ettertid har hun vært åpen om både stoffskiftesykdom, store alkoholproblemer og psykiske utfordringer.

Overfor «God kveld Norge» forklarer artisten at hun trakk seg tilbake fra rampelyset, da det sto på som verst.

- Jeg gjorde ikke intervjuer på fem år, og svarte nei på alle henvendelser. Jeg sleit med et enormt alkoholproblem, som jeg ikke så noen løsning på, forteller hun.

- Fjerne meg selv

Ida Maria måtte den gang ta et valg. Hun kunne fortsette den destruktive livsførselen eller hun kunne endre livet sitt. Hun valgte det siste og for flere år siden dro hun hjem til Nesna der hun bygget naust og fikk hjelp av lege og psykolog.

- Jeg prøvde virkelig å fjerne meg selv fra jordas overflate, fordi jeg ikke hadde noen andre løsninger på det. Men jeg er glad for at jeg ikke lyktes med det, sier Ida Maria i «Hver gang vi møtes».

I dag har artisten vært rusfri i fire år.

- Nå som jeg vet hva som feiler meg, så er det mye lettere å stå på begge beina og møte verden med rak rygg. Jeg har valgt å være åpen om det, fordi jeg ønsker å vise at det går an å faktisk reise seg fra dette.

- Det er en veldig stor gave å se at jeg har kommet dit at jeg kan ta vare på meg selv, og ta vare på et annet menneske, legger hun til.