Nora Jabri:

Derfor gikk hun under jorda

Nora Jabri var på «alles» lepper etter «Stjernekamp»-seieren. Så ble det stille.

BLE BORTE: Nora Jabri tok landet med storm som tolvåring. De siste årene har hun imidlertid vært som sunket i jorda. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB
BLE BORTE: Nora Jabri tok landet med storm som tolvåring. De siste årene har hun imidlertid vært som sunket i jorda. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nora Jabri (25) var bare tolv år da hun for første gang tok steget inn i rampelyset i 2008. Den gang deltok hun i «Norske Talenter», hvor hun imponerte med låter som «Gabriellas sång» og «Over the Rainbow».

Etter å ha havnet på en tredjeplass i konkurransen ballet det på seg for Nora, som i ettertid har deltatt i både «Melodi Grand Prix» og «Stjernekamp», og vært gjest hos Oprah Winfrey (67).

Det kokte mildt sagt rundt henne da hun vant «Stjernekamp» i 2014, og alt lå til rette for at hun ville fronte landets aviser og magasiner i årene som fulgte.

Men så forsvant hun.

Tok grep

Når Se og Hør snakker med 25-åringen denne uka forteller hun hvorfor hun trakk seg tilbake, hva hun har gjort den siste tiden, og ikke minst hvordan det var å gjøre comeback under årets «Stjernekamp»-finale.

- Etter at jeg vant «Stjernekamp» var det mye baluba, og det var veldig gøy, men jeg var jo bare 18 år. Selv om jeg da følte meg voksen og følte at jeg visste hvem jeg var, gjorde jeg nok ikke det, forteller hun.

COMEBACK: Tidligere «Stjernekamp»-vinnere Rita Eriksen, Bilal, Silya Nymoen, Knut Marius Djupvik, Nora Jabri, Adam Douglas, Maria Haukaas Mittet og Knut Anders Sørum gjorde comeback under forrige helgs finale. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
COMEBACK: Tidligere «Stjernekamp»-vinnere Rita Eriksen, Bilal, Silya Nymoen, Knut Marius Djupvik, Nora Jabri, Adam Douglas, Maria Haukaas Mittet og Knut Anders Sørum gjorde comeback under forrige helgs finale. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

- Jeg ble kastet ut i ting jeg ikke nødvendigvis hadde så lyst til å gjøre. Jeg tok råd fra de som var eldre enn meg og som hadde vært i bransjen lengre. Jeg tenkte at de visste best, fortsetter hun.

Plutselig dukket det imidlertid opp en mindre hyggelig stemme i Noras hode, som gjorde at hun begynte å tvile på hva hun egentlig ville.

- Til slutt så våknet jeg opp og tenkte at jeg ikke hadde lyst til å dra på spillejobb og «i dag har jeg ikke lyst til å synge». Den følelsen varte veldig, veldig lenge, og da skjønte jeg etter hvert at noe ikke stemte, minnes hun.

DEN GANG DA: Nora under «Norske talenter» i 2008. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
DEN GANG DA: Nora under «Norske talenter» i 2008. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB Vis mer
MGP: Nora deltok også i «Melodi Grand Prix» i 2012. Foto: Ned Alley / NTB
MGP: Nora deltok også i «Melodi Grand Prix» i 2012. Foto: Ned Alley / NTB Vis mer

Musikk har alltid vært den eneste tingen i livet som artisten virkelig har elsket, forteller hun. Det har også hjulpet henne gjennom mange tider og forferdelig vonde stunder.

- Da jeg begynte å få de tankene, om at jeg ikke ville synge, skjønte jeg at vi måtte stoppe opp, ta en pust i bakken og finne ut hva jeg egentlig skulle gjøre fremover.

Flyttet fra Norge

25-åringen tok derfor valget om å ikke bare trekke seg tilbake fra rampelyset, men faktisk reise fra Norge.

- Jeg søkte opp musikkskoler i England og USA helt ut av det blå. Jeg ville ut av Norge, lære meg å være musiker, vite det grunnleggende og finne ut av det jeg følte jeg manglet.

- Jeg ville ikke bare være hun som synger, men også hun som forstår musikk. Da søkte jeg blant annet på Berklee College of Music i Boston - kom inn på audition og fikk plass der.

Det er dette hun har drevet med de siste fire årene.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

- Jeg har studert musikk og gått skikkelig tilbake til nybegynnerskala og prøvd å finne ut av ting. Det har jeg følt at jeg har fått gjort, påpeker hun, og bekrefter at hun tok et bevisst valg om å forlate det mye omtalte rampelyset.

- Det er ting jeg ikke forsto i det hele tatt da. Det var selvfølgelig gøy med alt oppstyret, og jeg sitter igjen med bare gode minner, men heldigvis har mamma og pappa passet veldig på at jeg skal få ha den barndommen de var veldig opptatt av. Jeg skulle få være ung.

Nora forteller at foreldrene bremset kraftig ned til tider, selv om det gjorde at det ble uenigheter med andre rundt henne.

- Jeg er glad de tok det valget. Det har også vært grunnen til at jeg tok valget om å reise fra Norge og starte helt på nytt.

Hun påpeker imidlertid at hun ikke har ligget på latsida selv om hun ikke har vært like fremtredende i pressen. Hun slapp blant annet ny musikk tidligere i år, noe hun også har planer om å gjøre om ikke så altfor lenge.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Bor i Karibia

Men hva har skjedd i 25-åringens privatliv de siste årene?

- Jeg har lært at jeg liker kontraster i livet, det med å kunne ha et privatliv selv om jeg er artist, forteller hun, og fortsetter:

- Det siste året har jeg seilet med kjæresten min i Karibia.

Kjæresten, som hun ble sammen med under coronapandemien, bor nemlig i Karibia og har en seilbåt der.

EKSOTISK: Nora bor for tiden i Karibia, men tar stadig turen hjem til Norge. Foto: Privat
EKSOTISK: Nora bor for tiden i Karibia, men tar stadig turen hjem til Norge. Foto: Privat Vis mer

- Jeg digger det livet med masse forskjellige kontraster hvor jeg kan hjelpe kjæresten min på båten, men også dra hjem og ha konserter her og drive med musikk.

På grunn av pandemien, og fordi hun studerte i USA, fikk hun mulighet til å fullføre studiet i eksotiske omgivelser hos kjæresten.

- Jeg trengte bare nett så det spilte jo ingen rolle for meg hvor jeg befant meg, så da tok jeg valget om å bli med ham. Vi har pusset opp båten og har bare seilt rundt til karibiske øyer.

Pandemikjæreste

Nora dro hjem til Norge i sommer, men skal reise av gårde igjen allerede neste uke.

- Jeg skal feire jul der og kommer tilbake uthvilt på nyåret. Det passer meg veldig. Det er akkurat sånn jeg liker livet nå så dette passer meg best.

KJÆRESTE: Nora og kjæresten har tilbrakt mye tid sammen under pandemien. Foto: Privat
KJÆRESTE: Nora og kjæresten har tilbrakt mye tid sammen under pandemien. Foto: Privat Vis mer

Som nevnt møtte hun sin utkårede under pandemien. Det har gjort at de har blitt ekstremt godt kjent på svært kort tid.

- Man har jo ikke kunnet finne på noe særlig annet enn å være med hverandre. På båt er det jo bare oss to alene også. Man kan ikke ta seg den turen fra hverandre som man gjør hjemme, så man er jo sammen hele døgnet. Det sosiale har jo vært bare mellom oss to, forteller hun.

I dag kan hun stolt fortelle at hun økonomisk bare lever av musikken, noe hun synes er veldig deilig.

Hun kan også fortelle at hun har fått mange varme meldinger etter comebacket på «Stjernekamp» forrige helg.

- Det gjør jo at man får lyst til å komme tilbake, innrømmer hun.

LES OGSÅ: Dette gjør «Idol»-Linda nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer