Rupert Grint:

Derfor gikk han rett fra «Harry Potter» til operasjonsbordet

Rupert Grint fikk ikke lov av produksjonen.

FORPLIKTELSER: Rupert Grint forteller at han, på grunn av sine hektiske år på «Harry Potter»-settet, måtte utsette en viktig operasjon. Foto: NTB scanpix
FORPLIKTELSER: Rupert Grint forteller at han, på grunn av sine hektiske år på «Harry Potter»-settet, måtte utsette en viktig operasjon. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå syv år siden «Harry Potter»-fansen fikk servert den åttende og siste filmen som ble laget om den unge trollmannen Harry Potter og vennene hans. Mange forelsket seg i karakterene i de totalt sju hovedbøkene som ble utgitt, og mange lot seg også begeistre av de unge britene som ble castet til å spille dem.

Daniel Radcliffe (29) spilte hovedpersonen selv, mens han stadig hadde Rupert Grint (30), som spilte Ronny Wiltersen, og Emma Watson (28), som spilte Hermine Grang, ved sin side.

YNDIGE: Rupert Grint og Daniel Radcliffe sjarmerte mennesker verden over da den første «Harry Potter»-filmen kom ut i 2001. Begge forbindes fortsatt med rollene de ble verdenskjente for. Foto: AP / Warner Bros / NTB scanpix
YNDIGE: Rupert Grint og Daniel Radcliffe sjarmerte mennesker verden over da den første «Harry Potter»-filmen kom ut i 2001. Begge forbindes fortsatt med rollene de ble verdenskjente for. Foto: AP / Warner Bros / NTB scanpix Vis mer

Se og Hør har tidligere skrevet om hvordan det har gått med de tre hovedpersonene siden filmserien tok slutt, men nå avslører en av dem ytterligere detaljer om sitt nye liv.

Selv om alle har fortsatt karrierene sine, er mange fortsatt nysgjerrige på detaljer fra «Harry Potter»-tiden. Nå kan Grint blant annet røpe en helsehemmelighet, skriver Sky News.

Fikk nei av produksjonen

Det er i et intervju med Radio Times, gjengitt av Sky, at Grint nå forteller om det aller første han gjorde etter at siste «Harry Potter»-innspilling var over.

Som skuespiller i åtte sammenhengende filmer, innspilt over en knapp tiårsperiode, er det slik at man ikke kan endre utseende drastisk.

Matthew Lewis, som spilte Nilus Langballe, kunne eksempelvis ikke forandre på de skjeve tennene sine før siste opptak var i boks.

Emma Watson hadde på sin side et slags hårete opprør etter at eventyret var over. Hun bestemte seg nemlig for å klippe seg kort, noe hun ikke kunne i rollen som Hermine.

Grint hadde på sin side en faktisk medisinsk grunn for inngrepet som ble gjort etter at filmene var ferdig innspilt. Det første han gjorde etter at siste scene var skutt, og arbeiderne på settet hadde feiret at produksjonen var i boks, var å oppsøke legen.

GJENGEN: Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson, her i en scene fra «Harry Potter og Dødstalismanene del 1», ble superstjerner over natta. Foto: TV 2 / Warner Bros
GJENGEN: Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson, her i en scene fra «Harry Potter og Dødstalismanene del 1», ble superstjerner over natta. Foto: TV 2 / Warner Bros Vis mer

Skuespilleren kan nemlig avsløre at han hadde for store mandler, som måtte fjernes.

- Det var en lang rekonvalesensperiode, og det var en frykt for at det kunne endre stemmen min, forklarer han i dag.

Produsentene hadde nektet ham å fjerne dem, fordi de var redde for hva et slikt inngrep kunne medføre.

Artikkelen fortsetter under bildene.

FIKSET TENNENE: Matthew Lewis fikk ryddet opp i tanngarden etter at han var ferdig med Nilus Langballe-rollen. Her i 2007 (t.v.) og 2011 - på premieren til den siste «Harry Potter»-filmen. Foto: NTB scanpix
FIKSET TENNENE: Matthew Lewis fikk ryddet opp i tanngarden etter at han var ferdig med Nilus Langballe-rollen. Her i 2007 (t.v.) og 2011 - på premieren til den siste «Harry Potter»-filmen. Foto: NTB scanpix Vis mer
KLIPPET HÅRET: Emma Watson med langt Hermine Grang-hår i 2007 (t.v.), og med kort-kort frisyre før jul i 2010, etter innspillingen av den siste filmen. Foto: NTB scanpix
KLIPPET HÅRET: Emma Watson med langt Hermine Grang-hår i 2007 (t.v.), og med kort-kort frisyre før jul i 2010, etter innspillingen av den siste filmen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Takk gud at de er ute

Ifølge Norsk Helseinformatikk er det normalt at man fjerner mandlene i full narkose. Enkelte sendes hjem samme dag, mens andre tilbringer en natt på sykehus. Etter inngrepet er det vanlig å sykmelde seg i en periode på to uker, og det er anbefalt å holde seg unna større fysiske anstrengelser i ti dager.

Vis mer Vis mer

En nedeperiode på opptil to uker matcher derfor dårlig med en av verdens største filmproduksjoner. Grint hadde en viktig rolle å spille i den siste filmen om Harry Potter-universet, og ble trolig derfor anbefalt å vente. I et tidligere intervju med Parade har han uttalt noe liknende, men den gang sa han ikke at operasjonen var «det første han gjorde» etter endt innspilling.

- Jeg kunne aldri ha operasjonen mens vi filmet, fordi det var ikke tid til det. Nå er jeg endelig på bedringens vei. Det var veldig vondt, men takk Gud at de er ute, sa han i 2010.

Pengetrøbbel

Rupert Grint var bare 13 år gammel da den første filmen kom ut. Som liten drømte han om å jobbe for isbilen, men endte - etter å ha vært med i flere teaterstykker på skolen - opp med rollen som den litt stusslige Ronny Wiltersen i den populære filmserien.

Siden den gang har han vært den av hovedrolleinnehaverne som har hatt minst suksess med karrieren. Jo da, han har hatt flere roller opp gjennom årene, men ingenting har trumfet den store suksessen han opplevde fra 2001 til 2011.

Han har derimot levd godt på inntektene fra suksessfranchisen. I et større intervju med Independent nylig, avslørte «Harry Potter»-stjeren imidlertid at han i flere år slet med å ha kontroll økonomisk.

FORTSATT AKTIV: Rupert Grint er fortsatt å se i en rekke produksjoner, selv om ingen av dem kan sies å ha blitt like populære som gjennombruddsflimene. Her er han fotografert på rød løper i slutten av september. Foto: NTB scanpix
FORTSATT AKTIV: Rupert Grint er fortsatt å se i en rekke produksjoner, selv om ingen av dem kan sies å ha blitt like populære som gjennombruddsflimene. Her er han fotografert på rød løper i slutten av september. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge avisen brukte 30-åringen store summer på bisarre ting som en isbil, et såkalt luftputefartøy, bedre kjent som en hovercraft, og et strutseskjelett i sin fulle form. Verken han, eller foreldrene hans, var på den tiden forberedt på fanskaren og inntektene som ventet da han først ble castet som Ronny - noe som medførte et stort forbruk.

Selv husker ikke 30-åringen hvor mye han tjente på alle «Harry Potter»-filmene, men ifølge Independent er lønnen estimert til 28 millioner pund, noe som tilsvarer nærmere 303 millioner norske kroner i dagens kurs.

- Det tok meg en stund å få et forhold til personlig økonomi. Det er på mange måter veldig flaut. Jeg kjøpte mye rart, men jeg har stoppet med det nå, sa Grint.

Han hevder selv at det var skuespillerkollega Daniel Radcliffe som fikk ham til å åpne øynene.

- Jeg tror det var Dan som en gang sa til meg at jeg langsomt konstruerte et slags eventyrland rundt meg, sa Grint.

MAGISK: Huset hvor Harry Potter bodde i under Harry Potter og de vises stein er til salgs for i overkant av fem millioner kroner. Slik ser det ut i virkeligheten. Foto: Chancellors Estate Agents Vis mer

- To personligheter

I samme intervju fortalte Rupert Grint at han lenge slet med å forholde seg til kjendisstatusen som kom med suksessfilmene. Han klarte blant annet aldri å stole på hvem som var hans ekte venner, eller om de bare ville henge med ham på grunn av statusen.

- Det er som å ha to personligheter. Noen ganger kan det være svært umenneskelig å ha folk etter deg som tar bilder av deg mens du går på gata. For dem er du bare et objekt. Det er en merkelig følelse, men det er livet mitt. Jeg kan ikke huske livet før «Harry Potter», fortalte han.

I et tidligere intervju med The Telegraph har Grint fortalt at han tross hjelpen, ikke har noe særlig kontakt med de andre skuespillerne.

- Jeg møter Tom Felton (Draco Malfang, journ.anm.) innimellom, og tvillingene (Oliver og James Phelps, som spilte brødrene hans i filmene), sa han den gang.

Da den aller siste «Harry Potter»-filmen hadde premiere i New York i juli 2011, stilte Dan, Emma og Rupert på den røde løperen sammen. I etterkant er det imidlertid lite den berømte trioen har sett hverandre:

- Vi tilbrakte så mye tid sammen, det var en så intim prosess, i hvert fall for meg, Dan og Emma. Det var hver dag i omtrent ti år. Alle antar at vi møtes hele tiden sosialt, men det er egentlig ikke tilfelle, har Grint fortalt.

- Likevel kommer vi alltid til å ha et ganske tett bånd, fordi dette var en enorm del av livene våre.

LES OGSÅ: Milliardærdatteren gifter seg i celebert selskap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer