Monsen minutt for minutt

Derfor går Lars Monsen med langbukse og skjorte uansett vær

Temperaturene har krøpet opp mot 30 grader, men tur-guruen har beholdt klærne på.

GODT PÅKLEDD: Mens reisefølget til Monsen har gjennomført de direktesendte turene kledd i både T-skjorter og shorts, har Lars Monsen holdt en knapp på langbukser, og dekkende skjorte eller allværsjakke. Foto: Sindre Skrede / NRK
GODT PÅKLEDD: Mens reisefølget til Monsen har gjennomført de direktesendte turene kledd i både T-skjorter og shorts, har Lars Monsen holdt en knapp på langbukser, og dekkende skjorte eller allværsjakke. Foto: Sindre Skrede / NRK Vis mer

Har du lagt merke til at Lars Monsen (55) alltid går kledd i langbukser og skjorte med lange ermer når han i sommer har gått gjennom den norske fjellheimen «minutt for minutt» på NRK?

Gjennom hele programmet bruker Monsen nemlig konsekvent ei langermet skjorte. I enkelte av programmene har han også på seg ei oransje allværsjakke.

Det eneste unntaket er i begynnelsen av det aller første programmet, der Monsen stopper opp etter noen hundre meter, tar av seg allværsjakka, og fortsetter i bare T-skjorte.

SJELDENT SYN: I det aller første programmet tok Lars Monsen av seg den karakteristiske oransje allværsjakka si, og fortsatte turen i bare t-skjorte. Foto: Skjermdump / NRK
SJELDENT SYN: I det aller første programmet tok Lars Monsen av seg den karakteristiske oransje allværsjakka si, og fortsatte turen i bare t-skjorte. Foto: Skjermdump / NRK Vis mer

Spådd 27 grader

Denne uka er den siste uka med «Monsen minutt for minutt», og Monsen med reisefølge har nylig begynt på turen som går gjennom Indre Troms.

Onsdag formiddag startet han på etappen fra Rostadalen til Cievccascahca (Isdalsskaret). I Rostadalen i Målselv i Troms er det meldt 27 grader i dag, ifølge Yr.no.

Monsen gjennomfører også denne etappen kledd i den samme svarte langbuksa og lyse bomullsskjorta som han har brukt store deler av sommeren.

HYGGELIG: Etter flere dager på tur, fant Trine Rein ut at ektemannen Lars Monsen kanskje hadde behov for et skift. Video: NRK Vis mer

- Mot flåtten?

På NRK sin «Monsen minutt for minutt»-chat har flere reagert på bekledningen til Monsen, og spesielt i forrige uke, da han og reisefølget gikk over fjellene i Vesterålen, og temperaturen var godt opp mot 30 grader.

- Hei! Ser at Monsen alltid går i langbukse og langarmet skjorte. Hvorfor det?, skriver «Villmarkens sofasønn».

- Er det ikke varmt å gå med heldekkende klær?, skriver «Annhus».

En chatbruker som kaller seg Harold foreslår at Monsens klesvalg kanskje har noe med flåtten å gjøre. Som kjent har Lars Monsen slitt med borrelia etter et tidligere flåttbitt.

- Lars bruker langarmet skjorte og langbukser uansett temperatur ser det ut til. Er det flåtten han vil beskytte seg mot eller?

FÅR HJELP I TYSKLAND: Lars Monsen har reist til Tyskland for å få hjelp, og sier han nå nesten er kvitt borreliaen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Vanlig

Ifølge presseansvarlig Linda Reistad hos NRK bruker Monsen langbukse og skjorte for å beskytte seg mot sola. Det beskytter også mot stikk og små kutt underveis, opplyser Reistad overfor Dagbladet.

- Det er rett og slett helt vanlig for meg, sier Monsen selv.

Torsdag går 55-åringen fra Isdalen til Gappohytta, og «Sommeråpent»-programmet blir sendt fra Øverbygd og Gappohytta. Fredag går Monsen videre til Goldahytta, og «Sommeråpent» blir sendt fra Skibotn og Goldahytta.

Lørdag går Monsen en dagstur fra Goldahytta til Treriksrøysa. «Sommeråpent» blir også lørdag sendt fra Skibotn og Goldahytta.

Søndag er den siste dagen med «Monsen minutt for minutt» for i år. Da skal Monsen gå fra Goldahytta til Gálggojávri.

LES OGSÅ: - Det ser ut som jeg har vært gift i 30 år