Prins William:

Derfor går de uten giftering

Noen velger likevel å bryte med kongelig tradisjon.

UTEN RING: Prins William avbildet under en tenniskamp med hertuginne Kate og sønnen George. På Kates hånd kan man skimte gifteringen, mens Williams hånd er bar. Foto: AFP/NTB
UTEN RING: Prins William avbildet under en tenniskamp med hertuginne Kate og sønnen George. På Kates hånd kan man skimte gifteringen, mens Williams hånd er bar. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

Når nyheten om en ny kongelig forlovelse kommer, er det mange som venter spent på de første bildene av det nyforlovede paret.

Det er spesielt én ting mange har høye forhåpninger til: nemlig forlovelsesringen.

Da prins William (40) og hertuginne Kate (40) forlovet seg i 2010, var det mange som kjente igjen forlovelsesringen til Kate.

Ringen var nemlig den samme som ble gitt til prinsesse Diana da hun og Charles forlovet seg 29 år tidligere.

William ble dog avbildet uten en ring på sin finger, noe som ikke er uvanlig for menn i den britiske kongefamilien.

- Selv om det er tradisjon for kvinnene å bruke både en forlovelsesring og en giftering, har det aldri vært tradisjon for mennene å bruke en. Jeg tror at når man har et bryllup som blir sett av millioner, så vet alle at man er gift, har kongehuskommentator Eloise Parker uttalt til Marie Clarie.

Personlig preferanse

Grunnen til at William velger å ikke bruke giftering skal være basert på personlig preferanse ettersom han ikke er noe fan av smykker.

- Prins William bruker ikke, og har heller aldri brukt, giftering. Det var noe paret ble enige om i fellesskap da de giftet seg, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.