Prins William:

Derfor går de uten giftering

Noen velger likevel å bryte med kongelig tradisjon.

UTEN RING: Prins William avbildet under en tenniskamp med hertuginne Kate og sønnen George. På Kates hånd kan man skimte gifteringen, mens Williams hånd er bar. Foto: AFP/NTB
UTEN RING: Prins William avbildet under en tenniskamp med hertuginne Kate og sønnen George. På Kates hånd kan man skimte gifteringen, mens Williams hånd er bar. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

Når nyheten om en ny kongelig forlovelse kommer, er det mange som venter spent på de første bildene av det nyforlovede paret.

Det er spesielt én ting mange har høye forhåpninger til: nemlig forlovelsesringen.

Da prins William (40) og hertuginne Kate (40) forlovet seg i 2010, var det mange som kjente igjen forlovelsesringen til Kate.

STORBRITANNIA: En kongelig vakt så ut til å besvime under dronningens dødsvake i Westminster Hall i London onsdag 14. september. Video: AP / BBC Vis mer

Ringen var nemlig den samme som ble gitt til prinsesse Diana da hun og Charles forlovet seg 29 år tidligere.

SAMME RING: Hertuginne Kate arvet prinsesse Dianas forlovelsesring da William fridde i 2010. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
SAMME RING: Hertuginne Kate arvet prinsesse Dianas forlovelsesring da William fridde i 2010. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer

William ble dog avbildet uten en ring på sin finger, noe som ikke er uvanlig for menn i den britiske kongefamilien.

- Selv om det er tradisjon for kvinnene å bruke både en forlovelsesring og en giftering, har det aldri vært tradisjon for mennene å bruke en. Jeg tror at når man har et bryllup som blir sett av millioner, så vet alle at man er gift, har kongehuskommentator Eloise Parker uttalt til Marie Clarie.

Personlig preferanse

Grunnen til at William velger å ikke bruke giftering skal være basert på personlig preferanse ettersom han ikke er noe fan av smykker.

- Prins William bruker ikke, og har heller aldri brukt, giftering. Det var noe paret ble enige om i fellesskap da de giftet seg, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Prins Philip, gjennom sine 70 år som gift med dronning Elizabeth, gikk heller aldri med giftering. Hans sønn, kong Charles (73), går heller ikke med en tradisjonell giftering slik vi er vant med. Dette skal også være grunnet personlig preferanse.

Charles har valgt, i ekteskapet med både Diana og Camilla, å bruke en signetring på sin lillefinger. Etter at han giftet seg med Camilla, kan man imidlertide skimte Charles' giftering under signetringen.

DOBBELT OPP: Kong Charles bruker både signetringen og gifteringen sin på lillefingeren. Foto: Shutterstock editorial/NTB
DOBBELT OPP: Kong Charles bruker både signetringen og gifteringen sin på lillefingeren. Foto: Shutterstock editorial/NTB Vis mer

Bryter med tradisjon

Prins Harry (38), kjent som en mer «moderne» prins, er den eneste mannen fra kongefamilien som faktisk bruker gifteringen på ringfingeren sin. Harrys giftering, ulik Charles', er ikke av gull, men av børstet sølv.

Prinsen har i ulike øyeblikk blitt fotografert eller filmet mens han fikler med gifteringen sin.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

- I Harrys tilfelle ser dette ut som et selvkomfortritual utført av to grunner, når han føler seg under press eller ensom. Det lar ham skape en barriere med armene. Ved å oppsøke gifteringen ved å ta på og leke med den, kan det tyde på at han savner støtten til kona, har kroppsspråkekspert Judi James fortalt The Express.

SØLV: Prins Harry bærer en giftering laget av sølv. Foto: Pa Photo/NTB
SØLV: Prins Harry bærer en giftering laget av sølv. Foto: Pa Photo/NTB Vis mer

Det er ikke bare for kongelige arvinger at tradisjonen gjelder, men også for inngiftede menn i kongefamilien. Da prinsesse Eugenie og Jack Brookshank skulle utveksle ringer under bryllupet i 2018, var det kun Eugenie som fikk en giftering.

LES OGSÅ: - Plaget av elskerinne-rykter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer