Alexander Rybak:

Derfor fortalte han om pillemisbruket

- Mye deiligere så fort man er ærlig om det, sier Rybak til Se og Hør.

TØFF TID: Alexander Rybak fortalte om flere år med misbruk. Foto: Alexander Vestrum / NTB
TØFF TID: Alexander Rybak fortalte om flere år med misbruk. Foto: Alexander Vestrum / NTB Vis mer
Publisert

Det var i sommeren 2020 at Alexander Rybak (37) avslørte at han hadde båret på en hemmelighet i elleve år. På sosiale medier fortalte han at han hadde slitt med pillemisbruk i lang tid, og at det var i ferd med å ha alvorlige konsekvenser.

«Det startet harmløst, men mot slutten endte det nesten med å ødelegge livet mitt. I januar startet jeg med rehabilitering (med god hjelp fra legene mine), og litt etter litt begynner jeg å føle meg som meg selv igjen», skrev han den gangen.

AVSLØRER: I et innlegg på Facebook og Instagram skriver Alexander Rybak at han har vært avhengig av antidepressiva og sovemedisin i elleve år. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Det kom fram at han hadde vært avhengig av antidepressiver og sovemedisiner i en årrekke.

- Fått mye støtte

I tida etter avsløringen studerte Rybak i USA ved Columbia College i Chicago. Når Se og Hør treffer Rybak i forbindelse med premieren av «Moulin Rouge! The Musical» kan han fortelle at han er ferdig som student.

- Jeg er ferdig med studiet, og nå er det studio - altså musikkstudio. Det er spennende. Man gambler jo, men det er veldig deilig når man investerer så mye. Folk tror også at jeg har flytta til Los Angeles, og det har jeg på ingen som helst måte. Jeg bor i Norge, men jobber en del der borte, forklarer han.

Nå har det gått noen år siden 37-åringen fortalte om pillemisbruket. På spørsmål om hvorfor han valgte å være åpen om problemene er han ærlig:

DÅRLIG STEMNING: Det har de siste månedene vært svært dårlig stemning mellom søstrene Kim og Kourtney Kardashian, og i den nye sesongen av «The Kardashian» får man se hvordan spliden har utviklet seg. Video: Discovery+ Vis mer

- Uansett hva man har gått gjennom av vanskelige ting, så er det mye deiligere så fort man er ærlig om det. Å føle at man ikke trenger et jernteppe mellom seg selv og andre folk. Jeg har gitt støtte og jeg har fått mye støtte.

- Folk blir skuffet

Rybak forteller at ting er mye bedre nå.

- Nå er det veldig fint, men søvnen er det viktigste altså, særlig nå som jeg pendler mellom Los Angeles og Oslo. Det er ni timers forskjell, og da er søvn viktig.

- Er det vanskelig å sjonglere med tanke på historikken din?

- Trikset er å legge seg klokken fire om natta når man er i Oslo, og legge seg klokka åtte om kvelden i Los Angeles. Folk blir jo skuffet, annenhver dag vil folk ha meg med på fest, men det begynner jo for sent - og da skal Alexander sove! sier han avslutningsvis.

LES OGSÅ: Maud Angelica Behn vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer