Hilary Swank:

Derfor forsvant stjernen fra offentligheten

Pausen fra rampelyset har en helt spesiell årsak.

TOK EN PAUSE: Hilary Swank forteller hvorfor hun har holdt seg unna offentligheten de siste årene. Foto: NTB Scanpix
TOK EN PAUSE: Hilary Swank forteller hvorfor hun har holdt seg unna offentligheten de siste årene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Amerikanske Hilary Swank (44) har i mange år blitt regnet som en av Hollywoods mest anerkjente skuespillere, og er blant annet belønnet med to prestisjetunge Oscar-statuetter for sin innsats i filmindustrien.

På tross av at Swank trolig kan velge roller fra øverste hylle, har vi sett noe mindre til 44-åringen på lerretet - og i offentligheten for øvrig - de siste årene.

I et intervju med The Guardian vedkjenner Swank at hun holdt en lavere profil den siste tiden, og forteller samtidig hvorfor.

- Krevd sin tid

44-åringen har nemlig tatt en pause fra rampelyset for å ta vare på sin egen far.

Det var i 2014 at Stephen Michael Swank, en tidligere oberst for det amerikanske luftforsvaret, gjennomgikk en livsreddende lungetransplantasjon. I tre år var 44-åringen den eneste personen faren lente seg på, og det innebar at skuespilleren valgte å takke nei til alt annet.

NÆRT FORHOLD: Hilary vært vært pappa Stephens viktigste støtte gjennom sykdomsperioden. Her er de to sammen på rød løper tidligere i uka. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Hilary vært vært pappa Stephens viktigste støtte gjennom sykdomsperioden. Her er de to sammen på rød løper tidligere i uka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det har krevd sin tid, forteller Swank til avisen.

I dag kan 44-åringen fortelle at faren har det veldig bra, og at hun er klar for å fokusere på karrieren igjen. Ved siden av skuespill er steppedans en av tingene hun vier sin tid til for øyeblikket.

- Jeg har ønsket å lære meg å steppe siden jeg var tjue, egentlig siden jeg var tenåring, forteller hun i intervjuet.

Travel tid i møte

Da skuespilleren giftet seg med kjæresten gjennom to år, entreprenøren Philip Schneider, i august, skal brudeparet for øvrig ha overrasket gjestene med en aldri så liten steppedans.

44-åringen er om kort tid aktuell med to filmer, både dramaet «What They Had», hvor hun spiller mot skuespiller Michael Shannon (44), og thrilleren «I Am Mother».

GIFTET SEG: Hilary Swank og Philip Schneider giftet seg tidligere i høst. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: Hilary Swank og Philip Schneider giftet seg tidligere i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå for tiden er hun å se på skjermen med serien «Trust», som omhandler kidnappingen av den amerikanske skuespilleren John Paul Getty III i 1973. Hilary porteretterer John Pauls fortvilte mor, Abigail «Gail» Getty.

Overfor The Guardian beskriver Swank sin egen rolle som motstandsdyktig og sta - en kvinne som jobber beinhardt og aldri gir seg.

Hadde såvidt råd til mat

Swank var bare 15 år da hun forlot hjembyen Washington for å jakte på skuespillerdrømmen. Og det er ingen tvil om at 44-åringen har hatt en lang vei å gå.

Sammen med moren Judy kjørte hun til Hollywood med bare 75 dollar i lomma (litt over 600 kroner), og tilbrakte to måneder i en bobil. Det var tøffe kår, og ved flere anledninger måtte Hilary og moren skrape sammen penger til å kunne kjøpe et pizza-stykke.

FØLELSESLADD: Fra å starte karrieren i en bobil til å vinne Oscar. Her mottar Hilary den prestisjetunge statuetten for rollen i «Million Dollar Baby» i 2005. Foto: NTB Scanpix
FØLELSESLADD: Fra å starte karrieren i en bobil til å vinne Oscar. Her mottar Hilary den prestisjetunge statuetten for rollen i «Million Dollar Baby» i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men selv om Swank så vidt hadde råd til salt i grøten, minnes skuespilleren tenårene som en fantastisk tid.

- Det minner meg på at det er viktig å følge drømmene sine. Jeg flyttet til California og levde ut drømmen min. Moren min hadde troen på meg, og hennes håp gjorde at jeg trodde på meg selv, noe som betyr alt. Det er den beste gaven du kan gi et barn, sier hun til The Guardian.

Brøt forlovelsen

Selv har Swank ingen barn, men har sagt i tidligere intervjuer at en eventuell familieforøkelse ikke er noe hun utelukker i framtiden.

Før skuespilleren giftet seg med sin nåværende ektemann, var hun i mange år gift med skuespilleren Chad Lowe (48). Etter at paret gikk hver til sitt i 2006, har Swank vært forlovet med den tidligere tennisproffen Ruben Torres.

Lykken skulle likevel bli kortvarig, det det i juni 2016 ble kjent av forlovelsen var avbrutt. Da hadde de vært sammen i omtrent ett år.

LES OGSÅ: - Hun har vært steike tøff