Otto Robsahm:

Derfor forsvant «Sinna­snekker'n» fra tv-skjermen

Den populære tv-profilen satser alt på sin nye nettserie.

NETTSERIE: Otto Robsahm går fra TVNorge til YouTube. I et nytt intervju med Dagbladet forteller han hva som er nytt i hans nye serie - som han for øvrig produserer selv. Foto: NTB Scanpix
NETTSERIE: Otto Robsahm går fra TVNorge til YouTube. I et nytt intervju med Dagbladet forteller han hva som er nytt i hans nye serie - som han for øvrig produserer selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For ni år siden ble Otto Robsahm (51) hele Norges «sinnasnekker», da TVNorge lanserte tv-serien med samme navn. Siden den gang har tv-seerne fått følge Robsahm fra hjem til hjem landet over - der han har hjulpet flere par med både forholdet og oppussingen av hjemmene deres.

I vår ble det imidlertid kjent at «Sinnasnekker'n» er satt på pause av kanalen, og med det har 51-åringen, som ikke er like sinna i virkeligheten som på tv, gått videre til nye prosjekter - nå på egenhånd.

Snekkeren har investert i en «snekkerbu på hjul», en buss som frakter ham og hans nye team med håndverkere landet rundt. Det nye programmet, «Team Otto on Tour», produserer Robsahm selv.

I et større intervju med Dagbladet forteller Asker-mannen at hans nye nettserie går ut på mye av det samme som det «Sinnasnekker'n» gjorde. Forskjellen er at han ikke vil gå like tett inn på alt det personlige.

- Litt vanskelig

Som nevnt har 51-åringen gjort mye mer enn bare å pusse opp hjem i TVNorge-serien, og tidligere har han uttalt at han har reddet flere titalls forhold gjennom det populære oppussingsprogrammet. Til Dagbladet forteller imidlertid Robsahm at det ikke alltid har vært like enkelt å ta fatt på akkurat det.

- Det har vært litt vanskelig innimellom da jeg skulle gå i dybden på det psykiske hos en deltaker, og jeg merket at personen egentlig ikke hadde lyst, forteller han til avisen.

På bakgrunn av nettopp dette, har Robsahm valgt å utelate den private dimensjonen i sin nye nettserie. Å hjelpe folk med oppussing, skal han derimot fortsette å gjøre fremover.

- Jeg synes ikke at jeg, naboene eller noen andre har noe med hvorfor du har kommet i den situasjonen. At du ikke skal utlevere deg og fortelle om dine dypeste problemer for at jeg skal hjelpe deg med å pusse opp, sier han om valget om å utelate det.

Sinnasnekker'n på skjønnhetsmesse for å la Fred Hamelten fikse øyenbrynene hans. Marion Teig, samboeren til Otto Robsahm (Sinnasnekker'n), intervjues også. Vis mer

God hjelp fra sponsorer

Første sesong av snekkerens nye oppussingsserie er å se på YouTube og på Robsahms nettside, og det kommer en ny episode hver fredag.

I og med at serien foreløpig ikke skaffer noen inntekter, er Robsahm avhengig av støtten fra sponsorer i bygg- verktøy- og interiørbransjen. I tillegg jobber 51-åringen med mye annet på si for å få det til å gå opp.

SAMBOERE: Otto Robsahm er samboer med Marion Teig. Sammen har de døtrene Dina Isabel (12) og Lindsey Natalie (10). Fra et tidligere forhold har han sønnene Otto Alexander (21) og Hauk (19). Foto: NTB Scanpix
SAMBOERE: Otto Robsahm er samboer med Marion Teig. Sammen har de døtrene Dina Isabel (12) og Lindsey Natalie (10). Fra et tidligere forhold har han sønnene Otto Alexander (21) og Hauk (19). Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De økonomiske bekymringene blir ganske dempet når vi ser ansiktene til dem vi kommer og hjelper, fastslår den populære snekkeren i det nye intervjuet med Dagbladet.

- Føler meg privilegert

Til tross for at Robsahm nå legger det private aspektet rundt oppussingen til side, er det liten tvil om at hans involvering har hjulpet flere parforhold tilbake på rett kjøl.

I 2013 hadde han ledet det populære TVNorge-programmet gjennom tre sesonger, og da Se og Hør møtte ham den gang, uttalte han at han følte seg privilegert som fikk lov til å gå inn og hjelpe familier.

- Jeg tror nok jeg har reddet 50 forhold hittil. Det å hjelpe folk til å finne riktig vei å gå, det gir utrolig mye tilbake til meg. Jeg synes det er fantastisk, rett og slett, sa han.

Til tross for all hjelpen han har stilt opp med, så ikke Otto Robsahm på seg selv som noen «supermann».

- Jeg gjør ikke det. Men jeg føler meg privilegert som får lov til å gå inn og hjelpe familier. Alle jeg har vært hos trenger en person som sparker dem skikkelig i ræva, slik at de kan få livet på rett spor igjen, sa snekkeren til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: - Brudd for «Fifty Shades of Grey»-stjernen etter to år